Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα και Ερντογάν

Αμερικανική ανησυχία για “ξένους εξτρεμιστές”

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ουάσιγκτον), ότι τηλεφωνική συνομιλία για την κατάσταση στη Συρία και την Αίγυπτο, είχαν ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, η οποία έγινε κατόπιν αιτήματος του κ. Ερντογάν, οι δύο ηγέτες «συζήτησαν τους κινδύνους που προέρχονται από τους ξένους εξτρεμιστές στη Συρία και συμφώνησαν στη σημασία της στήριξης της ενωμένης και μεγάλης αντιπολίτευσης», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι κ. Ομπάμα και Ερντογάν συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Αίγυπτο, όπου φαίνεται ότι απέτυχε η κοινή διαμεσολαβητική προσπάθεια της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, να επιλύσουν την πολιτική κρίση, που έχει ξεσπάσει στη χώρα, μετά την αποπομπή, με στρατιωτική παρέμβαση, του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις αρχές Ιουλίου.

«Ο πρόεδρος και ο τούρκος πρωθυπουργός έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Αίγυπτο και την κοινή στήριξή τους σε μια δημοκρατική και ενωτική λύση», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ακολουθεί:
THE WHITE HOUSE
Office of the Press Secretary
August 7, 2013
Readout of President Obama’s Call with Prime Minister Erdogan of Turkey
President Obama spoke by phone today from California with Prime Minister Erdogan of Turkey, at the Prime Minister’s request, about developments in Syria and Egypt. The President and Prime Minister discussed the danger of foreign extremists in Syria and agreed on the importance of supporting a unified and inclusive Syrian opposition. The President and Prime Minister expressed concern about the situation in Egypt and a shared commitment to supporting a democratic and inclusive way forward. The two leaders agreed to have their teams continue to coordinate closely to promote our shared interests. The President gave his best wishes to the Prime Minister and the Turkish people on the beginning of their Ramazan holiday.
Πηγή White House, AFP, Reuters, ANA-MPA



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ανάμεσα στις γραμμές διαβάζουμε: αν θες να επιβιώσεις πολιτικά, κάνε ότι σου ζητάμε στη Συρία. Αλλιώς ξέχνα και τα ανταλλάγματα που σου υποσχεθήκαμε από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]