Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πλειστηριασμοί θα ρίξουν 12%-21% τις τιμές των ακινήτων


Πειραματόζωο προχωρημένης μορφής εφαρμογής της Ατζέντας 21 η Ελλάδα...

Πτώση 12%-21% στις τιμές ακινήτων θα φέρουν οι πλειστηριασμοί σύμφωνα με έρευνα της GLP Values

Συμπίεση των τιμών ακινήτων προς τα κάτω, από 12% - 21%, εκτιμά ότι θα φέρει η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών η GLP Values.

Με τις τιμές να έχουν από το ξέσπασμα της κρίσης υποχωρήσει έως και 35%, η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών θα αποτελέσει ένα ακόμα "χτύπημα".

Σε σχετική μελέτη της, η GLP Values έβαλε και άλλες παραμέτρους διαμόρφωσης της αγοράς ακινήτων, όπως την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακίνητων και τη διατήρηση του "χαρατσιού" της ΔΕΗ, το οποίο διαμορφώνεται στο 1,2% της τελικής αξίας του ακινήτου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Λίτσας, υποστηρίζει, σύμφωνα με το Έθνος, ότι το δυσμενές κλίμα της αγοράς ακινήτων θα διατηρηθεί και τους επόμενους δώδεκα μήνες, καθώς δεν ξεκαθαρίζει το πεδίο φορολόγησής της και οι εν δυνάμει αγοραστές κρατούν αποστάσεις.

Ωστόσο στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις περιπτώσεις εκείνων των επαγγελματικών ακίνητων που είναι άδεια, ενώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να το μεταβιβάσει υπάρχουν επιβαρύνσεις, όπως είναι τα δικηγορικά και τα συμβολαιογραφικά έξοδα, τα οποία φτάνουν στο 2,5% της αξίας του ακινήτου.

Ακόμη ο φόρος μεταβίβασης είναι διπλάσιος σε σχέση με αυτόν που έχει καθιερωθεί στη Μεγάλη Βρετανία, με αποτέλεσμα η εγχώρια αγορά ακινήτων να παραμένει αφιλόξενη για τους επενδυτές.

Η GLP Values προσέθεσε στα δεδομένα και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η οποία όμως δεν μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στην αγορά της επαγγελματικής στέγης και αναμένεται να είναι οριακές.

Για την πιθανή άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τις αρχές του επόμενου έτους η εταιρεία συμβούλων ακινήτων δεν αναμένει βίαιες και αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά ακίνητων, διότι έχει αλλάξει άρδην η εικόνα του τραπεζικού συστήματος.

Πριν από δύο και τρία χρόνια ο αριθμός των πιστωτικών ιδρυμάτων ξεπερνούσε τα 12, με σημαντικά μερίδια στην αγορά των στεγαστικών δανείων, ενώ σήμερα ο συνολικός αριθμός τους δεν ξεπερνά τις τέσσερις τράπεζες.

Εκτιμάται ότι οι διοικήσεις των τραπεζών θα ακολουθήσουν μια πιο συνετή και ισορροπημένη πολιτική, η οποία θα έχει ως σκοπό τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων στα ακίνητα.

Πηγή: News247




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]