Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβερνητικό Θέατρο Σκιών: Τώρα θυμήθηκαν την ΕΑΒ…

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Είμαστε από εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν να είναι ψύχραιμοι ακόμη και στις πλέον δύσκολες στιγμές. Έλα όπως που δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε… Και πριν εξηγήσουμε το γιατί, θα κάνουμε μία διευκρίνιση προς εκείνους που μας «κατηγορούν» ότι τα βάζουμε συνεχώς με την κυβέρνηση. Βεβαίως και τα βάζουμε με την κυβέρνηση γιατί πολύ απλά αυτή κυβερνά! Αυτή έχει την πίτα αυτή και το μαχαίρι και κάνει ότι νομίζει ότι είναι σωστό. Ή για την ακρίβεια προσπαθεί να εφαρμόσει, αναποτελεσματικά, τις οδηγίες που τις δίνουν και με δουλικό τρόπο, γιατί ούτε μία φορά δεν έχει πατήσει πόδι σε ένα θέμα. Και είναι γνωστός ο φόβος και η αγωνία που διακατέχει το πολιτικό σύστημα για να σωθεί το ίδιο και μόνον αυτό. Και όποιος φοβάται τους άλλους, γίνεται δούλος χωρίς να το καταλάβει (Αντισθένης).

Αλλά ας μπούμε στην ουσία. Δικαιοσύνη. Είμαστε από εκείνους που θα ανάβουμε μια λαμπάδα στην εκκλησία σε εκείνους τους δικαστικούς μόνον, τους πανάξιους λειτουργούς της δικαιοσύνης, που άνοιξαν τον δρόμο της κάθαρσης στην Ελλάδα. Δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα γιατί δεν έχουν σημασία, και ίσως περισσότερο για να μην τους κάνουμε κακό λόγω του φθόνου και άλλων αρνητικών συναισθημάτων που υπάρχουν εναντίον τους. Δυστυχώς ακόμη και από συναδέλφους τους. Απλά θα αναφερθούμε σε ένα μόνο Εισαγγελέα, τον κύριο Δραγάτση, απλά γιατί αφορά την υπόθεση με την οποία θα ασχοληθούμε. Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ή ΕΑΒ για συντομία. Το «μαγαζί» για το οποίο περηφανευόντουσαν όλοι και το οποίο το ρήμαξαν οι διοικήσεις που τοποθετούσαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις… Κάτι σαν την ΕΡΤ να πούμε!!! Ξαφνικά η κυβέρνηση, με αφορμή ένα πλαστό πτυχίο και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ που έλαβε αχρεωστήτως ο κύριος αυτός «δίνει τα ρέστα της»… Ρεσιτάλ ηθικής. Μόλις έγινε γνωστό και τι δεν έχει γίνει… Μέχρι και ο κύριος Σταϊκούρας έβγαλε ανακοίνωση όπου αναφέρεται σε ξήλωμα της διοίκησης της ΕΑΒ αλλά και στο ότι το Υπουργείο Οικονομικών "παρακολουθεί στενά, από την πρώτη στιγμή, την εξέλιξη του ζητήματος, ενεργώντας για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία της φήμης της εταιρείας. Προς την κατεύθυνση αυτή, επιφυλάσσεται να αξιοποιήσει κάθε έννομο μέσο που έχει στη διάθεσή του". Πωπω μεγάλε… Για τις καθαρές ζημίες της ΕΑΒ από κοινού με θυγατρική της για το 2012 ποιος θα μας μιλήσει;

Τι λένε οι άνθρωποι και δεν ντρέπονται; Κατ’ αρχήν μας εξήγησε κανείς πως έμεινε τόσα χρόνια στην ΕΑΒ η διοίκηση υπό τον κύριο Φιλιππάκο; Γιατί στην πιάτσα ακούγονται κάτι ιστορίες για αγρίους περί φιλίας του Διευθύνοντος Συμβούλου με τον «μεγάλο» μιας επενδυτικής εταιρείας και τράπεζας στις ΗΠΑ!!! Και μετά ασχολούνται με μερικά χιλιάρικα ευρώ, όχι ότι δεν πρέπει, και δεν ασχολούνται χρόνια τώρα με τα τέρατα και σημεία που συνέβαιναν στην ΕΑΒ και έχουν καταγραφεί στην Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή. Έτσι για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της γελοιότητας των κυβερνόντων αυτή την χώρα, και εκείνων που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, εμείς θα αναφέρουμε ότι ΜΟΝΟ το 2011 το ελληνικό Δημόσιο χρειάστηκε να καταβάλει για καταπτώσεις εγγυήσεων δανείων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) προηγούμενων χρόνων το ποσό των 153.814.706,52 ευρώ. Έχουν καμία σχέση τα 150.000 €, δηλαδή το ποσόν με το οποίο ζημίωσε την εταιρεία ο κύριος με το πλαστό πτυχίο με τα σχεδόν 154 εκ. ευρώ που πλήρωσαν εν καιρώ κρίσης οι Έλληνες φορολογούμενοι; Όχι ότι δεν ενοχλούν και τα 150.000€…..

