Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απαγωγή δύο Τούρκων πιλότων στον Λίβανο






Χεζμπολλάχ μήπως;

Η Τουρκία συνεχίζει να καταβάλλει βαρύ τίμημα για την πολιτική της στο ζήτημα της Συρίας, με το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί να μυρίζει από παντού… μπαρούτι.

Νωρίς χθες το πρωί (03:00 ώρα Λιβάνου), δυο πιλότοι της Turkish Airlines και άλλοι δύο επιβαίνοντες, απήχθηκαν από τέσσερις ενόπλους σε δρόμο κοντά στον διεθνή αερολιμένα της Βηρυτού που μετέφερε προσωπικό της εταιρίας από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ.

Πεποίθηση των αρχών είναι ότι η υπόθεση συνδέεται με την απαγωγή εννιά Λιβανέζων σιιτών στη Συρία το 2012, καθώς πήγαιναν προς το Χαλέπι της Συρίας, επιστρέφοντας από ένα προσκύνημα που είχαν κάνει στο Ιράν. Την ευθύνη είχε αναλάβει πρόσωπο που δήλωσε ότι λέγεται Αμπού Ιμπραήμ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) χωρίς όμως να πείσει ιδιαίτερα.

Οπότε, σήμερα, μοιάζει με πράξη αντεκδίκησης και πολλοί υποπτεύονται τη Χεζμπολλάχ.


Πηγή: Defence Point


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]