Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία προκαλεί τη μοίρα της...

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών θα προειδοποιήσουν τους επικεφαλής του βασικού κόμματος των Κούρδων της Συρίας, το οποίο έχει αναλάβει τον έλεγχο βόρειων περιοχών του συριακού εδάφους κοντά στα σύνορα με την Τουρκία ότι προχωρεί σε «λανθασμένα και επικίνδυνα μονοπάτια», δήλωσε την Παρασκευή ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα τους απευθυνθούν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις για κινήσεις τους οι οποίες είναι λανθασμένες και επικίνδυνες», σημείωσε ο κ. Ερντογάν, την ώρα που αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας συναντούσαν την ηγεσία του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη.

Πανικόβλητοι οι ισλαμοφασίστες τρέχουν να ενσωματωθούν στον στρατό της Συρίας
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, η αγγλική εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ έγραψε πως εκατοντάδες εξεγερμένοι της συριακής αντιπολίτευσης, απογοητευμένοι πλέον πέρασαν στις γραμμές του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Σύριοι της αντιπολίτευσης πλέον κουράστηκαν από την σύρραξη που διαρκεί πάνω από δύο χρόνια. Μεταξύ των ομάδων αυτών άρχισε πια να κυριαρχεί το αίσθημα της ήττας. Για αυτό και ένας αυξανόμενος αριθμός εξ αυτών επωφελούνται των όρων της αμνησίας που προσέφερε το καθεστώς Άσαντ.
Επίσης σιωπηλά πλέον οι οικογένειες αυτών των μελών της αντίστασης επιστρέφουν στους οικισμούς που ελέγχονται από την συριακή κυβέρνηση.

Οι εργασίες του υπουργείου Προσέγγισης έφεραν αποτελέσματα
Aυτό είναι κάτι που δείχνει αύξηση της εμπιστοσύνης προς το καθεστώς Άσαντ, κάτι που αναφέρεται πως είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του υπουργείου Εθνικής Προσέγγισης.
Ο Αλή Χαϊντάρ που ανέλαβε τα καθήκοντα προσέγγισης δήλωσε πως "Το μήνυμά μας είναι το εξής : Εάν πραγματικά θέλεις να προφυλάξεις τον συριακό λαό, άσε το όπλο σου και μέσω του διαλόγου , υπεράσπισε την σωστή πλευρά".
Ο Χαϊντάρ που θεωρείται από τα ήπια άτομα του καθεστώτος, είναι γνωστό ως το άτομο που διασφάλισε το γεγονός του ότι παλιά μέλη της ένοπλης αντιπολίτευσης αφήνουν τα όπλα τους και επιστρέφουν σε ασφαλείς περιοχές υπό κυβερνητικό έλεγχο
Οι δε εξεγερμένοι υποστηρίζουν πως είναι ενήμεροι για τους όρους της αμνηστείας, αλλά ότι μόνο μια μικρή ομάδα εγκατέλειψε τα όπλα.
Εξεγερμένος ονόματι Μουχάμεντ στην πόλη Ράκκα που δεν έδωσε το επώνυμο του δηλώνει : "Πολεμώ για την επανάσταση, αλλά κατά την άποψη μου έχουμε ξεχάσει γιατί πολεμάμε. Η οικογένεια μου πέρασε σε περιοχή υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, διότι εδώ πλέον δεν είναι ασφαλές μέρος. Ναι ο Άσαντ είναι τρομερός, αλλά οι εναλλακτικές είναι ακόμη πιο κακές".
Ο υπουργός Χαϊντάρ στην δήλωση που έκανε ισχυρίστηκε πως 180 παλιά μέλη της αντιπολίτευσης με τελετή που έγινε χτες πέρασαν στις αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης.

O Ερντογάν μπροστά σε μία πολεμική σύρραξη με κίνδυνο τον διαμελισμό της Τουρκίας
Προφανώς, ο Ταγίπ Ερντογάν, μέσα από μία "προειδοποίηση φάρσα" προσπαθεί να επανακτήσει το χαμένο "έδαφος" απέναντι στην δύση και απειλεί τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα με τον τρόπο αυτό σε μία στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη μεθόριο με την Συρία ή ακόμη και μερικά χιλιόμετρα μέσα στα συριακά εδάφη... 
Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους Κούρδους της Συρίας και τον συριακό στρατό, αλλά και ολόκληρο το κουρδικό έθνος το οποίο βρίσκεται μπροστά σε μία μοναδική ευκαιρία να "αναλάβει" θέση ισχύος και να προχωρήσει προς την άμεση ίδρυση κουρδικού κράτους, αφήνοντας τον Ερντογάν να ελπίζει πως θα παρατείνει την τουρκική ισχύ στην περιοχή και θα γλιτώσει την Τουρκία από την διαφαινόμενη πλήρη κατάρρευσή της...

Κυριάκος Παντελίδης

Πληροφορίες από Reuters και Radical



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]