Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθη Γερμανός στη Χίο, για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας

Σε μια εξαιρετικά σημαντική σύλληψη για την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας προχώρησε η αστυνομία στην Χίο μετά τον εντοπισμό ενός 72χρονου Γερμανού υπηκόου που φωτογράφιζε τις υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών, παραδίδοντας το υλικό σε Τούρκους υπηκόους.

Συγκεκριμένα συνελήφθη, στα Αρμόλια Χίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία.

Από την εξέταση των δύο φωτογραφικών μηχανών, καθώς και καρτών αποθήκευσης, που είχε κατά τη σύλληψη του, διαπιστώθηκε ότι χθες το πρωί είχε φωτογραφήσει στρατόπεδο της περιοχής και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά του στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στη Χίο, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο φωτογραφικές μηχανές, 14 κάρτες μνήμης, πέντε usb sticks, πέντε χάρτες της Χίου, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο 72χρονος, φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εγκαταστάσεις, έργα, κ.λ.π υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην κατάθεση του ο συλληφθείς υποστήριξε ότι οι φωτογραφήσεις γίνονταν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό. Μάλιστα για κάθε φωτογράφιση εισέπραττε από 500 έως 1500 ευρώ. Το υλικό αποστέλλονταν, είτε μέσω κωδικοποιημένου e - mail , το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβάνονταν από πέντε άγνωστους σε αυτόν Τούρκους υπηκόους, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στη Τουρκία.

Τους ενημέρωσε για τις συλλήψεις των 4 με τα όπλα και τα εκρηκτικά

Επιπλέον, από την έρευνα σε προσωπικό του e - mail, προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα, που βρίσκονται στη Χίο.

Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε συνοπτικά, το περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης, από τις ελληνικές Αρχές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, 2 αλλοδαπών υπηκόων Τουρκίας και 2 ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος πολεμικό υλικό.

Ο 72χρονος, ο οποίος μένει στην Χίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Ο Βουλευτής Επικρατειάς των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έκανε την εξής δήλωση:
Τα υπόλοιπα κόμματα τι ακριβώς κάνουν; Βουτιές;
«Ανακοινώθηκε ότι στη Χίο συνελήφθη Γερμανός υπήκοος με την κατηγορία της
κατασκοπείας υπέρ των Τούρκων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα τέσσερα τελευταία χρόνια διέμενε μόνιμα στο νησί, φωτογραφίζοντας στρατόπεδα και άλλες υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και κοινωφελών οργανισμών, όπως ΔΕΗ, λιμάνια, γέφυρες κλπ.
Σύμφωνα πάντα με τις κατηγορίες, το υλικό το παρέδιδε σε Τούρκους, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στην Τουρκία, έναντι συγκεκριμένου οικονομικού τιμήματος.
Επειδή το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες μέρες μετά τη σύλληψη, μεταξύ Χίου και Οινουσσών, δύο Τούρκων και δύο αλλοδαπών που μετέφεραν με φουσκωτό πολεμικό υλικό, ως αρμόδιος Τομεάρχης Εξωτερικών και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που έχω επιπλέον τη Χίο υπό τη βουλευτική μου εποπτεία, έχω ζητήσει ενημέρωση από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια ο οποίος προΐσταται και της ΕΥΠ.
Εάν «δέσει» η κατηγορία της κατασκοπείας, θα ήθελα αυτή η επιτυχία να βρει αντίγραφά της και στην περιοχή της Θράκης όπου αλωνίζουν 3.000 πράκτορες και πρακτορίσκοι του Προξενείου με πακτωλό μαύρου χρήματος.
Τέλος, περιμένω αν υπάρχει συσχετισμός του συγκεκριμένου, με την κατηγορία της κατασκοπείας, Γερμανού, σε σχέση με τις φωτιές που κατέστρεψαν πέρυσι τη Χίο».
Παρά την προσπάθεια που γίνεται από τις επίσημες ελληνικές αρχές, προκειμένου να εμφανιστεί ως τυχαία η σύλληψη του γερμανού κατασκόπου, πληροφορίες φέρουν να ήταν γνωστή η ύπαρξη του γερμανού τον τελευταίο χρόνο και μέσα στα πλαίσια της γενικότερης αναδιοργάνωσης η οποία υλοποιείται στην ΕΥΠ (εμείς άλλωστε, πολλές φορές είχαμε επισημάνει την υπολειτουργία της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών κατά τα τελευταία 4 χρόνια). Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι απορίας άξιο το ότι οι δραστηριότητες του γερμανού συνταξιούχου δεν είχαν γίνει αντιληπτές επί σειρά ετών, σε μία περιοχή που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση ξένων, ούτε ιδιαίτερη προτίμηση για μόνιμη διαμονή από κατοίκους του εξωτερικού. Και το ακόμη πιό περίεργο είναι το ότι χρειάστηκε να καεί η Χίος πέρυσι (αλλά και να αλλάξει η διοίκηση της ΕΥΠ) για να υπάρξει μία αλλαγή πλεύσης και να δραστηριοποιηθούν άνθρωποι και μηχανισμοί.

