Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Αιγύπτου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι απορρίπτει το αίτημα να έχει συνομιλίες με το νέο αντιπρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, διότι αυτός θεωρεί ότι δεν εκπροσωπεί νόμιμα τη χώρα.

«Ποιος είστε εσείς για να μιλήσω μαζί σας; Δεν έχετε εκλεγεί, διορισθήκατε (στο αξίωμα) από τους επικεφαλής του πραξικοπήματος», το οποίο ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι την 3η Ιουλίου, φέρεται να είπε ο Ερντογάν χθες κατά την διάρκεια του Ιφτάρ, της διακοπής της νηστείας κατά τον μήνα του Ραμαζανιού.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι έλαβε μια επιστολή από τον Ελ Μπαραντέι με την οποία αυτός του ζητούσε μια τηλεφωνική επικοινωνία και εξέφρασε την ενόχληση των νέων αιγυπτιακών αρχών για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η τουρκική διπλωματία τις εξελίξεις στη χώρα του.

Η αιγυπτιακή νέα κυβέρνηση ανέφερε «ότι ορισμένες δηλώσεις κι εκτιμήσεις έγιναν λόγω της ανεπαρκούς κατανόησης της αιγυπτιακής πραγματικότητας» και κάλεσε «να συζητήσουμε τηλεφωνικά» για τις εξελίξεις και τις διμερείς σχέσεις, σχολίασε ο Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση με την οποία το Κάιρο εξέφρασε την «έντονη δυσφορία» του για την τοποθέτηση του Τούρκου πρωθυπουργού με την οποία κατήγγειλε το «πραξικόπημα» του στρατού εναντίον του Μόρσι.

Ο Ερντογάν είπε ότι ο πρώην πρόεδρος Μόρσι που ανατράπηκε από το στρατό είναι «εκλεγμένος από το λαό» και άρα η κυβέρνησή του τον θεωρεί τον μόνο νόμιμο ηγέτη και εκπρόσωπο της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Today’s Zaman.

Οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου είχαν ενισχυθεί κατά την διάρκεια της προεδρίας Μόρσι, καθώς η Άγκυρα ήλπιζε να αυξήσει την επιρροή της στην περιφέρεια μέσω αυτού.

Πηγή AFP, ANA-MPA


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]