Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μαρτύριο του Σισύφου


Το σίριαλ συνεχίζεται και, όπως δείχνει η μέχρι τώρα εξέλιξή του, δύσκολα θα έχει καλή κατάληξη. Η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα θα καταβληθεί τμηματικά. Το Eurogroup αποφάσισε πριν από κάθε άνοιγμα της «κάνουλας» της δανειοδότησης η χώρα μας να περνάει... τεστ νομιμοφροσύνης προς τας υποδείξεις εκείνων που σχεδίασαν και εκτέλεσαν το σχέδιο της διάλυσης της χώρας μας.

Τη στιγμή που αυτή η είδηση προκαλεί χαμόγελα σε λίγους άφρονες, η ελληνική κοινωνία βιώνει το μαρτύριο του Σισύφου. Κουβαλάει τον βράχο των οικονομικών υποχρεώσεών της μέχρι την κορυφή του όρους του εξωτερικού χρέους και στη συνέχεια τον βλέπει να κατρακυλάει πάλι στην απότομη πλαγιά.

Ταυτόχρονα, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και των μελών των οικογενειών τους νιώθουν μούδιασμα και ανησυχία. Σαν τους μελλοθανάτους, που περιμένουν πότε θα ανακοινωθεί το δικό τους όνομα για το δραματικό φινάλε. Οι ήδη άνεργοι, οι απελπισμένοι και πένητες του ιδιωτικού τομέα ακούν με ηχηρή αδιαφορία τις αμφιλεγόμενες λογιστικές «επιτυχίες», οι οποίες «ενθουσιάζουν» τους δεσμώτες του παρόντος και του μέλλοντος του λαού μας.

Ενώ οι εκτιμήσεις διαφόρων για την «έξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης» βασίζονται σε σχεδόν μεταφυσικές αιτιάσεις και αναλύσεις, οι απλοί αριθμοί και η εικόνα που αντικρίζουν όλοι γύρω τους μαρτυρούν το ακριβώς αντίθετο. Η πορεία είναι αρνητική.

Στην τριμηνιαία έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) αναφέρεται ότι το 2013 η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα φτάσει το 4,8%-5%. Αυτό, σε συνδυασμό με την εκτίμηση ότι η ύφεση θα φέρει ακόμα περισσότερη ανεργία, σχηματίζει μια εικόνα ακόμα μελανότερη από εκείνη που «βλέπουν» οι «εμπειρογνώμονες» της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, οι οποίοι προβλέπουν ύφεση στο 4,2% και του ΟΟΣΑ (4,8%).

Οσες «ενέσεις» θετικής σκέψης, αισιοδοξίας και υποσχέσεις να κάνει κάποιος στον δοκιμαζόμενο λαό, δεν πρόκειται να αποδειχθούν αρκετές. Η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και απαιτεί αποτελέσματα. Οι λογαριασμοί δεν εξοφλούνται με λόγια.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]