Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H νέα έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου και η ευρύτερη σημασία της




«Είναι πλέον σαφές ότι η φιλοπόλεμη προπαγάνδα της Ουάσιγκτον κινείται προς μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. ΗΠΑ και Ισραήλ ετοιμάζουν έναν μεγάλο ολέθριο πόλεμο, τον οποίο η ανθρωπότητα οφείλει πάση θυσία να αποτρέψει»...

Του Timothy Alexander Guzman 
Silent Crow News
16 Ιουλίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση προερχόμενη από την «πολεμική μηχανή» της Ουάσιγκτον, το Πεντάγωνο, το 2015 το Ιράν θα είναι σε θέση να κατασκευάζει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να χτυπήσουν τις ηπειρωτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε πρόσφατα μελέτη, η οποία έχει θορυβήσει έντονα τα μέλη της κυβέρνησης Obama. Η έκθεση αυτή φέρνει την αμερικανική ηγεσία ένα βήμα πιο κοντά στο μεγαλόπνοο σχέδιο επίθεσης εναντίον του Ιράν, παρά το γεγονός ότι περισσότερες από 16 υπηρεσίες πληροφοριών έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι το σχέδιο ανάπτυξης πυρηνικών όπλων του Ιράν έχει εγκαταλειφθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Σε σχετικό άρθρο των New York Times από το 2012 αναφέρονται τα εξής:
«Πρόσφατες εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επιβεβαιώνουν σε γενικές γραμμές πληροφορίες που πρωτοείδαν το φως το 2007. Σύμφωνα με τις πληροφορίες εκείνες, το Ιράν είχε εγκαταλείψει τα προγράμματα κατασκευής πυρηνικών όπλων αρκετά χρόνια πριν, σύμφωνα με νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι αξιωματούχοι αυτοί δήλωσαν ότι η εκτίμηση εκείνη επιβεβαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό από μια έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ από το 2010, και πως εξακολουθεί να αντανακλά σε γενικές γραμμές τις απόψεις των 16 μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ».
Η εφημερίδα Jerusalem Post ανέφερε σε άρθρο της ότι:
«Σε έκθεση που δημοσίευσε το Πεντάγωνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, το 2015 το Ιράν θα είναι σε θέση να διεξαγάγει δοκιμές του πρώτου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου του, ικανού να χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Στις γραπτές αυτές εκτιμήσεις του Πενταγώνου τονίζεται το εξής:
«Το Ιράν διαθέτει φιλόδοξα προγράμματα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων και διαστημικής εκτόξευσης και εξακολουθεί να προσπαθεί να αυξήσει το εύρος, την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια των βαλλιστικών πυραύλων του».


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νέα αυτή μελέτη του Πενταγώνου θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ενσταλάξει τον φόβο στον αμερικανικό λαό για το γεγονός ότι ένα πυρηνικά εξοπλισμένο Ιράν θα είναι σε θέση να χτυπήσει το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ δεν ενεργήσουν αμέσως για να αποτρέψουν μια τέτοια καταστροφή.

Η πρόταση-κλειδί από την μελέτη αυτή του Πενταγώνου είναι: 
«Το Ιράν θα είναι σε θέση από το 2015 και μετά να αναπτύσσει και να δοκιμάζει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να χτυπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Η μελέτη εκπονήθηκε χάρη στη συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Αεροπορίας και Διαστημικής, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Wright-Patterson του Οχάιο, του Κέντρου Πληροφοριών Βαλλιστικών και Διαστημικών Ερευνών των Μυστικών Υπηρεσιών της Εθνικής Άμυνας και της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ναυτικού.

