Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλία: «Λευκή Βίβλος» νέων περικοπών στον αμυντικό τομέα


Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, παρουσίασε την Παρασκευή τον 6ετή προϋπολογισμό ύψους 190 δισ. ευρώ στο υπουργικό συμβούλιο.

Νέες περικοπές σε θέσεις εργασίας προβλέπει το νομοσχέδιο «στρατιωτικού προγραμματισμού». Το νομοσχέδιο προβλέπει περαιτέρω μείωση των θέσεων εργασίας στον ευρύτερο αμυντικό τομέα κατά 24.000 από το 2014 μέχρι το 2019, συνεχίζοντας ουσιαστικά στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση με τις ανάλογες προβλέψεις (για 54.000 λιγότερες θέσεις τότε) που εμπεριέχονταν στο αντίστοιχο νομοσχέδιο που είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2008. Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας μεταξύ 2014 - 2019 κυμαίνεται στα 179,2 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να μειώνεται δηλαδή σημαντικά, αλλά η πρόβλεψη είναι ότι λόγω κρίσης και γενικότερης λιτότητας μέχρι το 2016 θα έχουν δαπανηθεί μόλις τα 31,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρουσιάζοντας σε γενικές γραμμές το νέο νομοσχέδιο, πριν από μερικές μέρες, ο υπουργός Αμυνας Ζαν Υβ λε Ντριάν είχε κάνει λόγο για την ανάγκη εφαρμογής μιας «Λευκής Βίβλου για την Αμυνα» (ακολουθώντας το αντίστοιχο παράδειγμα του Βρετανού ομολόγου του Φίλιπ Χάμοντ) στο πλαίσιο της οποίας «θα ληφθούν μέτρα αναδιοργάνωσης τέτοια που θα μειώσουν τα έξοδα αλλά όχι την αποτελεσματικότητα του στρατεύματος» κάτι που πολλοί άνθρωποι εκ των έσω αμφισβητούν.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο Ντριάν δεν δηλώνει ανοιχτά τον αριθμό των στρατοπέδων και των ναυτικών βάσεων που θα κλείσουν λόγω των νέων περικοπών εντός και εκτός Γαλλίας καθώς πιθανότατα θα πρόκειται για σημαντικό αριθμό που θα επηρεάσει τους δείκτες ανεργίας και των περιοχών όπου θα πάψουν να λειτουργούν στρατόπεδα αλλά και τις ικανότητες και τα αντανακλαστικά συνολικά του στρατεύματος.

Το βέβαιο είναι ότι από τις τωρινές περικοπές τα 2/3 αφορούν σε διοικητικό προσωπικό και το 1/3 αφορά σε επιχειρησιακό προσωπικό. Όπως όμως επισημαίνουν οι ίδιοι επικριτές από το 2008 μέχρι το 2019, οι περικοπές θα έχουν μειώσει κατά τουλάχιστον 80.000 άνδρες το δυναμικό του γαλλικού στρατού.





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]