Η σύλληψη του γερμανού κατασκόπου φέρεται να έγινε κατόπιν "ανωτέρω" εντολής, λόγω της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ. Φαίνεται πως ο κ. Σαμαράς "έδωσε" ένα δείγμα καλής θέλησης προς τον κ. Ομπάμα, αφού οι ΗΠΑ έχουν δυσανασχετήσει ιδιαίτερα μετά την γερμανική στάση στο θέμα του Σνόουντεν, αλλά και μετά την καταιγίδα αντιαμερικανικών δημοσιευμάτων στον γερμανικό τύπο σχετικά με τις παρακολουθήσεις της NSA στην Γερμανία...
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μάλλον είναι επιλεκτικός και προχωρά σε δηλώσεις μόνο όταν δεν συμφέρει την Ελλάδα...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΩΝ/ΝΕ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΓΑΠ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΙΝΤΙΔΟΧΑΣΙΚΛΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι τυχαίο οτι ο συγκεκριμένος προσεγγίστηκε - όπως δήλωσε - το καλοκαίρι του 2010... ήδη απο το Δεκεμβριο του 2009 ξεκίνησε η καταστροφή της ΕΥΠ και από την άνοιξη του 2010 "ξηλώσανε" με συνοπτικές κατασκευασμένες διαδικασίες όλο το καλό επιχειρησιακό προσωπικό και στη θέση του έβαλαν ψυχασθενείς με τη βούλα και αγράμματους..... Τιποτα τελικά δεν έγινε τυχαία.... και σιγά σιγά θα επιβεβαιώνεται αυτή η καταστροφή... Το θέμα είναι όμως γιατί η τωρινή ηγεσία συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε ο ΓΑΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαβάς γιαβάς αφέντημ...

      Διαγραφή
    2. ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΤΟΥ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"... ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2009 ΠΟΥ ΞΗΛΩΣΕ ΔΙΕΘΥΝΤΡΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ... ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΧΡΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΙ... ΗΘΕΛΑΝ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ...

      Διαγραφή
  3. 4 χρόνια λέει έμενε και δρούσε εκεί… Και τράβαγε φωτογραφίες και βίντεο τα πάντα… Μα κανείς δεν πήρε χαμπάρι ένα γερμαναρά μόνο του χειμώνα καιρό στη Χίο; Και τα τοπικά κλιμάκια της ΚΥΠ τι έκαναν; Τον ύπνο του δικαίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικα θα βγουν πολλα ακομα στη φορα.. τα τελευταια χρόνια δε διαλύθηκε μόνο η οικονομία της χωρας, διαλύθηκε και η εθνική της ασφάλεια... ο "λεφτά υπάρχουν" αξιοποιώντας κάθε απόβρασμα και ρετάλι της κοινωνίας μας, οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή...
    Υποτίθεται όμως ότι η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ (αν υποθέσουμε ότι τελικά αυτή κυβερνά) θα έφερνε την αλλαγή ή τουλάχιστον θα διόρθωνε τα κακώς κείμενα... δυστυχως δεν έκανε τίποτα και ούτε πρόκειται να κάνει... και ό,τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής δεν ειναι προς το καλύτερο... το αντίθετο εκτιμώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]