Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλία: Αποκαλύψεις για σύστημα παρακολούθησης ίδιο με των Αμερικανών


Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων που προκαλούν οι αποκαλύψεις για το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων PRISM, εκτενές ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» ανέφερε χτες πως και το Παρίσι έχει σε εξέλιξη ένα παρόμοιο πρόγραμμα από την υπηρεσία πληροφοριών DGSE, με το οποίο κατασκοπεύονται και «χαρτογραφούνται» όλες οι τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές τηλεπικοινωνίες εκατομμυρίων ατόμων εντός και εκτός Γαλλίας, όπως βεβαίως και οι δραστηριότητες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την Telegraph του Λονδίνου , oι σελίδες αυτές αντιστοιχούν σε δεκάδες εκατομμύρια gigabytes και είναι στη διάθεση πολλών τοπικών υπηρεσιών, όπως είναι η γαλλική Υπηρεσία Πληροφοριών, η Αστυνομική Διεύθυνση του Παρισιού, η Υπηρεσία Ασφαλείας του Στρατού και μια ειδική task force για την διαλεύκανση οικονομικών εγκλημάτων. 


Χθεσινό δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας αναφέρει ότι μέρος του ειδικά διαμορφωμένου αρχηγείου της υπηρεσίας DGSE στεγάζεται σε τριώροφο υπόγειο κτίριο στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού.


Η υπόθεση αυτή δείχνει και την υποκρισία των Ευρωπαίων για την ενόχληση από τις αμερικανικές υπηρεσίες και αποδεικνύει ότι οι αντιπαραθέσεις γίνονται γιατί υπάρχουν βαθύτερες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις.

Υπό το βάρος γενίκευσης των πληροφοριών που καταδεικνύει πως όλες οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τους πάντες αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε τεχνολογική δυνατότητα, έγινε χτες τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους ηγέτες ΗΠΑ - Γερμανίας σε μία προσπάθεια του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα να καθησυχάσει την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. 

Από κοινού αποφάσισαν μάλιστα να πραγματοποιηθούν συναντήσεις ανάμεσα σε υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες αμφοτέρων χωρών τις επόμενες μέρες για να συζητήσουν το ζήτημα «λεπτομερώς». Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι ομάδα Αμερικανών και Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων θα συναντηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα, πιθανώς στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο των διμερών διαπραγματεύσεων για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, προκειμένου «να ανταλλάξουν πληροφορίες» πάνω στο αμερικανικό πρόγραμμα παρακολούθησης PRISM.

Το ίδιο 24ωρο δημοσιοποιήθηκε η απαίτηση της Ουάσιγκτον να της εκδώσει η Βολιβία «σε περίπτωση που εισέλθει στη χώρα» τον καταζητούμενο πρώην υπάλληλο της CIA, Ε. Σνόουντεν, που διέρρευσε τις παρακολουθήσεις. Το βολιβιανό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε οιοδήποτε σχετικό ενδεχόμενο χαρακτηρίζοντας την απαίτηση των ΗΠΑ «απροσδόκητο, αβάσιμο, παράνομο και προκλητικό αίτημα έκδοσης, που θα απορριφθεί αμέσως και κατηγορηματικά».

Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών του Εκουαδόρ από το Κίτο, Ρικάρδο Πατίνιο, κατήγγειλε πως πίσω από την τοποθέτηση κοριού στο γραφείο της πρέσβειρας της χώρας στο Λονδίνο, Ανα Αλμπαν, βρίσκεται η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία παρακολουθήσεων και ιδιωτικών «ερευνών» «The Surveillance Group Limited», η οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως πως ζητήθηκε η συμβολή των βρετανικών αρχών για την πλήρη διαλεύκανση της παρακολούθησης της πρεσβείας του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, στην οποία ας σημειωθεί πως έχει καταφύγει από τις 19/6/12 ο ιδρυτής της ιστοσελίδας «Wikileaks», Τζούλιαν Ασάντζ.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]