Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απ' τις καλλιέργειες χασίς το 50% του ΑΕΠ της Αλβανίας

Ενώ το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Αλβανίας εκτιμάτε να είναι 10 δις. ευρώ ετησίως, τα 4.5 δις ευρώ είναι ετήσιος τζίρος από καλλιέργειες χασίς μόνο στην περιοχή Λαζαράτι, δηλαδή όσο το 50/% του ΑΕΠ της χώρας. 
Εάν υπολογίσει κανείς ότι το χασίς καλλιεργείται και σε άλλες 12 περιφέρειες της Αλβανίας αντιλαμβάνεται ότι μια άλλη" οικονομία" ανταγωνίζεται παράλληλα και ξεπερνάει τον ετήσιο τζίρο εγχώριας οικονομίας. 

Η επιχείριση ελέγχου αέρος πάνω στο Λαζαράτι κατέγραψε 319 εκτάρια καλλιέργειας χασίς αξίας 4.5 δις. ευρώ.

Τα στοιχειά αυτά ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια κοινής συνεντεύξεις τύπου του διευθυντή της Μονάδας Αεροπορίας της ''Guardia di Finanza" Στέφανο Μπαστόνι και του Γενικού Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας, Χισνί Μπουργκαί.

Η επεξεργασία των δεδομένων που λαμβάνονται από αεροφωτογραφίες και βιντεοταινίες κατέστησε δυνατή την ταυτοποίηση των αγροτεμαχίων που φυτεύτηκαν με φυτά κάνναβης sativa σε όλη τη χώρα και έδειξε ότι έχουμε να κάνουμε κυρίως με μικρές γεωργικές εκτάσεις που καλλιεργούνται κυρίως μακριά από κατοικίες και απομακρυσμένες περιοχές. Περιοχές που χαρακτηρίστηκαν ως προβληματικές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, έχει αποδειχθεί ότι είναι οι περιφέρειες Αυλώνα, Σκόδρας, Αργυρόκαστρου, Τιράνων και Δυρραχίου. 
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ο Διευθυντής Μπουργκάι αποδέχεται την κατάσταση, αλλά αμφισβήτησε τα στοιχεία που αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους "Guardia di Finanza " αν και είναι ενήμερος πως κάθε κάθε μέρα στις ιταλικές ακτές κατάσχονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών προερχόμενες από την Αλβανία. Στο τέλος της διάσκεψης, στην Αλβανική αστυνομία παραδόθηκε χαρτογραφημένη φωτογραφία των καλλιεργειών με χασίς.
Πηγή: www.himara.gr



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]