Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν πρώην αξιωματούχο Ρώσο καταζητούμενο

Η σελίδα για τον Kuznetsov στον ιστότοπο της Interpol
  • Ο Kuznetsov καταζητούνταν για υπεξαίρεση και άλλα εγκλήματα απάτης, που είχαν ως αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί η Περιφέρεια της Μόσχας από τη διεθνή οικονομική μαφία το 2008.  
  • Σε κάποιες χώρες συμβαίνει και αυτό: πρώην αξιωματούχοι διώκονται για την στοχοποίηση της πατρίδας τους από διεθνείς "επιτήδειους"...
Πρακτορείο RIA Novosti
6 Ιουλίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ρωσικής Αστυνομίας, ο Alexei Kuznetsov, πρώην Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της επιλεκτικής χρεοκοπίας της Περιφέρειας της Μόσχας το 2008, συνελήφθη στη Γαλλία βάσει των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί για απάτη από τις ρωσικές αρχές.

Δημοσίευμα που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει ότι το όνομα του Alexei Kuznetsov είχε αναρτηθεί σε διεθνή λίστα καταζητούμενων από τον περασμένο Νοέμβριο και τώρα αναμένεται η έκδοσή του στις ρωσικές αρχές.

Στο δημοσίευμα δεν γίνεται λόγος για κάποιο χρονοδιάγραμμα που αφορά στην έκδοση του Kuznetsov, πρώην υφυπουργού Οικονομικών της Περιφέρειας της Μόσχας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2008.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, ο πρώην αξιωματούχος βρέθηκε να έχει πολλά πλαστά διαβατήρια στην κατοχή του κατά τη στιγμή της σύλληψής του.

O Kuznetsov κατηγορείται για υπεξαίρεση 3,5 δισ. ρουβλίων (105 εκατ. δολαρίων) εις βάρος της Περιφέρειας της Μόσχας κατά την περίοδο 2005-2008, μια υπόθεση απάτης που αφορά χρέη που σχετίζονται με πληρωμές λογαριασμών.

Ερευνητές της υπόθεσης δήλωσαν νωρίτερα στα ΜΜΕ ότι η Περιφέρεια της Μόσχας υπέστη συνολικά απώλειες 27 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (800 εκατομμυρίων δολαρίων), αφού έγιναν λογιστικά «μαγειρέματα» στην ακίνητή της περιουσία από τον Kuznetsov και τρεις άλλους υπόπτους.

Ο αναπληρωτής του Kuznetsov, Valery Nosov, φυλακίστηκε το 2012 και εκτίει ποινή τετραετούς κάθειρξης, ενώ άλλοι δύο ύποπτοι για παρόμοια εγκλήματα εξακολουθούν να βρίσκονται στη λίστα καταζητούμενων.

Στα τέλη του 2008 η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Περιφέρειας της Μόσχας είχε υποβαθμιστεί σε SD (selective default, επιλεκτική χρεοκοπία) από τον οίκο Standard & Poor’s. Ένα πόρισμα έρευνας που διεξήγαγε η ρωσική Επιτροπή Ορκωτών Λογιστών το 2010 έκανε λόγο απλά για αναποτελεσματική διαχείριση πόρων, και όχι για σκόπιμη εκ προμελέτης ενέργεια. 

Ωστόσο, νέα ομάδα ερευνητών έριξε φως στην υπόθεση και διαπίστωσε τελικά ότι διαπράχθηκαν διάφορα οικονομικά εγκλήματα από τους τέσσερις ύποπτους.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως απόδειξη πως γινόμαστε καλύτεροι έστω και δια της αντιγραφής...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]