Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εσείς προκαλέσατε το κραχ κύριε Στουρνάρα!



Κατά τον κ. Στουρνάρα οι τράπεζες θα καταρρεύσουν αν δεν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί των ακινήτων. Κάποιος θα πρέπει να πει στον κ. Στουρνάρα ότι οι τιμές των ακινήτων κατέρρευσαν εξαιτίας της δικής του φορομπηχτικής πολιτικής. Κι ότι το κραχ στα ακίνητα έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από το κραχ στις μετοχές πριν από δεκατρία χρόνια.

Το πρόβλημα στην αγορά προκλήθηκε από την κατάρρευση των τιμών και όχι από την αναστολή των πλειστηριασμών. Αν κινδυνεύουν από κάτι οι τράπεζες, είναι από το γεγονός ότι έχουν χρηματοδοτήσει ακίνητα που σήμερα βρίσκονται στα αζήτητα. Ακόμη κι αν επιτραπούν οι πλειστηριασμοί, είναι αμφίβολο αν θα υπάρξουν τελικά αγοραστές.

Το κραχ στα ακίνητα είναι η επόμενη ωρολογιακή βόμβα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Κάποιοι πίστεψαν ότι με στρεβλώσεις τύπου «νόμου Κατσέλη» θα μπορούσαν να εξαφανίσουν για πάντα τα σκουπίδια κάτω από το πάτωμα. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που κατάφεραν ήταν να δώσουν ψεύτικες ελπίδες σε χιλιάδες δανειολήπτες. Από την άλλη η άρση της... άρσης δεν πρόκειται να διορθώσει το πρόβλημα. Δεν θα ανέβουν οι τιμές των ακινήτων αν θα ξεκινήσουν και πάλι οι πλειστηριασμοί. Κι αυτό που χρειάζονται σήμερα πολίτες και τράπεζες είναι να ζωντανέψει και πάλι η αγορά ακινήτων.

Πως μπορεί, όμως, να συμβεί κάτι τέτοιο όταν οι κάτοχοι ακινήτων αντιμετωπίζονται από το παμφάγο κράτος σαν να πρόκειται για πλούσιους εμπόρους που είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια του Προκρούστη; Ποιος τρελός θα επενδύσει τα λεφτά του στα ακίνητα, όταν γνωρίζει ότι μαζί με το ακίνητο παντρεύεται και τους φόρους του Στουρνάρα;

Αντί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ο ιδεατός τόπος προορισμού για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και να προσπαθήσουν έτσι να δημιουργήσουν έναν πραγματικό πυρήνα ανάπτυξης, σκοτώνουν με την πολιτική τους οποιαδήποτε προοπτική να πάρει και πάλι μπρος ο κατασκευαστικός τομέας.

Αντί να καταναλώνουν όλο τον χρόνο τους για να βάζουν νέους φόρους, θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις για να γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο του real estate, ορίζοντας τις χρήσεις γης, προχωρώντας το κτηματολόγιο, θεσμοθετώντας κανόνες για μία ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον.

Και τώρα; Τώρα που η πολιτική της υπερφορολόγησης αποδεικνύεται αδιέξοδη και καταστροφική, άρχισαν τις σοφιστείες. Ότι δήθεν οι τράπεζες θα καταστραφούν από την παράταση της άρσης των πλειστηριασμών. Λες και αν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί θα ανέβουν οι τιμές. Διότι μόνο με άνοδο των τιμών θα αποφύγουν οι τράπεζες μεγάλες απώλειες από τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Άρα, κύριε Στουρνάρα, τι μας λέτε; Ότι οι τράπεζες είναι κατεστραμμένες; Δεν το ξανασκέφτεστε καλύτερα;






Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ξερετε ποσοι μουσουλμανοι και αλλα υπανθρωπα υποκειμενα αγοραζουν σπιτια και γη ;
    Ο Στουρνος δεν τα λεει απο μονος του .
    Οι Τραπεζες θα μεινουν δυο . Συμφωνα με το σχεδιο . Γερμανικες και οι δυο .
    Οι Γερμανοι λοιπον ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ την περιουσια μας , οπου θελουν .
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ Ο ΔΕ ΜΗ ΝΟΩΝ ΕΣΑΕΙ ΚΟΙΜΗΘΗΤΩ .
    Αλλωστε παιδι των τοκογλυφων δεν ειναι ο στουρνος ;
    Αυτα που λεν , δεν σημαινουν αυτα που σχεδιαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι ηλίθιοι, προδότες είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]