Μήπως θέλετε να αναφέρουμε και τα υπόλοιπα; Διαπιστώθηκε ότι γινόταν ανάθεση σοβαρού κατασκευαστικού έργου σε υπεργολάβους, χωρίς κριτήρια επιλογής αναδόχου, χωρίς χρονοδιαγράμματα υποχρεώσεων και δεσμεύσεων του αναδόχου και χωρίς μεθοδολογία πιστοποίησης του παρασχεθέντος υπεργολαβικού έργου για προγράμματα στα οποία απασχολούνταν εκ παραλλήλου και προσωπικό της ΕΑΒ. Επισημάνθηκαν επίσης υπέρογκες αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση οδηγών. (Ο οδηγός του Προέδρου ελάμβανε μέχρι και 32.070 ευρώ ετησίως για υπερωρίες και ο οδηγός του Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι και 32.389 ευρώ ετησίως).

Επίσης για τη λειτουργία της εταιρείας είχαν συναφθεί ομολογιακά δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου συνολικού ύψους κατά την ελεγχόμενη περίοδο 730 εκατ. ευρώ. Επειδή η εταιρεία βρισκόταν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων, κατέπιπταν οι εγγυήσεις και τα δάνεια εξοφλούντο από το Δημόσιο. Για αυτό τι λένε τα τζιμάνια μας στο Υπουργείο Οικονομικών και ο κύριος Σαμαράς, ή και ο κ. Βενιζέλος; Περαιτέρω σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων, τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας ελάμβαναν αποζημίωση ανά συνεδρίαση, ακόμη και στις περιπτώσεις που τα πρακτικά υπεγράφοντο δια περιφοράς, χωρίς να έχει συνεδριάσει το ΔΣ, και είχαν τοποθετηθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στελέχη της επιχείρησης σε θέσεις ευθύνης (Διευθυντές, Γενικοί Διευθυντές) οι οποίες δεν περιλαμβάνονταν στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της εταιρείας.

Ο κύριος Γιάννης Δραγάτσης λοιπόν, ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας, άσκησε αμέσως διώξεις που αφορούν τα κακουργήματα της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ στρέφονται σε βάρος των μελών των διοικήσεων της ΕΑΒ από το 2008 έως σήμερα. Η αφορμή είναι το πλαστό πτυχίο. Αλλά όπως συνέβη και με άλλους πολλούς, η Δικαιοσύνη ξεκινά με μια «τροχαία παράβαση» για να μπει στην συνέχεια στο ζουμί… Έτσι παίρνεις και τους προσωπικούς υπολογιστές των ανυποψίαστων μεγαλόσχημων παραγόντων για να βρεις τα στοιχεία που χρειάζεσαι. Για να κάνεις την δουλειά σου. Είμαστε λοιπόν σίγουροι, ότι ο κύριος Δραγάτσης άρχισε με την υπόθεση αυτή του πλαστού πτυχίου, αλλά έτσι θα ανοίξει τις πόρτες για έρθουν στην επιφάνεια και όλα τα άλλα αίσχη… Και ποιος ξέρει... Mπορεί σήμερα κάποιοι από αυτούς που σκίζουν τα ιμάτια τους για το …φοβερό θέμα του πλαστού πτυχίου, που είχε καταντήσει σπορ στο Ελληνικό Δημόσιο, αύριο από την θέση του τιμητή να βρεθούν σε άλλη… Αυτή του κατηγορούμενου!!!

ΥΓ. Στην Ελλάδα καταφέραμε το ακατόρθωτο… Ο κατηγορούμενος πλέον για κακουργήματα πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Φιλιππάκος ήταν παράλληλα και Ταμίας της ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς!!! Είπατε τίποτα; Τέτοια Διαφάνεια!!!



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]