Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαθρομετανάστευση, ο τεράστιος κίνδυνος που μας απειλεί

Κραυγές απόγνωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων των ακριτικών νησιών μας για την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση.
Δραματική έκκληση προς κάθε αρμόδιο, για τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει το νησί, απευθύνει ο Δήμαρχος Λέρου, κ. Μιχ. Κόλιας. Επί του θέματος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, την οποία παράλληλα κοινοποίησε στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στους βουλευτές του νομού στον αστυνομικό διευθυντή Κω κ.ά.
Ο δήμαρχος Λέρου, επισημαίνει ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και προειδοποιεί ότι στο εξής δεν θα δεχτούν οι κάτοικοι του νησιού να επιτρέψουν την προσέγγιση πλοίου που να μεταφέρνει λαθρομετανάστες. [ εδώ ]
--- Μήνυμα κραυγής του Δημάρχου Καστελόριζου κ. Γ. Αχλαδιώτη: " Επιτέλους να θωρακίσουν τα σύνορα θέλουν να μας ξεκάνουν!" [ εδώ ] και σχετική ερώτηση Βουλευτού προς τα Υπουργεία Δημ.Τάξης& ΠΡΟΠΟ, Ναυτιλίας και ΥΠΕΞ [ εδώ ]
--- Κραυγή απόγνωσης του Δημάρχου Αγαθονησίου κ. Ευ. Κόττορου. Ζητά, απο τις Αρχές, την άμεση απομάκρυνση των αθρόα καθημερινά εισβαλλόντων λαθρομεταναστών [ εδώ ].
Η μάστιγα της λαθροεισβολής-εποίκησης έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθημερινά επιδεινούμενες ενώ πλέον βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή οι σχεδιασμοί αλλοδαπών κύκλων για ολική μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο "απόθεσης" εκατομμυρίων "μεταναστών" [βλ. δημοσιεύματα του Ημερήσιου Τύπου εδώ ].
Επιτέλους οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να σοβαρευθούν και να αφήσουν πάραυτα:
-- τις αστειότητες τύπου "κέντρα κράτησης" ή αλλιώς "Ξενοδοχεία Α΄κατ. ο Ξένιος Δίας" (τα υπέρογκα έξοδα κατασκευής και συντήρησης πληρώνουμε αδρότατα μέσω των άγριων χαρατσιών για να φιλοξενούνται βασιλικά ένα μήνα 50-100 λαθροεισβολείς-έποικοι, και στη συνέχεια αφού σπάσουν και κάψουν τα πάντα αφήνονται ελεύθεροι να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα 4.000.000 στην ενδοχώρα και με τεράστιους κινδύνους τόσο για τις τοπικές κοινωνίες λόγω των ξεχασμένων επιδημιών που εισβάλλουν και αυτές ανεξέλεγκτα εδώ όσο και για τους Αστυνομικούς που επωμίζονται την φύλαξη των ..Ξενοδοχείων αυτών)
-- τις εθνικά κατάπτυστες "προσκλήσεις και ευχαριστίες" (βλ. υπουργός επί ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος εδώ )
-- τους διάφορους λαθρονόμους περί απόδοσης Ελληνικής Ιθαγένειας σε απροσδιόριστο αριθμό εκατομμυρίων λαθροεισβολέων -εποίκων ( η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει αποφανθεί σχετικά, πλην όμως το πολιτικό μας σύστημα την γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και ΠΑΡΑΝΟΜΑ την αγνοεί -- θα λυθούν τα προβλήματα των λαών της Υφηλίου εάν η Ελλάδα χαρίσει ...ελληνικές ιθαγένειες σε εκατοντάδες εκατομμύρια αφροασιατών και όχι μόνο;;;; )
-- τις υποσχέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για απόδοση "ταξιδιωτικών εγγράφων(!)" και απονομή "Επιδόματος Ανεργίας(!)" στο σύνολο των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών (ως γνωστόν το μοναδικό "ταξιδιωτικό έγγραφο" που μπορεί να εκδώσει το Ελληνικό Κράτος είναι το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ που προυποθέτει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, δλδ. ο κ. Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται "ελληνοποίηση" σε εκατομμύρια λαθρομεταναστών και επιπλέον Επίδομα Ανεργίας στο σύνολο τους -- με τις υποσχέσεις αυτές είναι σίγουρο ότι την επόμενη ημέρα η Ελλάδα θα αποκτήσει πληθυσμό άνω των 100.000.000 αλλοδαπών [σχετικά διαβάστε εδώ] , αφήστε που θα συμφέρει και εμάς τους Έλληνες να εξέλθουμε και αμέσως να εισέλθουμε λάθρα και παράνομα στην Ελλάδα ώστε να μας "ελληνοποιήσει" ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό τον τρόπο με επιπλέον δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη που σήμερα παρέχεται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ αλλά ΜΟΝΟΝ στους λαθραία εισέρχομενους και εποικίζοντες αλλοδαπούς την Ελλάδα [ με έξοδα βέβαια των Ελλήνων φορολογουμένων]).
Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους πολιτικούς μας ότι έχουν υποχρέωση απο το Σύνταγμα της Ελλάδας να υπηρετούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟΝ τα συμφέροντα και τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών και ΟΧΙ των αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.
Οι αλλοδαποί πολίτες του Πακιστάν Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές κλπ.κλπ. έχουν τους ιδικούς τους πολιτικούς να ασχοληθούν με τα τυχόν προβλήματα τους, εκτός εάν επιθυμεί το (εντός ή εκτός εισαγωγικών) ελληνικό πολιτικό προσωπικό μας να... πολιτευθεί στις παραπάνω ενδεικτικά αναφερόμενες χώρες της αλλοδαπής, δεν έχουν παρά να μας το δηλώσουν και εμείς θα τους ξεπροβοδίσουμε και θα τους ευχηθούμε κάθε μελλοντική επιτυχία στις χώρες που θα επιλέξουν να πολιτευθούν και να ασχοληθούν με τα εκεί προβλήματα.
Εάν όμως επιλέξουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα απαιτούνται ΑΜΕΣΑ δύο μέτρα τουλάχιστον:
α) καταγγελία του κατάπτυστου και εθνοκτόνου Κανονισμού ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ
και
β) ΑΜΕΣΗ απέλαση του ΣΥΝΟΛΟΥ των παράνομα εισελθόντων και εισερχομένων στην Ελλάδα (είτε ψευτονομιμοποιημένων με μαιμού "χαρτιά" είτε όχι)
δηλαδή ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΝΟΜΩΝ, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Ν. Παπαροδόπουλος
τ.Λέκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Δραματική έκκληση προς κάθε αρμόδιο, για τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει το νησί, απευθύνει ο δήμαρχος Λέρου, κ. Μιχ. Κόλιας.  Επί του θέματος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, την οποία παράλληλα κοινοποίησε στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στους βουλευτές του νομού στον αστυνομικό διευθυντή Κω κ.ά.  Ο δήμαρχος Λέρου, επισημαίνει ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και προειδοποιεί ότι στο εξής δεν θα δεχτούν οι κάτοικοι του νησιού να επιτρέψουν την προσέγγιση πλοίου που να μεταφέρνει λαθρομετανάστες.     Στην επιστολή του ο κ. Κόλλιας, αναφέρει τα εξής:  “Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στο παράνομο μεταναστευτικό κίνημα το οποίο περισυλλέγεται από τις Λιμενικές Αρχές και φιλοξενείται στο νησί μας. Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι πλέον η παραμονή τους στο νησί μας κρίνεται όχι μόνο αδύνατη, αλλά κι επικίνδυνη. Έχουμε ενημερώσει και παλαιότερα πώς τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο και η Αστυνομία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αλλά και κτιριακών εγκαταστάσεων. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι ανάγκες αστυνόμευσης αυξάνονται λόγω της τουριστικής κίνησης, δεν μπορεί το ελάχιστο προσωπικό των Σωμάτων να διατίθεται για τη φύλαξη των μεταναστών. Επίσης να σημειωθεί πως η Αστυνομία διαθέτει μόλις ένα κρατητήριο χωρητικότητας δέκα ατόμων, στο οποίο κυριολεκτικά στοιβάζονται 100 άτομα! Κάποιοι από αυτούς κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στους δρόμους του νησιού μας, χωρίς καμία φύλαξη!   Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο! Οι άνθρωποι αυτοί είναι πεινασμένοι, μπορεί να μην είναι κακοποιοί όμως δεν μπορούμε να θέτουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας μη γνωρίζοντας ποιες μπορεί να είναι οι προθέσεις τους προκειμένου να επιβιώσουν! Επίσης, δεν είναι δυνατόν να κοιμούνται στο λιμάνι ή όπου βρουν, και να είναι αυτή πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες του νησιού μας!     Σεβόμενοι και την αξιοπρέπεια των μεταναστών αλλά και του νησιού μας το οποίο στηρίζεται στον τουρισμό για να μπορέσει να ανακάμψει, σας ενημερώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση! Δεν γίνεται να πληρώνει το νησί μας την ανεπάρκεια και την αδυναμία του κράτους να ανταπεξέλθει στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης! Δε θα περιμένουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστα γεγονότα! Σας ενημερώνουμε ότι αρνούμαστε να δεχτούμε εφεξής την προσέγγιση πλοίου που μεταφέρει παράνομους μετανάστες στο νησί μας, εφόσον κι εσείς δεν φροντίζετε για την εύρεση λύσης”. ( Παραπολιτικά - parapolitika.gr ) 

Κραυγή του Δημάρχου απο το Ακριτικό Καστελόριζο...«Επιτέλους θωρακίστε τα σύνορα .Θέλουν να μας ξεκάνουν!»
Πριν λίγο άλλοι 30 Αφγανοί λαθρομετανάστες "αποβιβάστηκαν" στο νησί ! Είναι βέβαιο πλέον πως οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να καταστρέψουν το Καστελόριζο. Aυτό λένε και κάτοικοι του ακριτικού νησιού ,που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες να κάνουν απόβαση στο νησί δεκάδες λαθρομετανάστες από την Τουρκία.  Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έφτασαν 30 ακόμη παράνομοι λαθρομετανάστες (είχαν προηγηθεί μέσα σε 3 μέρες 48 Αφγανοί και Σύριοι) δημιουργώντας απίστευτο πρόβλημα στο νησί που δεν  έχει καμία απολύτως υποδομή για τέτοια "επιδρομή" λαθρομεταναστών. Ο Δήμαρχος κ.Αχλαδιώτης στέλνει μήνυμα κραυγής "Επιτέλους, να θωρακίσουν τα σύνορα. Θέλουν να μας ξεκάνουν!"   και.... ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ
Διάφορες και προς το παρόν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που μιλούν για επικίνδυνες ταραχές απο πιθανή εξέγερση λαθρομεταναστων, έχουν περιέλθει σε γνώση των μυστικών υπηρεσιων και...προφανώς, λόγω της σοβαρότητος (υποθέτω) έχει ενημερωθεί και η Κυβέρνηση.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά και κατά την εκτίμησή μου δείχνει τη σοβαρότητα των πληροφοριών, είναι η μυστικότητα με την οποία επεξεργάζεται τις πληροφορίες η ΕΥΠ, σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική και την γενική αστυνομική διεύθυνση.
Να σημειώσουμε ότι πληροφορίες που μιλούσαν για εξέγερση αλλοδαπών εντός της χώρας και ειδικότερα εντός των Αθηνών, έχουν τεθεί ξανά σε έρευνα και επεξεργασία από την ΕΥΠ και την ΓΑΔΑ, τόσο κατά τον Σεπτέμβριο του 2011, όσο και τον Οκτώβριο του 2012, χωρίς όμως να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.
Οι πληροφορίες που ερευνούνται και αξιολογούνται αυτή τη στιγμή από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, ήρθαν σε γνώση τον περασμένο Μάρτιο και δίνουν ως χρόνο πιθανής εξέγερσης τους μήνες Μάιο και Ιούνιο που διανύουμε.
