Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αίγυπτος: Επιτέλους, οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν τη στάση τους


Σε συνέντευξη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε μέσο ενημέρωσης του μακρινού Πακιστάν, άρχισε να ξεκαθαρίζει η εικόνα για το ποιος είναι ο προσανατολισμός της κυβέρνησης Ομπάμα απέναντι στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, μετά από μακρά περίοδο ασάφειας όπου η πεποίθηση ήταν ότι εξακολουθούσε να στηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα για να μη διαταράξει τη συμμαχία των χωρών που επιδιώκουν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ στη Συρία.

Μιλώντας στο «Geo News», ο Τζον Κέρι εμφανίστηκε να υποστηρίζει χωρίς επιφυλάξεις τις ενέργειες του στρατεύματος στην Αίγυπτο, λέγοντας ότι «αποκαθιστούσαν τη δημοκρατία», ανατρέποντας τον Μοχάμεντ Μόρσι, καθώς αυτό ήταν το αίτημα εκατομμυρίων πολιτών!

Υπενθυμίζεται, ότι σε «τεχνικό» τουλάχιστον επίπεδο δεν ήταν εφικτό να αποκληθούν οι ενέργειες ως «πραξικόπημα», αφού σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε αυτομάτως, σύμφωνα με τα νομικών ισχύοντα στις ΗΠΑ, να διακοπεί η άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετήσια στρατιωτική βοήθεια. Για το θέμα αυτό ο επικεφαλής του στρατεύματος της Αιγύπτου είχε πει με νόημα, ότι οι ΗΠΑ τη θέλουν «περισσότερο από όσο η Αίγυπτος»

Ταυτόχρονα βέβαια ο Τζον Κέρι, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, φρόντισε να μην εγκρίνει τις ενέργειες και να ζητήσει ταχεία αποκατάσταση της κατάστασης με τη μεταβίβαση της εξουσίας σε πολιτικά πρόσωπα, κατόπιν εκλογών


Πηγή: Defence Point



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]