Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρομοκράτες με βοσνιακές ταυτότητες

Ένας από τους βασικούς εισπράκτορες χρημάτων για πολύ καιρό ήταν ο Σουδανός Ελφατί Αλί Χασανέιν, Διευθυντής της εταιρίας TWRA, η οποία λειτουργούσε στη Βιέννη από το 1987 μέχρι το 1995. Ο ίδιος συμμετείχε στη διοργάνωση της επίσκεψης στο Σαράγιεβο του Οσάμα μπιν Λάντεν το 1993.

Γι΄αυτές τις υπηρεσίες ο Ιζετμπέγκοβιτς απένειμε στον κ. Χασανέιν το ανώτατο παράσημο της Βοσνίας. Μέσω των λογαριασμών του ο Χασανέιν μετέφερε από ισλαμικές χώρες 400 εκατ. δολάρια στους λογαριασμούς του Ιζετμπέγκοβιτς. Άλλης μιας εταιρίας στη Βιέννη ηγήθηκε ο ράφτης από το Ζάγκρεμπ Σαλίμ Σάμπιτς. Επί 20 χρόνια ήταν συνδεδεμένος με πλούσιους μουσουλμάνους και ακόμα έκανε χρηματικό έρανο για την κατασκευή τζαμιού στο Ζάγκρεμπ. Και ο επιχειρηματίας από το Ζάγκρεμπ Μοχάμεντ Τσάτιτς, ο οποίος για πολλά χρόνια ζούσε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ακριβώς από εκεί μάζευε χρήματα από το Μπαχρέιν, το Κατάρ, το Ομάν, το Κουβέιτ και το Ιράν.

Εκτός απ΄αυτούς στην ομάδα των «φοροεισπρακτόρων» ήταν ο Ιρφάν Λεβάκοβιτς και ο Σαλίχ εφέντι Τσολάκοβιτς. Υπάρχει άλλο ένα άρθρο εισοδημάτων – οι πρόσφυγες και η μουσουλμανική (βοσνιακή) διασπορά. Αυτούς τους ανθρώπους τους αναγκάζουν να μεταφέρουν χρήματα στο Σαράγιεβο κάθε χρόνο. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, αυτή η πηγή αποφέρει ετήσια στους μουσουλμάνους πολιτικούς και πνευματικούς ηγέτες στο Σαράγιεβο περίπου 2 δισεκ. δολάρια.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη από το 1992 μέχρι το 1995 επισκέφθηκαν περίπου 80 χιλ. εθελοντές από μουσουλμανικές χώρες (Αλγερία, Αφγανιστάν, Τυνησία, Πακιστάν, Αίγυπτος, Ιράν, Σουδάν, Τσετσενία της Ρωσικής Ομοσπονδίας). Από τους μισθοφόρους οι Μουτζαχεντίν συμμετείχαν προσωπικά στην εξόντωση 72 χιλ. Σέρβων. Ακόμα και στους ντόπιους μουσουλμάνους στην αρχή τους προκαλούσαν φρίκη τα άγρια βασανιστήρια των μισθοφόρων ομοδόξων τους, οι μαζικοί βιασμοί, τα καλάθια με κομμένα κεφάλια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βασάνιζαν και σκότωναν Σέρβους.

Σύμφωνα με στοιχεία από αξιόπιστες πηγές (επίσημα προσωπικά της αποστολής του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ στο Σαράγιεβο, εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών της Σερβίας), μέχρι σήμερα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη βρίσκονται μερικές χιλιάδες Μουτζαχεντίν. Ένα μέρος από αυτούς έχουν νομιμοποιηθεί, αφού παντρεύτηκαν ντόπιες κοπέλες. Άλλοι έλαβαν ως δώρο την ιθαγένεια από τις Αρχές του Σαράγιεβου. Σήμερα όλοι τους είναι νόμιμοι πολίτες της Βοσνίας.

Σήμερα οι «νομιμόφρονες πολίτες», και εντελώς πρόσφατα τρομοκράτες από όλο το μουσουλμανικό κόσμο διαμένουν μόνιμα στην Κεντρική Βοσνία κατά ομάδες σε μικρά ορεινά χωριά. Αυτοί οι άνθρωποι οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να αρχίσουν να επιδίδονται σε δολιοφθορές και να τοποθετούν νάρκες στα πιο απροσδόκητα μέρη και παράλληλα να προμηθεύουν όπλα σε οποιαδήποτε χώρα της Δυτικής Ευρώπης.

Ορισμένες βάσεις ειδικές για την εκπαίδευση τρομοκρατών προστατεύονταν και ελέγχονταν από Ιρανούς διπλωμάτες με τη συγκάλυψη διάφορων ανθρωπιστικών οργανώσεων. Και δεν τους δίδασκαν μόνο την τέχνη της δολιοφθοράς, αλλά και να φτιάχνουν δώρα με τη μορφή παιχνιδιών και παγωτό, τα οποία μετά αποδεικνύονταν θανατηφόρες βόμβες. Ένα από αυτά τα «ανθρωπιστικά πανεπιστήμια» για τους τρομοκράτες βρίσκεται σε απόσταση μόλις 80 χλμ. από το Σαράγιεβο στην κωμόπολη Μπακοτίτσι. Εκεί διέμεναν 200 οπλισμένοι σαν αστακοί εθελοντές. Και σχεδόν κάθε εθελοντής από τη Μπακοτίτσι είχε θαυμάσιες σχέσεις με τη διοίκηση του στρατού του Σαράγιεβου.

Κονσταντίν Κατσάλιν



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]