Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν αλλάζει


Διαβάζω στα φιλοκυβερνητικά «ΝΕΑ»: «Ανοίγει παράθυρο για οριζόντιες καταργήσεις θέσεων και γίνονται υποχρεωτικές μετατάξεις. Καταργούνται Δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες, 46 ειδικότητες τεχνικών Λυκείων. Τέλος οι προσωρινές διαταγές για συμβασιούχους μέχρι 31 Δεκεμβρίου». Όπως, επίσης, στον φιλοκυβερνητικό «Ελεύθερο Τύπο»: «Σαρωτικό κύμα στο Δημόσιο φέρνει το πολυνομοσχέδιο. Στο δρόμο της απόλυσης καθηγητές και υπάλληλοι Δήμων».

Όλα τα παραπάνω, που διαλύουν ολοσχερώς τα νοικοκυριά και βάζουν θηλιά στην Ελληνική κοινωνία, θα πρέπει να γίνουν νόμος του κράτους, υπό τη μορφή πολυνομοσχεδίου, το αργότερο μέχρι την προσεχή Τετάρτη. Αυτό το πολυνομοσχέδιο λοιπόν, προβλέπει οριζόντιες απολύσεις και νέους φόρους, κατ΄ εντολή της τρόικας, προκειμένου να συνεχίσει να εγκρίνει τις δόσεις νέων δανείων, για να μπορέσουμε να εξοφλήσουμε τους τόκους των προηγουμένων δανείων. Μιας πολιτικής υποταγής των Μνημονίων για την εξυπηρέτηση του χρέους, την οποία αποδέχεται απόλυτα και χωρίς ίχνος αντίδρασης η προδοτική κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ. Της κυβέρνησης που αποδεδειγμένα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) και όχι του Ελληνικού λαού. Τρανταχτό παράδειγμα, οι προχθεσινοί πανηγυρισμοί του δοτού Στουρνάρα, για την έγκριση από τους τροϊκανούς των 6,8 δις ευρώ που θα απορροφηθούν στο σύνολό τους από το χρέος, και το οποίο δημιούργησαν αυτοί οι πολιτικοί αγύρτες.

Από την άλλη μεριά η «Δημοκρατία» μας ενημερώνει: «Εφορία με… καλάζνικοφ. Οι “ράμπο” θα ξετινάζουν κινητά και ακίνητα, κάρτες, λογαριασμούς, δόσεις δανείων, τιμαλφή, έργα τέχνης». Προ των πυλών λοιπόν, η κυβερνητική τρομοκρατία, σε όλο της το μεγαλείο. Για άλλη μια φορά, υπό την πίεση των αποφάσεων της τρόικας, οι ακαμάτηδες και τεμπέληδες πολιτικοί ταγοί μας, αποφασίζουν «άρπα κόλα» και στο «πόδι» φορολογικές μεταρρυθμίσεις και οι οποίες θα στραγγαλίσουν έτι περαιτέρω, εκείνους τους νομοταγείς πολίτες. Θα απαλλάξουν δε, για άλλη μια φορά όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν επί δεκαετίες λόγω της ανυπαρξίας βούλησης όλων των κυβερνήσεων για ένα δίκαιο φορολογικό, το οποίο θα είχε μελετηθεί από ειδικούς με απόλυτη σχολαστικότητα για όλες τις κατηγορίες των φορολογουμένων πολιτών.

Ωστόσο, πολλάκις κατά το παρελθόν, με άρθρα μου, έχω αναφερθεί στις διαχρονικές παθογένειες που ταλανίζουν το Ελληνικό κράτος, όπως η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, και το παραεμπόριο. Αυτές οι παθογένειες, εάν είχαν τιθασευτεί από αυτό το σαθρό και διαβρωμένο κράτος των πολιτικών εγκληματιών, δεν θα υπήρχε ανάγκη καμιάς μεταβολής των φορολογικών δεδομένων. Αλλά δυστυχώς, αυτό το κράτος της καρπαζιάς και της προχειρότητας δεν έδωσε καμιά σημασία, όπως σε τόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, στις δημόσιες καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (είχε την απόλυτη ευθύνη για τη μηχανογράφηση των εφοριών και του Υπουργείου Οικονομικών), Διομήδη Σπινέλλη ως προς τη διαφθορά στις εφορίες, την 15η Δεκεμβρίου 2011 στον Ant1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. Εάν έστω από τότε είχαν προσεκτικά ασχοληθεί, ίσως σήμερα τα πράγματα να ήσαν διαφορετικά. Πιο αναλυτικά:

