Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Kάιρο προς Άγκυρα: "Μην ανακατεύεστε με την Αίγυπτο"

Η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Κάιρο σήμερα για να του εκφράσει την διαμαρτυρία της για την παρέμβαση της Άγκυρας στα πολιτικά πράγματα της χώρας, όπως χαρακτήρισε το γεγονός ότι Τούρκοι κρατικοί αξιωματούχοι καταδίκασαν ως ένα "απαράδεκτο πραξικόπημα" την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Η αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης στην επέμβαση του στρατού στα αιγυπτιακά πολιτικά πράγματα θεωρήθηκε στην Αίγυπτο ως η πιο έντονη αντίδραση από το εξωτερικό.

Παρά την πολύ άσχημη κατάσταση που βιώνει η Αίγυπτος αυτή τη στιγμή, δεν διστάζει να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τον ισλαμιστή τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, οριοθετώντας με αυτόν τον τρόπο την στάση που οφείλει να επιδείξει προς την Αίγυπτο.
Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του Σαμαρά δεν τολμά να κοιτάξει καν προς την Άγκυρα. Και οι προκλήσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο (κατά την πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά) είναι ίσως περισσότερες και από το σύνολο των ημερών του χρόνου. Δυστυχώς, η μικρότητα, η ανικανότητα, η φοβικότητα, η ενδοτικότητα και η απόλυτη ασάφεια για την προστασία της Ελλάδας έναντι των επιθετικών κινήσεων της Τουρκίας και των σαφών προκλήσεων στο θέμα της ΑΟΖ, αλλά και της Θράκης και των νήσων του νοτιο-ανατολικού Αιγαίου, καταδεικνύουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν επιθυμεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και της προστασίας της χώρας εάν χρειαστεί και με σκληρές τοποθετήσεις οι οποίες δεν θα είναι απαραίτητα πολιτικές ή διπλωματικές.

Έτσι, εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα πως παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος, διαθέτει πολύ καλύτερη ηγεσία και πολιτική τοποθέτηση από την Αθήνα που μοιάζει με πανικόβλητο κλόουν κάθε φορά που η Άγκυρα ξεπερνάει τις "κόκκινες γραμμές"...


Κωνσταντίνος


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως απόδειξη, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι ...

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]