Αυτό που εξετάζεται αυτή τη στιγμή μαζί με τη σοβαρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών, είναι αν η υποτιθέμενη εξέγερση στρέφεται κατά της ζωής και της περιουσίας Ελλήνων πολιτών ή έχει να κάνει με ενδοφυλετικό τους ξεκαθάρισμα ή εθνικές τους διαφορές.
Όποια όμως και να είναι η αλήθεια πρέπει ο ελληνικός λαός να ενημερωθεί έγκαιρα, ώστε να μην κινδυνέψουν σε καμία περίπτωση Έλληνες πολίτες και οικογένειες, αλλά ούτε να υπάρξει θύμα Έλληνας ως “παράπλευρη απώλεια”.
Τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δείχνουν να είναι πολύ πιο σοβαρά από παρόμοιες προηγούμενες πληροφορίες, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας παράγων που λειτουργεί ενθαρρυντικά. Είναι η πείνα που κάνει τον άνθρωπο απρόβλεπτο και ήδη έχει αρχίσει να είναι πολύ αισθητή μέσα στις τάξεις των λαθρομεταναστών.
Άλλος ένας παράγων που μας επισημαίνει το πόσο σοβαρή και επικίνδυνη είναι για τη χώρα μια πιθανή εξέγερση λαθρομεταναστών, είναι η ομολογουμένη αδυναμία των δυνάμεων καταστολής της αστυνομίας, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια γενικευμένη εξέγερση. Γιατί αν η πιθανή εξέγερση δεν αντιμετωπιστεί άμεσα στον πυρήνα της, οι συνθήκες που επικρατούν είναι τόσο εκρηκτικές, που θα λειτουργήσουν όπως ο αέρας στην φωτιά. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι υπεύθυνοι, τόσο στην ΕΥΠ την αντιτρομοκρατική και την ΓΑΔΑ όσο και στην Κυβέρνηση. (υποθέτω)
Αλλο ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα αυτές τις υπηρεσίες, είναι το τι θα συμβεί, αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο της αστυνομίας και αναγκαστούν οι Ελληνες να πάρουν τον νόμο στα “χέρια” τους, προκειμένου να προστατέψουν την ζωή και την οικογένειά τους. Είναι κάτι που το συζητούν αλλά δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται, αφού γνωρίζουν ότι περί τις 750.000 κυνηγητικά όπλα βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων. Και αν γίνει η αρχή και πάρει ένα “φωτιά”, τότε.....άστα καλύτερα. Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και αποτελεί περίεργη “σύμπτωση”, είναι ότι και στις ένοπλες δυνάμεις “κυκλοφορούν” διάφορες πληροφορίες που μιλούν για μεγάλη τουρκική προκλητικότητα και επίθεση κατά της Ελλάδος κατά τους ίδιους ακριβώς μήνες που διανύουμε. Προσωπικά, όταν γνώρισα τον κόσμο, έπαψα να πιστεύω στις συμπτώσεις. Αυτά τα δεδομένα μου θυμίζουν ένα “έργο” που είχα δει, ότι η Ελλάδα θα δεχθεί σύντομα μεγάλη επίθεση σε όλα τα επίπεδα.
Ενοπλη επίθεση από εξωτερικό εχθρό (ισλαμιστές .Τουρκία).
Ενοπλη επίθεση από εσωτερικό εχθρό (ισλαμιστές. Λαθρομετανάστες).