O κ. Σπινέλλης, κατήγγειλε την αναποτελεσματικότητα, την κακοδιοίκηση και τη διαφθορά του δημοσίου. Μίλησε για το σύστημα «40-40-20» που κατά την άποψή του, από κάθε φορολογικό έλεγχο, το 40% του προστίμου μένει στον επιχειρηματία με τον διακανονισμό, το άλλο 40% πηγαίνει στον εφοριακό που διενεργεί τον έλεγχο και μόνο το 20% οδεύει στο ταμείο της εφορίας και του Ελληνικού δημοσίου. Παρών, δε, στη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή ήταν και ο κ. Νικολακόπουλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, που προς κατάπληξη όλων των παρισταμένων, αλλά και των πολιτών που παρακολουθούσαν την συζήτηση, κατήγγειλε ότι: α) για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν υπάρχει πολιτική βούληση, β) δεν υπάρχει νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο και γ) γίνονται στο έργο τους παρεμβάσεις από την πολιτεία. Επίσης, είπε αυτό που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε, εκτός βεβαίως των πολιτικών ταγών της χώρας που όπως φαίνεται είναι κουφοί και τυφλοί, πως: «Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πως είναι δομημένο το σύστημα…». Επιπλέον, στην συζήτηση αυτή συμμετείχε και ο κ. Ρουμελιώτης, πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠΥΟ, ο οποίος, επίσης, κατήγγειλε: «η φοροδιαφυγή, είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας, είναι θέμα ενός ολόκληρου συστήματος….υπάρχει η τεχνολογία και μπορούν να βρουν τους φοροδιαφεύγοντες, αλλά δεν θέλει κανένας από αυτούς που κυβερνούν 40 χρόνια να τους πιάσει…».



Οι παραπάνω καταγγελίες έγιναν από τους πλέον αρμόδιους φορείς και δυστυχώς, δεν άνοιξε καμιά μύτη. Καταγγέλλονται, οι κυβερνώντες σαν τυχάρπαστοι, απατεώνες, κλέφτες, λωποδύτες, που συνειδητά ρουφούν το αίμα των πολιτών οι οποίοι έχουν σωστή φορολογική συνείδηση, προς όφελος των ομοίων τους. Που βρίσκονται τελικά, οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές;

Ο κ. Σαμαράς είχε ισχυριστεί πως εφ΄όσον γίνει Πρωθυπουργός, θα πατάξει την διαφθορά του δημόσιου τομέα και την φοροκλοπή- φοροδιαφυγή. Παρ΄ότι από εκείνη την τηλεοπτική καταγγελτική συζήτηση στον Ant1, έχουν περάσει δέκα οκτώ μήνες, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε. Κλείνει διαρκώς τα μάτια και τα αυτιά σ΄αυτό το πολιτικό σύστημα της αρπαχτής, όπως τα έκλεισαν όλα τα δουλοπρεπή ΜΜΕ, μη δίνοντας άλλη δημοσιότητα στο θέμα. Επανερχόμενος στον κ. Σαμαρά, διαπιστώνω πως δεν μας έχει αποδείξει πως έχει την πολιτική βούληση, όπως δεν είχαν όλοι οι προκάτοχοί του, για να χτυπήσει αυτά τα καρκινώματα που κατασπάραξαν και εξακολουθούν να κατασπαράσσουν τα σωθικά της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν μας έχει αποδείξει με έργα και όχι με λόγια πως θα πατάξει τη φοροκλοπή, τη φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο και την αθρόα λαθρομετανάστευση που αιμορραγεί την πατρίδα μας και οικονομικά. Δεν μας έχει αποδείξει πως θα ασχοληθεί κάποτε με τα καρκινώματα που νόσησαν την Ελληνική κοινωνία. Μας έχει πείσει όμως, πως εξυπηρετεί πειθήνια τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων μας. Εκείνων δηλαδή, που μετά τις εκλογές της Γερμανίας (22 Σεπτεμβρίου 2013), θα επιβάλλουν σε καίρια Υπουργεία γερμανούς πολιτικούς ή τεχνοκράτες, προκειμένου να υλοποιήσουν απόλυτα τις δεσμεύσεις της χώρας, που είναι η ολοσχερής υποθήκευση των εδαφών της και κατά συνέπεια η αρπαγή όλου του ορυκτού μας πλούτου. Που θα ορίσουν ξένο τεχνοκράτη ως διοικητή στην ΤτΕ (Τράπεζα της Ελλάδος), προκειμένου να μην έχουμε το δικαίωμα να «κόψουμε» Εθνικό νόμισμα, εάν και εφ΄ όσον τούτο καταστεί αναγκαίο.

Τελικά, εσύ λαέ βασανισμένε τι ακόμη θα περιμένεις για να εξεγερθείς;

Επικοινωνία με τον συντάκτη
E-mail: egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. όσο δεν φορολογούνται οι 300, συν αυτώ ημέτεροι, ποτέ δεν θα υπάρξει θεραπεία στην φοροδιαφυγή. αυτοί οι ανόητοι πιστεύουν πως ο μέσος Έλληνας κρύβει λίρες στο χωράφι του, και τις θέλει ο στούρνος για να ανοίξουν οι πύλες της κόλασης, για όλους τους αυτόχθονες και να ζήσουν αυτοί καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]