Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναδίπλωση Ερντογάν: «Γράψτε ελεύθερα, διανοούμενοι»…

Ανήσυχος προφανώς από το συντριπτικό πλήγμα στην εικόνα του που έχει αντίκτυπο στις διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός Ερντογάν επιχειρεί αναδίπλωση, επιχειρώντας να πείσει ότι αδίκως τον κατηγορούν…

Μιλώντας στη γενέτειρά του στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας (Πόντος…), ο Ερντογάν είπε ότι ο διανοούμενος δεν μπορεί να προβαίνει σε συμβιβασμούς όσον αφορά στην ειλικρίνεια της άποψής του, ανεξαρτήτως του κόστους και συμπλήρωσε:

«Το λέω πολύ καθαρά. Είμαι πολιτικός, αλλά εάν ένας από εμάς [τους πολιτικούς] ζητήσει δημόσια κάτι το οποίο αντιβαίνει τη γνώση της επιστήμης, τότε το πιο σημαντικό καθήκον για τον διανοούμενο είναι να πει: ‘δεν είναι έτσι, είναι αλλιώς.’ Δεν πρέπει να περιμένει»…

Κατέληξε λέγοντας, ότι αυτό συμβαίνει στον κόσμο («ντρίμπλα» για να ισχυριστεί ότι δεν είναι μόνο τουρκικό το πρόβλημα), συμβαίνει και στη χώρα του και είναι μια κατάσταση που πρέπει να ξεπεραστεί… Και υπόμνησε το τετριμμένο αλλά αληθινό: 

«Η ελευθερία δεν πρέπει να διαταράσσει τη δημόσια τάξη, αλλά να τη σέβεται. Όταν όμως παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου, τότε αυτό διασαλεύει τη δημόσια τάξη και παράγει βία»

Πηγή: Defence Point



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εγώ εχθές βρέθηκα στα "Φανούρεια" 2013, στον Οικισμό Οινόη Νέας Ορεστιάδας που τιμούσε τον Άγιο Φανούριο και έμεινα άναυδος με τα τούρκικα τραγούδια που χόρευαν.
    Ντροπή και αίσχος στον σύλλογο "κρασοχώρι" και πιο πολλές ευθύνες στον δήμαρχο Μουζά που χειροκροτούσε.
    Εντάξει ο λαός αυτός των "γκαγκαβούζηδων" είναι κατατρεγμένος και κυνηγημένος, δεν είναι Έλληνες στην καταγωγή όμως εφόσον ζουν στην Ελλάδα 90 και πλέον χρόνια πρέπει να σταματήσουν να λένε τούρκικα όπως:
    "Χήρα τούρκισα να παντρευτεί να γεννήσετε τουρκόπουλα, να χαρείτε την τουρκιά".
    "Αχ, Μολδαβία μου, ο πασάς και ο βεζύρης να'ναι καλά και θα κάνουμε παιδιά να τιμήσουν την τουρκιά".
    Γκαγκαβούζηδες δεν είστε Έλληνες στο αίμα αλλά, δηλώνετε Έλληνες στην ταυτότητα και ζείτε στην Ελλάδα εάν θέλετε να αναπολείτε το πρόσφατο παρελθόν να πάτε στην τουρκιά ή στη χώρα καταγωγή σας στη μολδαβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]