Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γερμανικός Στρατός γνώριζε για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA

Νέα διάσταση στο θέμα του προγράμματος παρακολουθήσεων των επικοινωνιών από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δίνει η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη επίσημο έγγραφο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Γερμανικός Στρατός όχι μόνο ήταν ενήμερος για το απόρρητο πρόγραμμα PRISM της NSA αλλά είχε περιορισμένη πρόσβαση σε αυτό. 


Η εφημερίδα επικαλείται διαβαθισμένο έγγραφο (κεντρική φωτό) της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν (ISAF) από τον Σεπτέμβριο του 2011, κατά το οποίο οι συμμαχικές δυνάμεις θα μπορούσαν να απευθυνθούν στο «πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ» για την παρακολούθηση των επικοινωνιών ενός στόχου, ενός τηλεφώνου ή μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε πως οι «Γερμανοί στρατιώτες δεν έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν ή να “κατεβάσουν” οτιδήποτε από το πρόγραμμα PRISM» ενώ το Βερολίνο διαρρέει εντέχνως σε συνεννόηση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) πως το πρόγραμμα της ΝSA δεν σχετίζεται με το πρόγραμμα PRISM της ΙSAF.

Πηγή: Strategy Reports




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]