Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Εμφύλιος… αντικαθεστωτικών στα τουρκικά σύνορα!

Τεράστιο ενδιαφέρον έχει η είδηση που ακολουθεί και χρήζει σοβαρής ανάλυσης με τη συλλογή επιπρόσθετων πληροφοριών, αφού οι δυνητικές ερμηνείες είναι περισσότερες της μίας…
 
Φαίνεται ότι στη Συρία ξέσπασε και δεύτερος… εμφύλιο, αυτό μεταξύ ομάδων που ανήκουν ευρύτερα στους αντικαθεστωτικούς, υπό την έννοια ότι τους ενώνει η κοινή επιθυμία ανατροπής του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, με διαφορετικά βέβαια κίνητρα η κάθε πλευρά.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αντικαθεστωτικοί αντάρτες ενεπλάκησαν σε σκληρή μάχη με τους επίσης αντικαθεστωτικούς, αλλά προσκείμενους στην Αλ Κάιντα με την επωνυμία «Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και τη Λεβαντίνη», η οποία εντάχθηκε το τελευταίο διάστημα στην διαβόητη οργάνωση ισλαμιστών μαχητών «Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα» που ευθύνεται για ορισμένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα στον βρώμικο πόλεμο της Συρίας.
Η μάχη ξέσπασε στην πόλη Αλ Ντάνα της βορείου Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Οι πληροφορίες μιλούν για δεκάδες νεκρούς μαχητές, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποια πλευρά υπέστη τις λιγότερες απώλειες, ή επικράτησε.

Τι μπορεί να έχει συμβεί; Μια λογική εξήγηση είναι ότι οι αντικαθεστωτικοί που δεν έχουν σχέση με τους «συναδέλφους» τους που έχουν ως πηγή έμπνευσης την επιθυμία δημιουργίας ισλαμικού κράτους στη Συρία, αντιλήφθηκαν ότι οι τρομοκράτες αυτών των οργανώσεων μεγαλύτερη επικοινωνιακή ζημιά τους έκαναν παρά τους ωφέλησε η δράση τους εναντίον των στρατευμάτων του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Η ενίσχυσή τους αποτελεί εξ ορισμού απειλή οπότε αποφάσισαν να στραφούν εναντίον τους.


Άλλη δυνητική εξήγηση είναι ότι στράφηκαν εναντίον τους διότι έλαβαν σχετικές παροτρύνσεις – οδηγίες από υποστηρικτές τους εκτός της χώρας, ενώ θα μπορούσε ακόμα και να πρόκειται για κοινό τόπο ΗΠΑ και Ρωσίας, με την εξουδετέρωση της δράσης αυτών των ομάδων να είναι προϋπόθεση οποιασδήποτε αξιόπιστης εμπλοκής των αντικαθεστωτικών στη διακυβέρνηση της Συρίας την επόμενη ημέρα, μετά από ενδεχόμενη πολιτική λύση… Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις του Άσαντ και της Χεζμπολάχ έχουν σχεδόν ελευθερώσει την πόλη Χομς από τους αντικαθεστωτικούς.

Το φαινόμενο θα πρέπει να παρατηρηθεί ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή όχι, αποκαλύπτοντας κάποια νέα «τάση» στον εμφύλιο της Συρίας που θα αλλάξει σημαντικά και την δυσμενέστατη εικόνα που έχει σχηματιστεί στο εξωτερικό. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας έχουν πάντοτε ενδιαφέρον και ενίοτε κρύβουν σημαντικές εκπλήξεις.

Πηγή Defence-Point

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]