Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα «βερίκοκα» βλάπτουν (πολύ) σοβαρά την υγεία!

Γράφει ο Γιώργος Στράτος

Η πολιτική ανάλυση της περιπτώσεως του κ. Αδώνιδος Σπυρίδωνος Γεωργιάδη δεν θα με απασχολούσε μάλλον ποτέ, αν δεν γινόταν υπουργός Υγείας. Τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες, οι ικανότητες, η προσωπική ζωή και η διαδρομή του ανδρός είναι απολύτως προφανή, βεβαίως και διαφανή, στον καθένα. Τα καθιστά τέτοια ο φωτισμός των μέσων, η έκθεση στα οποία αποτελεί προνομιακό πεδίο για τον εν λόγω πολιτικό. Αποτελεί μία από τις κατεξοχήν περιπτώσεις όπου το μιντιακό… «see thrοugh» μετατρέπεται σε πολιτικό… «going through».

Ολα αυτά είναι σημεία των καιρών, και προφανώς αφορούν μεγάλο τμήμα των προσώπων και των πεπραγμένων της τηλε-δημοκρατίας μας. «Τηλε» γιατί όλα γίνονται από απόσταση κατά το αρχαιοελληνικό πρόθεμα. Πραγματική ή διανοητική. Και επειδή η απόσταση είναι μεγάλη, γι’ αυτό και γίνεται και τόσος ντόρος κατά την… επίσκεψη των αρμοδίων στους χώρους ευθύνης τους, προγραμματισμένη ή… «αιφνιδιαστική»!

Απόσταση από τη γνώση. Υπό ποία ιδιότητα και πότε ο κ. Α. Γεωργιάδης πληροφορήθηκε τα ζητήματα που απασχολούν τα δημόσια νοσοκομεία; Είναι γιατρός που θήτευσε σ’ αυτά, έστω ως φοιτητής; Διετέλεσε μέλος διοίκησης κάποιου ιδρύματος; Νοσηλεύτηκε, γερός να είναι ο άνθρωπος, επί μακρόν, ούτως ώστε να έχει εμπειρία ασθενούς από πρώτο χέρι;

Απόσταση από τον σχεδιασμό. Εφαρμόζει κάποιο συνολικό σχέδιο για τη δημόσια υγεία ο κ. υπουργός; Αν ναι, ποιο είναι; Από ποιους συμβούλους του εκπονήθηκε; Προέρχονται αυτοί από τον εξειδικευμένο επιστημονικό κλάδο που ασχολείται με τη διοίκηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων; Ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις και οι προτάσεις όλων των εμπλεκομένων, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού;

Απόσταση από τη λογική. Είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, και μαζί τους και οι ταλαίπωροι ασθενείς, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς πότε προς τους γιατρούς και πότε προς το προσωπικό τους; Ποιος θα βάλει, δηλαδή, πλάτη για την ανατροπή αυτής της εικόνας; Με ποιους θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό του ο κ. υπουργός;

Απόσταση από την ευαισθησία. Πρωτίστως απέναντι στους ασθενείς. Σαν να μην τους έφτανε ο πόνος τους, μετατρέπονται ακουσίως και σε πεδίο μάχης. Δευτερευόντως απέναντι στους εργαζομένους. Οπως κι αν αντέδρασαν, ό,τι κι αν είπαν. Ο λόγος της πολιτικής ηγεσίας έχει συντεταγμένες και όρια, από τα οποία απαγορεύεται να παρεκκλίνει ο κάθε υπουργός. Οχι λόγω καθωσπρεπισμού, αλλά λόγω του ότι το κράτος ούτε εκνευρίζεται ούτε απειλεί κατά την άσκηση της εξουσίας του. Είναι και πρέπει να παραμένει εξ ορισμού νηφάλιο, αλλιώς χαθήκαμε.

Απόσταση από την κοινωνία. Εξοργίζονται διπλά οι πολίτες όταν γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι οι υπουργικές διακηρύξεις απέχουν πάρα πολύ από την πραγματικότητα που βιώνουν.

«Επρεπε να σας απολύσουμε, για να δείτε τι εστί βερίκοκο» είπε από τηλεοράσεως ο υπουργός Υγείας στους εργαζομένους στην Πολυκλινική Αθηνών. Φοβάμαι ότι διάλεξε λάθος… φρούτο. Διότι και σαπίζει γρήγορα, άρα περιορίζεται ο διδακτικός του χρόνος, αλλά, το κυριότερο, έχει βαρύ κουκούτσι, που φτύνεται εύκολα όμως!
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μα δεν χρειαζονται ειδικες γνωσεις για να διαλυσεις το κατεστραμενο συστημα υγειας .
    ΟΛΑ ιδιωτικα , λενε οι προσταγες .
    Δεν εβαλαν εναν παρλαπιπα υπουργο , κατα τυχη ...
    Βαση μελετης και αυστηρου προγραμματος ξεδιπλωνουν τα σατανικα τους σχεδια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]