Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάνω από 1.000 συλλήψεις υποστηρικτών του Μόρσι - περισσότεροι από 80 νεκροί


Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν δεκάδες αμάχους στο τζαμί αλ-Φατέχ στη πλατεία Ραμσί στο κέντρο του Καΐρου

Σε πάνω από 1.000 συλλήψεις υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, προχώρησε η αιγυπτιακή αστυνομία, κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων της Παρασκευής που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότερα από 80 άτομα.

Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, 1.004 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. «Ο αριθμός των οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που συνελήφθησαν έφθασε τους 1.004, συμπεριλαμβανομένων και των 558 στο Κάιρο», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Οι δυνάμεις ασφαλείας πολιορκούν ισλαμιστές σε τζαμί

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν δεκάδες αμάχους στο τζαμί αλ-Φατέχ στη πλατεία Ραμσί στο κέντρο του Καΐρου, όπου κατέφυγαν διαδηλωτές- υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων της Παρασκευής στις οποίες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 80 άτομα.

Μια γυναίκα μέσα από το τζαμί δήλωσε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Τζαζίρα, ότι η αστυνομία επιχείρησε να εισβάλει στο τζαμί, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα ως νεκροτομείο, όπου οι ισλαμιστές είχαν συγκεντρώσει τα πτώματα όσων σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις της Παρασκευής.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανέφερε νωρίτερα ότι χιλιάδες οπαδοί της ήταν παγιδευμένοι μέσα στο τζαμί, ενώ πυροβολισμοί συνεχίζονταν στον εξωτερικό χώρο.

Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων εισέβαλαν το πρωί, χωρίς να προσφύγουν στη βία, στο τέμενος.

Το ιδιωτικό αιγυπτιακό κανάλι ONTV Live έδειξε εικόνες όπου διακρίνονται οι στρατιώτες να μπαίνουν στο τέμενος Αλ Φάτεχ, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το Αλ Τζαζίρα μετέδιδε στην ιστοσελίδα του εικόνες από το εσωτερικό του τεμένους. Οι στρατιώτες φαίνεται ότι διαπραγματεύονται με τους διαδηλωτές την αποχώρησή τους από το χώρο.

διαδηλώτρια που βρίσκεται μέσα στο τέμενος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι οι υποστηρικτές του Μόρσι ζητούν να μην συλληφθούν, ούτε να δεχτούν επίθεση από τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί, με εχθρικές διαθέσεις, έξω από το τέμενος.

Οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συγκρούστηκαν την Παρασκευή με την αστυνομία, σε όλη την Αίγυπτο, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Η κυβέρνηση επιμένει ότι ενεργεί για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών σχεδίων, ενώ οι ισλαμιστές λένε ότι οι ειρηνικοί διαδηλωτές υπερασπίζονται τη νομιμότητα.

«Χρησιμοποιούν πολυβόλα εναντίον αμάχων. Αυτό δεν μπορεί να περιγραφεί, από όσο γνωρίζω, ως μια ειρηνική διαδήλωση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο αλ Τζαζίρα «Είναι το καθήκον κάθε κυβέρνησης να επιβάλει την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τους κανόνες έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε από το στρατό, η αστυνομία επιτρέπεται να χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα για αυτοάμυνα και εναντίον διαδηλωτών που επιτίθενται σε κυβερνητικά κτήρια.

Πηγή: Βόρεια




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]