Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπαράζ δηλώσεων κατά Ερντογάν, από ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτο

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χαρακτήρισε την Τρίτη «παράλογη», την τοποθέτηση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι το Ισραήλ ενορχήστρωσε την απομάκρυνση του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι στις αρχές Ιουλίου.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού είναι παράλογες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω. «Σχετικά με τη θέση του Τούρκου ηγέτη δεν αξίζει καμία αντίδραση», είχε αναφέρει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Νωρίτερα χθες, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος υποστήριξε ότι το Ισραήλ ήταν αυτό που ενορχήστρωσε την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζος Έρνεστ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού ”προσβλητικούς, αβάσιμους και λανθασμένους”.

“Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Το να υπαινίσσεται κανείς ότι το Ισραήλ είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνο για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι προσβλητικό, αβάσιμο και λανθασμένο”, τόνισε ο εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του είπε: “Ξέρετε αυτό που λένε, ότι στην Αίγυπτο η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες. Ποιος βρίσκεται πίσω απ΄ αυτό; Το Ισραήλ”, υποστηρίζοντας ότι έχει αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

Οι αιγυπτιακές αρχές απέρριψαν επίσης αυτές τις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν είναι αβάσιμες.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]