Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το προξενείο στη Θράκη ξαναχτυπά με γυναικείο "τουρκικό" σύλλογο

Επιμένουν οι άνθρωποι της Άγκυρας στην Θράκη να πιέζουν μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας να εμφανίζονται ως «Τούρκοι» και να βάζουν την ονομασία αυτή παρανόμως σε Συλλόγους και Σωματεία.

Τελευταίο κρούσμα εκδηλώθηκε μέσω ενός συλλόγου-συνδέσμου γυναικών Ροδόπης, στον οποίο δεν χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης επειδή στην ονομασία του υπάρχει η λέξη «Τουρκάλες». Ήταν η δεύτερη φορά που γινόταν το αίτημα και απορρίφθηκε διότι δεν αναγνωρίζεται μειονότητα τουρκική στην Ελλάδα. Ως γνωστόν οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν τριπλή προέλευση. Άλλοι είναι τουρκικής καταγωγής, άλλοι Πομάκοι και άλλοι Ρομά.

Η εφημερίδα Haberturk με τον τίτλο «Στην Ελλάδα δε δίνεται άδεια σύστασης σε σύνδεσμο στην ονομασία του οποίου περνάει η λέξη “τουρκικός”» αναφέρει ότι ο κ. Αχμέτ Καρά, ένας από τους δικηγόρους του Πολιτιστικού αυτού Συνδέσμου που επιμένει στο "Τουρκάλες" στο όνομα του, ,υποστήριξε ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία για την αναζήτηση του ''δίκιου'' του Συνδέσμου και ότι θα γίνουν ενέργειες προς το Συμβούλιο της Ευρώπης για την εφαρμογή της -απόφασης του ΕΔΑΔ. Απόφαση όμως που δεν είναι δεσμευτική για την ελληνική πολιτεία.

Σημειώνεται από την εφημερίδα ότι και τα δύο προηγούμενα αιτήματα της «Ένωσης Τούρκων της Ξάνθης», που απαγορεύτηκε η λειτουργία της παλαιότερα, είχαν απορριφθεί με την αιτιολογία πως οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ δεν είναι δεσμευτικές για το ελληνικό δίκαιο. Μετά τη θετική απάντηση του ΕΔΑΔ έγινε και πάλι αίτημα προς την ελληνική Δικαιοσύνη, το οποίο απορρίφθηκε για 2η φορά. Για όλα αυτά υπάρχει ειδική πολιτική από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και τους ανθρώπους του.


Πηγή: On Alert



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]