Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στήριξε την Αθήνα, κάρφωσε τη Μέρκελ

Ηχηρό μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα με έμμεσο πλην σαφέστατο αποδέκτητο Βερολίνο έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση, στις 11 η ώρα το βράδυ της Πέμπτης, της συνάντησης που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, στον Λευκό Οίκο.

Με τη φράση «Δεν μπορούμε να βλέπουμε τη λιτότητα σαν λύση», ο αμερικανός πρόεδρος ικανοποίησε το μάξιμουμ των προσδοκιών της ελληνικής πλευράς που πέραν των δηλώσεων στήριξης και εμπέδωσης της σταθερότητας, ανέμενε και μια αποφασιστική δήλωση κατά της προσήλωσης στην μονομέρεια της λιτότητας.
Οπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου «θα αποτελούσε σημαντικό στήριγμα για την Αθήνα τυχόν αναφορά του Αμερικανού ηγέτη στο τρίπτυχο της οικονομίας, δηλαδή «όχι» στη λιτότητα, «ναι» στην ανάπτυξη, «ναι» στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που αποτελεί το αντίπαλο δέος για τη Γερμανία».
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό και έκανε λόγο για μεγάλο χρέος των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, «έχει συμβάλει αποφασιστικά στην αμερικανική ζωή και εξέλιξη».

Στήριξε την Αθήνα, κάρφωσε τη Μέρκελ: Η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος

«Αυτοί είναι δεσμοί που δεν έχουν να κάνουν μόνο με ηγέτες, αλλά έχουν να κάνουν με τους λαούς», προσέθσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
«Ο κ. Σαμαράς», υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα «έρχεται εδώ σε μία στιγμή που η Ελλάδα γνωρίζει μεγάλες προκλήσεις. Και ο πρωθυπουργός έχει κάνει τολμηρές ενέργειες για να ενισχύσει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μειώσει και το βάρος (του χρέους) του ελληνικού λαού».

Στήριξε την Αθήνα, κάρφωσε τη Μέρκελ: Η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος

Εκτόξευσε ακολούθως το μήνυμα με τον διπλό αποδέκτη:
«Όλοι παρακολουθούμε την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές για να μειώσει το χρέος της. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι είναι δεσμευμένος να προχωρήσει, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μονοδιάστατα στη λιτότητα ως λύση. Πρέπει εκτός από τη δημοσιονομική προσαγωγή να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας».

Στήριξε την Αθήνα, κάρφωσε τη Μέρκελ: Η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος

Ο Μπαράκ Ομπάμα επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας παρέχοντας βοήθεια και είπε ότι υπάρχει ισχυρή σχέση ανάμεσα στις δυο χώρες, καθώς η Ελλάδα είναι εταίρος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και συνεργάζονται και στο στρατιωτικό σκέλος και σε θέματα ασφάλειας.
Αναγνώρισε ακόμη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περιοχή με προκλήσεις και δυσκολίες και ότι μπορεί να παίξει σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο και να δώσει λύσεις στα προβλήματα μεταξύ των οποίων και αυτό της Κύπρου.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]