Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την ΤΕΕ

Καθώς μέρα με τη μέρα πέφτουν με ολοένα και πιο δραματικό τρόπο τα προσωπεία των στυγνών εντολοδόχων της τρόικας, γινόμαστε σήμερα θεατές ενός ακόμη «ξαφνικού θανάτου». Ο λόγος για την εν εξελίξει διάλυση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την καταδίκη στην ανεργία χιλιάδων συναδέλφων μας. Τρείς ολόκληροι τομείς και 52 ειδικότητες καταργούνται μέσα σε μια και μόνη στιγμή, με την προσφιλή πλέον «δημοκρατική» τακτική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», αφήνοντας κυριολεκτικά στον αέρα χιλιάδες καθηγητές (που εξωθούνται στην εξαθλίωση και την εξόντωση), αλλά και χιλιάδες μαθητές (που εξωθούνται στη…ζεστή αγκαλιά της ιδιωτικής εκπαίδευσης).

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, το Υπουργείο έχει το θράσος να κάνει λόγο για σχέδιο αναμόρφωσης και αναγέννησης της ΤΕΕ, αλλά και απορρόφησης πολλών από τους απολυμένους μας συναδέλφους σε άλλους εργασιακούς χώρους (χωρίς να λέει βέβαια πως ακόμη κι αν αυτό πραγματοποιηθεί για κάποιους, θα είναι κυριολεκτικά με μισθούς πείνας). Τα ασύστολα ψεύδη των κυβερνώντων έχουν όμως αποκαλυφθεί πια, μαζί με τις προ ολίγων ημερών δήθεν «δεσμεύσεις» ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στην εκπαίδευση, αλλά μαζί και με την ευρύτερη πομφόλυγα των εξαγγελιών περί…δημόσιας και δωρεάν παιδείας, που ακόμη τολμούν ανερυθρίαστα να τις διατυπώνουν.

Η συγκεκριμένη άθλια μεθόδευση αποτελεί άλλο ένα βήμα στην πορεία διάλυσης του δημόσιου σχολείου και εκχώρησής του στα συμφέροντα του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου. Δυστυχώς είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα, ακόμη χειρότερα. Απέναντι στην ανελέητη αυτή πολιτική (την απολύτως εντεταγμένη άλλωστε στο ευρύτερο σχέδιο μιας εν εξελίξει κοινωνικής γενοκτονίας, που διεκπεραιώνουν οι κυβερνώντες για λογαριασμό των ξένων αφεντικών) η μόνη λύση είναι ο μαζικός και ανένδοτος αγώνας. Όλη η κοινωνία πρέπει να συστοιχηθεί και να αντιδράσει ενωμένη απέναντι στον ξεκάθαρα πλέον δρομολογημένο εξανδραποδισμό και αφανισμό της.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Ο Πρόεδρος
Ν. Δαπέργολας
Ο Γεν. Γραμματέας
Χρ. Αγγελάκης



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]