Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αν πατάς σε δυο βάρκες θα πνιγείς»!

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς για τη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜ.ΑΡ., οι ΑΝ.ΕΛ., η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ κάνουν λόγο για «αποτυχημένη πολιτική». Από τη μεριά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε εθνικά επιζήμιο και τόνισε: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός μάχεται για την αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και επιτυγχάνει τη διεθνή στήριξη της εθνικής προσπάθειας, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί μικρόψυχα να υπονομεύσει με κάθε τρόπο τον αγώνα. Η μιζέρια είναι πλέον το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη μεριά του, είχε υποστηρίξει ότι δεν δικαιώθηκαν οι προαναγγελλόμενες μεγάλες προσδοκίες της κυβέρνησης και ότι τίποτε καλό δεν προέκυψε για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, και είχε προσθέσει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός απέσπασε τη συμπάθεια και τη φραστική συμπαράσταση του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος ακόμη επεσήμανε την ανάγκη για συνέχιση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε και πάλι στην αντιμνημονιακή ρητορική ζητώντας εκλογές και τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα εφαρμόσει μια αντιμνημονιακή, δημοκρατική, προοδευτική και πατριωτική πολιτική.

Η ΔΗΜ.ΑΡ., από τη μεριά της, τονίζει ότι οι δηλώσεις Ομπάμα επιβεβαιώνουν ότι «με την πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση» και καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και τον λαό για τις συζητήσεις που είχε.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να πνιγείς στη θάλασσα είναι να πατάς σε δύο βάρκες, και ζήτησε με τη σειρά του ενημέρωση της Βουλής για το τι συζητήθηκε στα εθνικά θέματα, ενώ η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «συνέχεια της πολιτικής της απόλυτης υποταγής στις ΗΠΑ».

Τέλος, το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης Σαμαρά - Ομπάμα υποστήριξε ότι «κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό» όσοι θριαμβολογούν, ενώ τονίζει ότι η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ «απαιτούν τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης».


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]