Το “έργο” έλεγε, ότι πρόκειται για οργανωμένη επίθεση και χρειάζεται να χτυπηθούν άλλα δύο επίπεδα. Το οικονομικό και το πολιτικό. Χρειάζεται δηλαδή να πέσει το τραπεζικό σύστημα και να πτωχεύση η χώρα και φυσικά χρειάζεται να πέσει και η κυβέρνηση.  Μία χώρα πτωχευμένη λοιπόν, χωρίς κυβέρνηση, δέχεται ένοπλη επίθεση ισλαμιστών, εκτός συνόρων και εντός πόλεων.  Για όποιον δεν κατάλαβε, δέν υπάρχει “συνέχεια επί της οθόνης”  Εκεί είναι ο “πάτος του βαρελιού”. Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέχρι το αργότερο 28 / 8 / 2013. Ετσι έγραφε το “σενάριο”.  Τώρα ξέρετε, που βρίσκεται ο “πάτος του βαρελιού” και ξέρετε που μας οδηγούν οι Ευρωπαίοι “φίλοι” και οι “πατριώτες” της κυβέρνησης. Πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα καταλάβετε όλοι και τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Οι μάσκες πέφτουν. Ο χρόνος..... τελείωσε. Ελληνες. “Εσω έτοιμος” και “Αμύνεστε περί Πατρίς” .   Ιωάννης Λαμπρόπουλος συγγραφέας-ερευνητής 

Ερώτησή του Γιάννη Μιχελάκη για το θέμα στη Βουλή προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο-Γεώργιο Δένδια, Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη και Εξωτερικών κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο
Κύριοι Υπουργοί,
Σε χθεσινή επικοινωνία του Δημάρχου Καστελόριζου κ. Αχλαδιώτη με την ιστοσελίδα “parapolitika.gr”, αναφέρεται ότι κατά το τελευταίο τριήμερο περίπου 50 παράνομοι μετανάστες προερχόμενοι από τη Συρία και το Αφγανιστάν αποβιβάστηκαν από την Τουρκία στο ακριτικό νησί.
Όμως δεδομένου ότι το Καστελόριζο δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να δεχθεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών, η κατάσταση στο νησί είναι κυριολεκτικά δραματική.
Οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι δεν διαθέτουν ούτε τις στοιχειώδεις δυνατότητες στέγασης και σίτισης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού εύλογα να διαμαρτύρονται, από τη στιγμή που όχι μόνο διακυβεύεται η ασφάλειά τους, αλλά και απειλείται σοβαρά η δημόσια υγεία.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι εκφράζονται φόβοι για νέο κύμα λαθρομεταναστών από την Τουρκία στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Το παραπάνω περιστατικό επαναφέρει για πολλοστή φορά στο προσκήνιο το φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο έχει επιφέρει αναρίθμητα δεινά στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα, λόγω γεωγραφικής θέσης, αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των παρανόμως εισερχομένων υπηκόων τρίτων χωρών στους κόλπους της Ε.Ε.
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία έχει οδηγήσει στην έξαρση του αισθήματος φόβου και ανασφάλειας των πολιτών και στη «γκετοποίηση» πολλών περιοχών της χώρας μας.
Είναι επίσης προφανές ότι ο υπερπληθυσμός στις ελληνικές φυλακές - με 3.500 κρατούμενους επιπλέον του προβλεπόμενου αριθμού - οφείλεται στη δυσανάλογη παρουσία των αλλοδαπών, οι οποίοι ανέρχονται σε 7.000 ή σε ποσοστό 60% επί του συνολικού αριθμού των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας.   Παράλληλα το μεταναστευτικό πρόβλημα αποτελεί μια ανεξέλεγκτη υγειονομική βόμβα, εξαιτίας τόσο των ανύπαρκτων υγειονομικών ελέγχων στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών, όσο και της μη τήρησης ακόμη και των πιο στοιχειωδών κανόνων υγιεινής στους χώρους όπου κυριολεκτικά στοιβάζονται κατά την εδώ παραμονή τους, με αναπόφευκτη συνέπεια την επανεμφάνιση μολυσματικών ασθενειών, οι οποίες είχαν κυριολεκτικά ξεχαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η ροή των λαθρομεταναστών στο Έβρο έχει μεν περιοριστεί σημαντικά, μετά τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο, όμως το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται στα θαλάσσια σύνορά μας.  Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την έξαρση του προβλήματος ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό ο νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε το Μάρτιο του 2010 περί απονομής της ελληνικής ιθαγένειας, καθώς απένειμε στους αλλοδαπούς με μεγάλη ευκολία και με τις πιο απλές προϋποθέσεις την ελληνική ιθαγένεια, λειτουργώντας κυριολεκτικά ως “προσκλητήριο μεταναστών”.   Επειδή η κατάσταση στο Καστελόριζο με αφορμή την παρουσία των 50 λαθρομεταναστών είναι δραματική και οι κάτοικοι του νησιού δικαιολογημένα αισθάνονται απροστάτευτοι,   Επειδή η μάστιγα της λαθρομετανάστευσης προκαλεί πληθώρα προβλημάτων στην χειμαζόμενη από την οικονομική κρίση ελληνική κοινωνία.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :    Ποια μέτρα έχει λάβει η κυβέρνηση για την καλύτερη δυνατή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας και για την αποτελεσματική προστασία των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών ;   Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την έγκαιρη πρόληψη και την δραστική αντιμετώπιση ανάλογων μελλοντικών κρουσμάτων ; Πως θα αντιδράσει το Υπουργείο Εξωτερικών στη συστηματική παραβίαση των συμφωνιών της Τουρκικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα θέματα παράνομης μετανάστευσης ;   Ο ερωτών Βουλευτής, Ιωάννης Μιχελάκης ( taxalia.blogspot.com ) 

Αγαθονήσι: Ζητεί άμεση απομάκρυνση λαθρομεταναστών:  Ψήφισμα με το οποίο ζητεί αυστηρότερο έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων, ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού σταθμού σύμφωνα με το οργανόγραμμα (προβλέπονται 3 αστυνομικοί, υπηρετεί ένας) και άμεση απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από το νησί, με το που «αποβιβάζονται», εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Αγαθονησίου. To ψήφισμα θα αποσταλεί στους συναρμόδιους υπουργούς, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, καθώς και στους βουλευτές τη περιοχής.
Αφορμή οι 58 λαθρομετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα το τελευταίο επταήμερο στο νησί και τα προβλήματα που δημιουργούν στους 170 κατοίκους, μερ αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν και να ζητήσουν από την Πολιτεία να τους «μαζέψει», αφού δεν υπάρχουν υποδομές υποδοχής τους, όπως λέει χαρακτηριστικά στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Ευάγγελος Κοττορός. Τελευταίο περιστατικό, η χθεσινή ένταση που προκλήθηκε όταν οι λαθρομετανάστες προσπάθησαν να μπουν στο πλοίο της γραμμής για να εγκαταλείψουν την νησί. 

 Σταματήστε τον Σόρος! Παρουσιάζουν ως φιλάνθρωπο, έναν καταδικασμένο κερδοσκόπο
Πολλοί μιλούν πλέον για σχέδιο του διεθνώς αναγνωρισμένου ως κερδοσκόπου Τζόρτζ Σόρος για τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο «απόθεσης» μεταναστών που αρχίζει σιγά σιγά να ξεδιπλώνεται σε διεθνή φόρα, προκαλώντας ερωτηματικά για την ανοχή που επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές.
Ο φιλοσκοπιανός μεγαλοεπενδυτής, βρέθηκε πρόσφατα σε συνέδριο στο Βερολίνο, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για την παγκόσμια Διακυβέρνηση Nicolas Berggruen, προκειμένου να προωθήσει το σχέδιο του για μετατροπή της Ευρώπης σε μία μεταεθνική οντότητα, πολιτικά και οικονομικά κηδεμονευομένη. Μιλώντας στο συνέδριο, ο Σόρος παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση με την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαχωρίζεται σε μία ένωση πιστωτών και οφειλετών, ωστόσο, στάθηκε στην ανάγκη να διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερο πλέγμα προστασίας των μεταναστών. Το σχέδιο του Σόρος, όπως κατηγορείται, προβλέπει τη μετατροπή της χώρας μας σε μία ιδιότυπη αποθήκη ψυχών, η οποία μέσω των ιδρυμάτων που στήνει ο Σόρος και των κεφαλαίων που συγκεντρώνει για το σκοπό αυτό, είναι πιθανό πως θα διαλύσουν κάθε εθνικό και κοινωνικό ιστό στην Ελλάδα.