Από την εν λόγω έκθεση δεν λείπουν και κάποιες μομφές εναντίον της Κίνας και της Βόρειας Κορέας για την στήριξη που προσέφεραν στο Ιράν στην ανάπτυξη προηγμένων πυραύλων:
«Το Ιράν διαθέτει σήμερα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλων, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε την ενεργή υποστήριξη συγκεκριμένων φορέων της Κίνας και της Βόρειας Κορέας».
Είναι γνωστό ότι η Κίνα και η Βόρεια Κορέα αποτελούν μελλοντικούς στόχους της Ουάσιγκτον, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αναφέρονται στην συγκεκριμένη έκθεση του Πενταγώνου, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Στα επανδρωμένα κέντρα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν εξακολουθούν να διεξάγονται εκπαιδευτικές ασκήσεις, οι οποίες προβάλλονται εκτενώς στα μέσα ενημέρωσης. Οι ασκήσεις αυτές επιτρέπουν στα εργοστάσια κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν να βελτιώνουν τις επιχειρησιακές δεξιότητες της ιρανικής πολεμικής μηχανής και να εξελίσσουν νέες στρατηγικές».
Είναι πλέον σαφές ότι η φιλοπόλεμη προπαγάνδα της Ουάσιγκτον κινείται προς μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση που υποδηλώνει ότι το Ιράν μπορεί και προτίθεται να αναπτύξει πυραύλους ικανούς να χτυπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς το επόμενο βήμα. Στo επόμενo διάγγελμα του Προέδρου ή οποιεσδήποτε άλλες προγραμματισμένες ομιλίες του μέσα στους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση Obama θα ανακοινώσει στον αμερικανικό λαό ότι το Ιράν αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια.

Σε δημοσίευμά του πριν από μερικές ημέρες το Reuters αναφέρει:
«Τέσσερα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κάλεσαν τον υπουργό Άμυνας Chuck Hagel να πραγματοποιήσει νέα δοκιμή του συστήματος πυραυλικής άμυνας εντός του 2013, μετά την αποτυχημένη δοκιμή της περασμένης εβδομάδας, και να καταστήσει ύψιστη προτεραιότητα της χώρας την ανάπτυξη αναχαιτιστών νέας γενιάς».
Οι βουλευτές που απηύθυναν την έκκληση αυτή στον Obama είναι δύο μέλη της Βουλής Αντιπροσώπων και δύο της Γερουσίας. Ο Βuck McKeon από την Καλιφόρνια, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Mike Rogers από το Μίσιγκαν, ο οποίος είναι επικεφαλής υποεπιτροπής της παραπάνω επιτροπής, ο γερουσιαστής James Inhofe από την Οκλαχόμα, ο οποίος κατέχει την κορυφαία θέση μεταξύ των Ρεπουμπλικανών στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, και ο γερουσιαστής Jeff Sessions από την Αλαμπάμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters:
«Τα τέσσερα αυτά μέλη του Κογκρέσου δήλωσαν ότι η αιτία της αποτυχημένης δοκιμής αντιπυραυλικής άμυνας στις 5 Ιουλίου δεν ήταν ακόμη σαφής, αλλά υποστήριξαν ότι οι περικοπές του προέδρου Obama στις δαπάνες για την πυραυλική άμυνα είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της χρηματοδότησης για τις απαραίτητες δοκιμές και την συντήρηση του συστήματος».
Το φιλόδοξο σχέδιο της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ να επιτεθούν εναντίον του Ιράν θα μπει σε εφαρμογή στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, ο κόσμος οφείλει πάση θυσία να αποτρέψει αυτό τον επερχόμενο ολέθριο πόλεμο. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση των πολυπόθητων πολεμικών σχεδίων τους, τα οποία πρόκειται να έχουν ανυπολόγιστες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο.



Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως απόδειξη, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι ...




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δεν υπολογίζουν το αντίπαλο δέος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γεγονός, όταν ο λύκος πεθαίνει δαγκώνει τις πληγές του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Αμερικανοι και να το υπολογιζουν το αντιπαλο δεος δεν μπορουν να πουνε οχι στο μεγαλο αδελφο τους !
    Η μηπως πιστευη κανενας οτι οτι γινεται γυρω μας ειναι τα Αμεριλανακια απο πισω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]