Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Πότε η Ελλάδα θα κόψει την προκλητική γλώσσα των τούρκων;


Με μία μεγάλη- για πρώτη φορά – περιοδεία του στα Πομακοχώρια του Νομού Ξάνθης τελειώνει απόψε (7/8/2013) η επίσκεψη του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη Θράκη.

Επισκέφθηκε τον Εχίνο, Κοτύλι, Μύκη, Πάχνη, Γλαύκη, Σμίνθη και Μάνταινα, όπου συνομίλησε με δεκάδες κατοίκους, καταγράφοντας και τα τεράστια προβλήματα που τους απασχολούν. Προβλήματα, που πηγάζουν κυρίως από την εγκατάλειψη και την απομόνωση αυτού του ορεινού όγκου της Ξάνθης.

Τα κυριότερα είναι:
  • Η ανεργία
  • Η παντελής έλλειψη της οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας (βιοτεχνίες, μεταποιητικές δράσεις, συνεταιριστικές δράσεις, νέα αγροτικά προϊόντα κλπ)
  • Έλλειψη τουριστικών υποδομών
  • Κακό οδικό δίκτυο
  • Μη εκπομπή ελληνικών τηλεοπτικών δικτύων (οργιάζουν τα τούρκικα κανάλια)
  • Δηλώσεις ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου)
  • Βάναυση υπαγωγή στον ΟΑΕΕ των μέχρι τώρα ασφαλισμένων γεωργών – μικροκαταστηματαρχών του ΟΓΑ με 600% αύξηση της ασφαλιστικής τους εισφοράς
  • Παραεμπόριο από τη Βουλγαρία
Για όλα αυτά τα ζητήματα ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είτε με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις είτε με παρεμβάσεις του απευθείας στα αρμόδια Υπουργεία.

Επίσης κατεγράφη και το ισχυρό αίτημα που προέκυψε από σημαντικό αριθμό Πομάκων για τη λειτουργία περισσότερων Δημοσίων Σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς όλο και περισσότερο αυξάνεται η αντίδραση των Πομάκων να μαθαίνουν υποχρεωτικά την… τουρκική γλώσσα!

Στην περιοδεία του, το Βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος συνόδευαν ο Πολιτευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης Χαράλαμπος Ευστρατίου, ο Πομάκος Πολιτευτής Ιρφάν Μεχμέταλη και το μέλος της Συντονιστικής Δημήτρης Δούζης (εκπαιδευτικός).

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο Τέρενς Κουίκ ρωτήθηκε να σχολιάσει και την προκλητική δήλωση του Τούρκου Υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου που επισκέφθηκε τη Θράκη με αφορμή το Ραμαζάνι και ο οποίος αποκάλεσε την περιοχή το… κομμένο χέρι της Τουρκίας, αναφερόμενος ευθέως σε Τούρκους αδέρφια που ζουν στους τρεις Θρακιώτικους νομούς.

Η δήλωση του Τέρενς Κουίκ έχει ως εξής:
«Εμείς, ως γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, απαντάμε στον απόγονο των Σελτζούκων, των Ούννων και των Μογγόλων, ότι από τη στιγμή που αποκαλεί τη Θράκη «κομμένο χέρι» της Τουρκίας, θα πρέπει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διά της διπλωματικής οδού να του κόψει τη γλώσσα».
Το μεσημέρι, ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε με Πολιτευτές και με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ξάνθης του Κινήματος και αργότερα της Κομοτηνής, για να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Βουλευτή Επικρατείας, για πολλά εκκρεμούντα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.
Τέλος, ήταν πολύ σημαντική η συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με το Μουφτή της Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αύριο το πρωί αναχωρεί για την Κέρκυρα και στη συνέχεια για τα Ιωάννινα, συνεχίζοντας τη νέα πολυήμερη περιοδεία του στις Εκλογικές Περιφέρειες που έχει υπό την εποπτεία του.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]