Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οργανωμένη συγκάλυψη για τις γερμανικές εκλογές

Περί οργανωμένης συγκάλυψης και ηρεμίας στην ευρωζώνη, πριν τις γερμανικές εκλογές, κάνει λόγο δημοσίευμα του ECONOMIST με τίτλο “Euro-zone Rescues have left Sovereign Debt too high to be Sustainable». Τα προβλήματα θα ενσκήψουν μετά τις εκλογές, ωστόσο, καθώς τα προγράμματα διάσωσης δεν φαίνεται να εξελίσσονται ομαλά και πιθανολογείται ότι θα χρειαστούν επιπλέον κονδύλια.

Από τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα βοήθειας, μόνο η Ιρλανδία θα μπορέσει να το εγκαταλείψει και αυτή μερικώς. Το μέλλον της Πορτογαλίας διαγράφεται ταυτόσημο με εκείνο της Ελλάδας πέρυσι (ανάγκη για δεύτερο πακέτο βοήθειας).

Για την Ελλάδα, το ΔΝΤ προέβλεψε χρηματοδοτικό κενό ύψους €4,4 δις για το 2014 και €6,5 δις για το 2015, που πρέπει να καλύψουν οι Ευρωπαίοι. Το ελληνικό χρέος εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό και θα απαιτηθεί ελάφρυνσή του (της τάξης του 4% του ΑΕΠ), παρά τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, ώστε το χρέος να φτάσει στο 124% έως το 2020.

Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις υπολείπονται κατά €1 δις για εφέτος και θα πρέπει να υπάρξει παραγραφή χρέους. Η πραγματικότητα θα γίνει πιο εμφανής μετά τις γερμανικές εκλογές.


-->
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κουφια λογια αερος , κατι σαν τις πορδες !
    Η διαλυση και η εξαφανιση των Ελληνων ειναι προσχεδιασμενη και οι μη οργισμενοι εφ΄οι δει , ΗΛΙΘΙΟΙ δοκουντες ειναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]