Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πρόσδεση στο Γερμανικό Πάντσερ δεν θα μας σώσει

Μοιάζει περισσότερο με τους αιχμαλώτους που έβαζαν σε βαγόνι πριν από τη μηχανή τα Γερμανικά τραίνα στην Κατοχή.
Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη, οι βόρειοι φίλοι μας έχουν αποφασίσει να κυριαρχήσουν, με όποιο κόστος για τους λαούς, σε όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο με αρκετούς πρόθυμους συμμάχους.
Θα το κάνουν, χωρίς αναστολές και χωρίς να υπολογίζουν την καταστροφή.

Το πρώτο θύμα, που και πρώτο υπέκυψε, η Ελλάδα, μετά τριών χρόνων Μνημόνια, με αφαίμαξη όλου του πλούτου των πολιτών και σταδιακά της χώρας, με επιβολή αποφάσεων από την Τρόικα, με στρατιές ανέργων, αυτοκτονίες, δράματα που αυξάνονται, με μισθούς πείνας χωρίς εργασιακά δικαιώματα,διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους, στυγνές απολύσεις και μαύρο στη Δημοκρατία, βρίσκεται σε χειρότερο σημείο από αυτό πριν από τρία χρόνια.

Μας είπαν, ο Αντώνης Σαμαράς τον Μάρτιο του 2012, ότι με το κούρεμα PSI “γλιτώσαμε” σχεδόν 100 δις χρέους, ακόμα άλλα 20 δις με το δεύτερο κούρεμα ανταλλαγής ομολόγων το Δεκέμβριο του 2012.
Αν υπολογίσουμε την ελάττωση, μέχρι μηδενισμού, των Δημοσίων δαπανών, την αύξηση των φόρων και τα χαράτσια, την μείωση μισθών και συντάξεων, τότε σήμερα που μιλάμε θα έπρεπε το χρέος να έχει πάει στο μισό.
Ε, όσο ήτανε το Μάρτη του 2010 είναι και το Μάρτη του 2013 και μάλιστα αυξάνεται δραματικά τους τελευταίους τρεις μήνες.
Στις 31/3/2013 ήταν 309.357 δις, εδώ, και μάλιστα, όταν το ΑΕΠ έχει υποχωρήσει πάνω από 25%.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν υπάρχει σωτηρία, ότι δεν γίνεται τίποτα και ότι πολύ σύντομα έρχεται η κατάρρευση, πολύ πιο σύντομα από ότι την θέλουν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους και συμφέροντα.
Πιστεύει κανείς ότι μπορούμε “να τα καταφέρουμε” όπως κάθε τόσο μας παπαγαλίζουν; Βλέπει κανείς ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις; Εκτός αν εννοούν ότι οι Καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βαφτίζονται Δάσκαλοι και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί σκέτοι Αστυνομικοί.
Αστειότητες, κοντεύει ένα μήνας που δεν υπάρχει κρατική τηλεόραση, αποφάσεις του ΣτΕ δεν εφαρμόζονται, εκατομμύρια χάνονται γιατί έτσι ήθελε ο Πρωθυπουργός.
Η ύφεση μας βγάζει τη γλώσσα και κοντά ένας στους δύο Έλληνες δεν μπορεί να πληρώσει την εφορία, τις Τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Προφήτης ή προφήτης για να δει ότι πλησιάζει η ώρα που θα μας πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα, αφού πρώτα μας εξευτέλισαν και μας έβαλαν να υπογράψουμε ότι όλη η περιουσία μας είναι δική τους.
Νέο Μνημόνιο και πάτημα πιο κάτω στο βαρέλι δίχως πάτο.
Σκληρά, μα αληθινά, στο τέλος αυτό που από την αρχή υποτίθεται φοβόμαστε, η δραχμούλα, έστω παράλληλα με το Ευρώ.
Τότε που θα έχει ολοκληρωθεί το δράμα, έστω και τότε, επειδή η ιστορία διδάσκει, μόνο μια πλατιά συμμαχία των πολιτών, των λαών που πλήττονται από τη βάρβαρη και ανελέητη πολιτική του νέου Άξονα μπορεί να σταθεί εμπόδιο.
Το μόνο ανάχωμα, η μόνη διέξοδος, οι λαοί του νότου.
Αυτοί που μέχρι τώρα πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα.
Αλλιώς; Δεν χρειάζονται σφαίρες και σίδερο για να υποτάξεις ένα λαό, φτάνει η οικονομική δύναμη και η προθυμία κάποιων να την υπηρετούν.
Αυτό δεν χρειάζεται να είσαι Προφήτης ή προφήτης για να το προβλέψεις.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]