Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι έγινε ρε παιδιά; Μας απειλείτε με πραξικόπημα;

«Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο, εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, όπως υποστήριζαν κάποιοι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. «Βλέπω τις εικόνες από την Πλ. Ταχρίρ και τα τανκς στο Κάιρο και θυμάμαι τον Λάκη και τον Αλαβάνο που εύχονταν να κάνουμε το Σύνταγμα-Ταχρίρ», έγραψε μετά από λίγο στο twitter ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Τι έγινε ρε παιδιά της κυβέρνησης, από την κυριλέ Κεντροδεξιά  των τεχνοκρατών, μέχρι την μπρουτάλ Ακροδεξιά των τηλεμαϊντανών; Μας απειλείτε με πραξικόπημα;

Συγκρίνουν οι ερίφηδες την Αίγυπτο με την Ελλάδα. Μια χώρα πάμπτωχη με μια χώρα που μέχρι πριν λίγα χρόνια ανήκε στις είκοσι πλουσιότερες του κόσμου. Μια χώρα της Βόρειας Αφρικής με μια χώρα που ανήκει στην Ε.Ε., μια χώρα με έντονη την παρουσία του στρατού, που την κυβερνούσε για 30 χρόνια ο Μουμπάρακ, με μια χώρα που τηρεί, έστω και τυπικά, τα δημοκρατικά προσχήματα. Συγκρίνουν μια χώρα στην οποία κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο με την Ελλάδα, που με τα κουτσά και τα στραβά της ανήκει στην ανεξίθρησκη Δύση.

Σιγά μην κάνουν οι Στουρνάρες και οι Γεωργιάδηδες γεωπολιτικές, κοινωνιολογικές και πολιτειακές αναλύσεις. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σπέρνουν τον τρόμο με κάθε αφορμή που τους δίνεται. Το κάνανε πριν από λίγους μήνες με την Κύπρο, το κάνουνε και τώρα με την Αίγυπτο. Δεν τους έχει μείνει τίποτα άλλο, ο τρόμος είναι το έσχατο όπλο τους, για να παραμείνουν όσο περισσότερο μπορούν στην εξουσία.

Όλα τα άλλα τα έχουνε χάσει και τα success stories και την ανάπτυξη και την δήθεν αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών. Ξέρουν πολύ καλά τι έρχεται. Έρχεται τσεκούρι στο δημόσιο, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, παράταση του χαρατσιού της ΔΕΗ, μείωση μισθών και συντάξεων μέσω της αυξημένης  παρακράτησης, κλείσιμο νοσοκομείων, αύξηση των τιμών των ιατρικών εξετάσεων, για να κλείσει η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΠΥ. Έρχονται νέα μέτρα και νέα μνημόνια.

Έχουνε χάσει τα πάντα, ακόμη και την ελάχιστη αξιοπρέπεια που τους είχε απομείνει. Το νεύμα της Μέρκελ στον Σαμαρά, που έτρεξε να στηθεί πίσω της για να βγούνε μαζί φωτογραφία, ήταν η πλέον πρόσφατη και πλέον τρανταχτή απόδειξη του ραγδαίου ευτελισμού τους. Ο μέγας ηγέτης Σαμαράς, ο άτεγκτος δεξιός που  βαράει το χέρι του στο τραπέζι, που ισοπεδώνει μετανάστες και συνδικαλιστές, έτρεξε στην Μέρκελ σαν σκυλάκι σαλονιού που το καλεί η κυρία του να του δώσει μπισκοτάκι. Προσοχή στα μπισκότα, κύριε Αντώνη, γιατί σέρνονται και γαστρεντερίτιδες.

Όταν υιοθετείς τη στρατηγική του τρόμου, για να κρατάς το λαό σε καταστολή, έχεις πάρει έναν κατήφορο που ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε βγάλει. Όσο σκληραίνουν τα πράγματα, τόσο σκληραίνει κι η ρητορική σου, φτάνεις να εμφανίζεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους ως ολετήρες της πατρίδας, που θα την κάνουν Αίγυπτο, με νεκρούς και τραυματίες. Φτάνεις να μιλάς για πραξικοπήματα, ακόμη και για τανκς. Κι όταν ακούω τη λέξη «τανκς» να βγαίνει από το στόμα του Γεωργιάδη, ανθρώπινο κρέας μου μυρίζει.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Άδωνις (Αντώνης) έχει πρόβλημα στην άρθρωση γιατί έχει πρηστεί η γλώσσα του από το συνεχές γλύψιμο. Όπως οι γάτες, έχει αποστολή να "ξεπλένει" με τη γλώσσα του πατόκορφα τον εκάστοτε "αρχηγό" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]