Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λονδίνο: Πιέσεις για καταστροφή του υλικού του Σνόουντεν


Οι βρετανικές αρχές "έπεισαν" τη Guardian να καταστρέψει στο Λονδίνο τα υλικά που της πρόσφερε ο πρώην υπάλληλος της CIA ΄Εντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της Guardian Άλαν Ράσμπριτζερ, σε περίπτωση μη καταστροφής όλων των υλικών του Σνόουντεν η εφημερίδα θα μπορούσε να υποβληθεί σε δικαστική δίωξη

Οι Βρετανοί ειδικοί των ηλεκτρονικών πληροφοριών παρακολούθησαν την καταστροφή των σκληρών δίσκων στη Σύνταξη της Guardian στο Λονδίνο.

«Φάνταζε ως ένας ιδιαίτερα άσκοπος συμβολισμός, που δεν έχει καμιά σχέση με την ψηφιακή εποχή» γράφει ο Ράσμπριτζερ. «Θα εξακολουθούμε με υπομονή και επιμέλεια να προετοιμάζουμε ρεπορτάζ με βάση τα έγγραφα του Σνόουντεν. Απλώς δεν θα το κάνουμε αυτό στο Λονδίνο».

Προηγήθηκε επιχείρηση τρομοκράτησης MI6 για τον δημ/φο της Guardian που έχει χιλιάδες έγγραφα από τον Σνόουντεν

Σε επιχείρηση κατατρομοκράτησης του δημοσιογράφου της βρετανικής Guardian, Γκλεν Γκρίνγουολντ, στον οποίο ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει εμπιστευθεί δεκάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα της NSA, έχουν αποδυθεί οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, βάζοντας στο στόχαστρο τον… σύντροφό του. 

Πρόκειται για τον 28χρονο Βραζιλιάνο, Ντέιβιντ Μιράντα, τον οποίο και σταμάτησαν στο αεροδρόμιο και τον ανέκριναν επί εννιά ώρες στο αεροδρόμιο Χίθροου, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Ερχόταν από ταξίδι στο Βερολίνο και πετούσε για την πατρίδα του και το Σάο Πάολο.

Αφού εξήντλησαν κάθε περιθώριο που δίνει ο νόμος, τον άφησαν ελεύθερο, αφού πρώτα κατέσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο και κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή που είχε μαζί του (φορητό υπολογιστή, φορητούς σκληρούς δίσκους, κάμερα, κ.λπ.). Στο Βερολίνο, ο Μιράντα είχε επισκεφθεί τη Λάουρα Πόιτρας, σκηνοθέτη που εργάζεται σε ταινία με θέμα τον Σνόουντεν, σε ένα ταξίδι για το οποίο τα έξοδα πλήρωσε η εφημερίδα Guardian.

Η αντίδραση του δημοσιογράφου αναμενόμενη. Μίλησε για απόπειρα αποστολής μηνύματος εκφοβισμού στην ελευθερία του Τύπου που δεν περιορίζεται μόνο στον βρετανικό, αλλά αφορά όλους τους δημοσιογράφους του κόσμου, αν και θα καταφέρουν το ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα, που ζητά μάλιστα διευκρινίσεις από τις βρετανικές αρχές. Και η βραζιλιάνικη κυβέρνηση όμως εξέφρασε την ενόχλησή της για το επεισόδιο.


Πηγή: Defence Point




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]