Η οργάνωση του Σόρος ονομάζεται "Ανοιχτή Κοινωνία" και σύμφωνα με το πλάνο της αναμένεται να χρηματοδοτήσει τη στέγαση και τη σίτιση των μεταναστών που βρίσκονται στην πατρίδα μας. Υπό το φόβο αντιδράσεων πάντως από τους Έλληνες, αναμένεται να υπάρχει η δυνατότητα στους ξενώνες που θα δημιουργήσει, να μένουν και Έλληνες πολίτες. Ο μεγαλοκερδοσκόπος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως οι παράνομοι μετανάστες λόγω των προβλέψεων της συνθήκης Δουβλίνο Ι στοχεύει να διατηρήσει τον τεράστιο αυτό αριθμό μεταναστών στη χώρα μας υπό το δόγμα πως "η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στους Έλληνες και η Ελλάδα στους μετανάστες".
Πολιτικοί αναλυτές πάντως, τονίζουν πως απώτερος σκοπός του Σόρος είναι να προκαταβάλει κάθε πολιτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα, δημιουργώντας τετελεσμένα με τη μόνιμη εγκατάσταση των μεταναστών στη χώρα. Η φερόμενη ως εκμετάλλευση αυτή των μεταναστών εξυπηρετεί την πρόθεσή του να δημιουργηθεί ένα συνονθύλευμα που θα εξυπηρετεί την πολυπολιτισμική κοινωνία. Το ερώτημα βέβαια που γεννάται είναι προς τους Δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι το χειμώνα αποδέχθηκαν μία πρώτη χορηγία του διεθνούς κερδοσκόπου και δεν έχουν αποκλείσει τη συνεργασία με το ίδρυμα του για τη στέγαση των μεταναστών.
Άραγε ποιος δίνει τη νομιμοποίηση στους δύο δημάρχους να δημιουργούν τετελεσμένα που μπορεί να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό; Σε κάθε περίπτωση, οφείλει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό τις προθέσεις της απέναντι στη δραστηριότητα του διεθνούς κερδοσκόπου και να πετύχει τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια των κεφαλαίων που αυτός μεταφέρει στη χώρα μας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια του. ( newsbomb.gr )

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: "...Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού, επέκταση του και σε μετανάστες.  Το σύστημα προστασίας των ανέργων χρειάζεται ριζική αναμόρφωση με μέτρα που θα εξασφαλίζουν στους άνεργους, ιδίως στους μακροχρόνια άνεργους, αξιοπρεπή ζωή. Η επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά, και η αύξησή..."



Πηγή HellasOnTheWeb



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Τωρα που ταχα ξυπνησαν τα οργανα του κατοχικου συστηματος ειναι αργα .
    Ολοι σας οι....υπευθυνοι , ειστε εξ ισου ενοχοι για την καταντια της Ελλαδος .
    Δημαρχοι ! και αλλα καραγκιοζακια με τις γραβατες στις παρελασεις εμπαιναν οι αχρηστοι πρωτη μουρη !
    Ειναι αργα για διαμαρτυριες . Μονοι μας θα πεταξουμε τους λαθρεποικους εξω απο την Πατριδα και μαζι και ΕΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αυτον τον γελοιο Παυλοπουλο τον καλουν και τον εχουν και πρωτη μουρη τα Κοντρα καναλια , να μας εξηγη πως φθασαμε σε τουτη την καταντια !
    Εχουν γνωση οι φυλακες ομως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί ψηφίζουνς οἱ κάτοικοι τῶν νησιῶν; Πασόκ-ΝΔ.

    Τὶ θὰ ψηφίσουν; Σύριζα ἤ ΚΚΕ; Καλά νὰ πάθουν τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Δήμαρχοι να καταθέσουν μήνυση κατα του κράτους γιι όσα συμβαίνουν στα ακριτικά νησιά μας σχετικά με την λαθρομετανάστευση. Και πιθανώς κατά της Ευρωπαικής Ενωσης. Να απευθυνθού στον Δικηγορικό σύλλογο για να εντοπίσουν κάποιο δικηγόρο να τους τεκμηριώση την μήνυση ή αγωγή. Αν δεν είναι κομματικά εξαρτημένοι πιστεύω οτι έτσι πρέπει να πράξουν και γρήγορα μαλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]