Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με το βλέμμα στη Μεσόγειο το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχει εκπονήσει σχέδιο ενίσχυσης του στόλου στη Μεσόγειο, μετά την επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία, δήλωσε στο ITAR-TASS πηγή του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ταυτόχρονα όμως δεν απέκλεισε τη δυνατότητα «να ενισχυθεί με ένα πολεμικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και με το πυρηνικό υποβρύχιο του Βορείου Στόλου».

Τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν λάβει ακόμα τελική απόφαση σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν απέναντι στη Συρία, σε σχέση με τη χρήση χημικών όπλων στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό. Ωστόσο, η Ουάσινγκτον, όπως δηλώνει εμμέσως πλην σαφέστατα και ο αμερικανός Υπουργός Τζον Κέρι δεν έχει σχεδόν καμία αμφιβολία ότι τα χημικά όπλα στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Ασαντ.

Ο δυτικός Τύπος, με τη σειρά του, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα διεξαχθεί στη Συρία. Σε άρθρο της η εφημερίδα «Daily Mail», αναφέρει πως η επιχείρηση εναντίον της Συρίας θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο 48ωρο και θα είναι « πολύ σύντομη και απίστευτα ισχυρή» όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Την Κυριακή, ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τσακ Χέιγκελ δήλωσε ότι ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος να υλοποιήσει το στρατιωτικό σενάριο της σύγκρουσης στη Συρία, εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει τις κατάλληλες οδηγίες. Σύμφωνα με τον Χέιγκελ, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, είχε ήδη δώσει στο Πεντάγωνο εντολή να αρχίσει η προετοιμασία δράσεων για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη Συρία.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]