Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα μας «σώζουν» και μετά τη λήξη του προγράμματος!

  • Ντάισελμπλουμ: «Θα δώσουμε και νέα βοήθεια στην Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος… 
  • «Οι χώρες που έχουν δανείσει χρήματα στην Ελλάδα πρέπει να τα δουν να τους "επιστρέφονται"...
Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να βοηθήσει "περαιτέρω" την Ελλάδα και πρόκειται να αποφασίσει το πώς την άνοιξη του 2014, πριν εκπνεύσει τυπικά η ισχύς του προγράμματος χρηματοοικονομικής στήριξης της Αθήνας, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε μια γαλλική εφημερίδα.

"Η ελληνική περίπτωση είναι πολύ δύσκολη, θα χρειαστεί χρόνος", εξήγησε ο Ντάισελμπλουμ στην εφημερίδα Le Figaro, η οποία δημοσιεύει τη συνέντευξή του στον ιστότοπό της σήμερα. "Το πρόγραμμα εξυγίανσης σταδιακά παίρνει τον δρόμο του και το Γιούρογκρουπ προβλέπει ότι θα εγκρίνει την εκταμίευση της τρίτης δόσης των δανείων σύντομα", προσθέτει ο επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Το πρόγραμμα στήριξης της Αθήνας τυπικά ολοκληρώνεται στα τέλη του 2014. Μετά από εκείνο το χρονικό σημείο, η Ελλάδα θεωρητικά δεν θα τελεί πλέον υπό καθεστώς χρηματοοικονομικής ενίσχυσης από τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αλλά είναι πιθανό να μην μπορεί ακόμη να δανείζεται από τις αγορές, με δεδομένο το πάντα τεράστιο χρέος της και τα ακόμη ιδιαίτερα υψηλά επιτόκια.

"Θα αποφασίσουμε τον Απρίλιο ποια συνέχεια θα δώσουμε. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε περαιτέρω την Ελλάδα", είπε ο Ολλανδός υπουργός, υποσχόμενος ότι η Eυρωζώνη μελετά τα "αναγκαία μέτρα".

Ωστόσο ο Ντάισελμπλουμ απέρριψε, ως μια λύση που "μοιάζει απατηλά ελκυστική" το ενδεχόμενο μιας νέας απομείωσης της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους, το οποίο πλέον διακρατούν κατά το μεγαλύτερό του μέρος τα ευρωπαϊκά κράτη και το ΔΝΤ.  

"Η Αθήνα πρέπει να επιστρέψει μια μέρα στις αγορές και οι επενδυτές θα το σκεφτούν δύο φορές σε περίπτωση νέου κουρέματος" ενώ οι χώρες που έχουν δανείσει χρήματα στην Ελλάδα πρέπει να τα δουν να τους "επιστρέφονται", επέμεινε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι η δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα είναι δυνατή σε περίπου ένα χρόνο, "στα τέλη του καλοκαιριού του 2014", ενώ αυτή αποκλείται να έχει "αναδρομική ισχύ".


Πηγή: Νews.gr

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]