Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τον Μόρσι για το πραξικόπημα


Άγκυρα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Partisi), Ömer Çelik, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT), Hakan Fidan, είχε επισκεφθεί την Αίγυπτο πριν από πραξικόπημα για να προειδοποιήσει τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Çelik είπε στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία διέβλεψε τις επικίνδυνες κινήσεις στην περιοχή πριν από το πραξικόπημα, ενώ αυτές είχαν χαρακτηριστεί ως σημαντικές συναντήσεις.

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές των μέσων ενημέρωσης, o αρχηγός της MIT, Φιντάν, είχε προβεί, μάλιστα, και σε ορισμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση Μόρσι:

Έπρεπε να είχε συναντηθεί με ομάδες τις αντιπολίτευσης.

Έπρεπε, επίσης, να παραμείνουν ως είχαν οι σχέσεις της εξωτερικής πολιτικής και ει δυνατόν να γίνουν επισκέψεις σε Ιράν και ΗΠΑ.

Έπρεπε, ακόμη, να δυναμώσει την οικονομία. Ο τουρισμός, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό.

Για πολιτική εμπειρία οι Αιγύπτιοι γραφειοκράτες θα μπορούσαν να σταλούν στην Τουρκία, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]