Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ομπάμα κατανοεί τις ανησυχίες που εκφράζονται για τα προγράμματα παρακολούθησης...!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν τα αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών, την ύπαρξη των οποίων αποκάλυψε ο πρώην συνεργάτης της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι κατανοεί τις “δικαιολογημένες” ανησυχίες που εκφράζουν πολλοί συμπολίτες του για τις παρακολουθήσεις.

“Θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτά τα προγράμματα”, είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και η οποία μεταδόθηκε σήμερα το πρωί.
Ο πρόεδρος σημείωσε ότι τα μέτρα προστασίας που θα διασφαλίζουν ότι τα προγράμματα παρακολούθησης δεν παραβιάζουν τη νομοθεσία θα πρέπει να βελτιωθούν καθώς η τεχνολογία κάνει άλματα. Η αμερικανική κυβέρνηση υποστήριζε ότι τα προγράμματα παρακολούθησης δεν κατασκόπευαν Αμερικανούς πολίτες, όμως έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας έδειξαν ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) ενδέχεται να υπέκλεπτε ακούσια έως και 56.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ετησίως από το 2008 μέχρι το 2011. Το δικαστήριο ευθύνη του οποίου είναι να εγκρίνει ή να απορρίπτει τις παρακολουθήσεις κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να έχει παραβιαστεί ο νόμος.
Ο Ομπάμα είπε ότι η ανακάλυψη του λάθους και το αίτημα του δικαστηρίου για βελτίωση των μέτρων ασφαλείας δείχνουν ότι το σύστημα επίβλεψης των προγραμμάτων αυτών λειτουργεί ικανοποιητικά. Παραδέχτηκε όμως ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. “Υπάρχουν δικαιολογημένες ανησυχίες ότι η τεχνολογία τρέχει τόσο γρήγορα που αναρωτιέται κανείς εάν σε κάποιο σημείο η τεχνολογία ξεπερνά τους ισχύοντες νόμους και τα εφαρμοζόμενα μέτρα προστασίας”, τόνισε.

Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να υπερασπιστεί τα προγράμματα παρακολούθησης της NSA, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπίας και του έχει παραχωρηθεί άσυλο στη Ρωσία.

Πηγή CNN, Reuters, AFP, ANA-MPA

Σχόλιο ιστολογίου: Τελικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποτελεί τον ορισμό της αντίθεσης και της αυτοδιαγραφής άποψης (ουσιαστικά πρόκειται για καιροσκοπικό υπόλειμμα πολιτικού λόγου), αφού ενώ δίνει εντολές για παρακολουθήσεις, ο ίδιος αναιρεί τον εαυτό του και... συμπάσχει με τους αγωνιούντες πολίτες που ζουν γνωρίζοντας πως είναι πολύ πιθανό η επαγγελματική, η κοινωνική, η οικογενειακή και η προσωπική τους ζωή να βρίσκεται στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες εργάζονται με εντολές του με "κροκοδείλια δάκρυα" ανησυχούντα Ομπάμα, ο οποίος δεν έχει την προσωπική πολιτική βαρύτητα να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητες οι (νόμιμες) παρακολουθήσεις. Πιθανότατα δεν έχει ούτε την προσωπική αίσθηση των θέσεών του, αφού καταφέρνει να αυτο-αναιρείται τόσο συχνά που έχει αρχίσει να δημιουργεί πολύ αρνητικές εντυπώσεις για την ικανότητά του να διαχειρισθεί με νηφαλιότητα τα τεράστια προβλήματα εντός και εκτός των ΗΠΑ. Το δε τελευταίο, τον καθιστά μάλλον επικίνδυνο όχι μόνο για τις ΗΠΑ και τους αμερικανούς πολίτες, αλλά και για τον υπόλοιπο πλανήτη...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο μιγας τυπος , ουτε δουλεια στα βαμβακια δεν θα εβρισκε .
    Τοσο ικανος ειναι ο υιος μιας λευκης αλκοολικης και ενος πατερα ...Κυριος οιδεν ...
    Που να βρηκε αραγε τα τοσες χιλ. δολαρια να "σπουδαση" στο ακριβωτερο "σχολειο" της...ταχα υπερδυναμης ;
    Παντως η γιαγια του , ουτε χωμι να τον ταίση δεν ειχε.
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ Ο ΔΕ ΜΗ ΝΟΩΝ ΕΣΑΕΙ ΚΟΙΜΗΘΗΤΩ.
    Οι Αμερικανοι ειναι υπευθυνοι για ΟΛΕΣ τις αιματοθυσιες . Πιστες φιλιππινεζες τελικα οι καου μποϊδες . Δηλαδη τα παιδια της γελαδας .
    Οι δε "κυβερνητες" προεδροι τους , ηθοποιοι Ε'κατηγορειας .
    Και ομως αυτο το καταστρεμενο κρατος , το υπερχρεωμενο παριστανει τον πλανηταρχη !
    Οπως και η Ρωμη στα τελευταια της δηλαδη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]