Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαθρομετανάστες βάζουν τις φωτιές - Τούρκοι από πίσω τους;

Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν και οδηγούνται χτες με κατηγοριες για παράνομη είσοδο στη χώρα και προκληση φωτιας -εμπρησμό από αμέλεια- 2 Αφγανοί λαθρομετανάστες, οι οποιοι συνελήφθησαν ύστερα από φωτιά η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο.

Πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος κατα δήλωση του, προσδιορίζεται ως επιχειρηματίας και για έναν 28χρονο μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών-κατά δήλωσή του-οι οποιοι εντοπίσθηκαν σε εκκλησία, σε απόσταση 500 μέτρων, από το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Για την ΠΥ, το μέτωπο της φωτιάς, από προχθες βρισκεται σε ύφεση ενώ μέχρι στιγμής, κατέκαψε περίπου 600 στρέμματα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για το Μοναστήρι.
Οπως εχει διαπιστωθει κατά το παρελθόν, πάγια τακτική των λαθροδιακινητων- γνωρίζουν καλά το Νομικό πλαίσιο που ισχύει βάση των διακρατικών συνθηκών- είναι να "ενημερώνουν" τους λαθρομετανάστες που μεταφέρουν στη χώρα, ότι η παράδοση στις επίσημες Αρχές, τους δίνει "εισιτήριο" για το εσωτερικό της χώρας, αφού μετά τη σύλληψη τους, για παράνομη είσοδο, τους χορηγείται υπηρεσιακό σημειωμα για να κινηθούν- με την προϋπόθεση εξόδου από τη χώρα εντώς λίγων ημερών.

Σε αυτή την περίπτωση ταξιδεύουν μέχρι την Αθήνα, προκειμένου να "απελαθουν".. Κάποιοι στη συνέχεια, βρισκονται να καταθέτουν αίτημα πολιτικού ασύλου, ενώ (κάποιοι) καταφέρνουν μέχρι να εξετασθεί το αίτημά τους, να έχουν διαφύγει -διαμέσου Ηγουμενιτσας και Πάτρας- στην Ευρώπη-, είτε παραμένουν ως λαθρομετανάστες στη χώρα, υπό το φόβο να εντοπιστούν απο τις Αρχές και να συλληφθούν με κατάληξη να απελαθουν..

Ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο - κατα πόσο αξιολογείται ως συμπτωματική συγκυρία(;)- κατά την ωρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο νησί, η παρουσία αποβατικού LCT του Τουρκικού Ναυτικού, συνοδευόμενο από φρεγάτα, τα οποία περιέπλευσαν σε απόσταση 2νμ. από τις ακτές της Σάμου, στο Κασονήσι, ενώ διεγραψαν πορεία, πολύ κοντά από το Μακρονήσι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Περιπολικό σκάφος του ΛΣ πλέοντας από Βαθύ, εντόπισε κοντά στο Κοκκάρι τα 2Τουρκικά πλοία, και τους ζήτησε να απομακρυνθούν γιατί παραβιαζαν Εθνικά Χωρικά Ύδατα, αναγκάζοντας τους κυβερνήτες τους, να αλλάξουν πορεία και να πλευσουν προς κόλπο της Σμύρνης

Η ιστορία όμως με τους Τούρκους είναι παλιά

Η εμπλοκή των Τούρκων με τις φωτιές στην χώρα είναι πολύ παλιά. Και η χρήση λαθρομεταναστών για να βάζουν αυτές τις φωτιές, βαπτιζόμενοι μετά “ψυχοπαθείς” ή ό,τιδηποτε άλλο, είναι εξίσου παλιά.

Η ΜΙΤ δεν περιορίζεται μόνο στο να “στρατολογεί” λαθρομετανάστες και να τους αποστέλλει στην Ελλάδα, ούτε στο να εγκαθιστά πράκτορες και να χρηματοδοτεί «στρατούς»… υποπρακτόρων στη Θράκη για να εκβιάζεται η μουσουλμανική μειονότητα και να δηλώνει «τουρκική».
Εδώ και χρόνια, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε αγαστή συνεργασία με το «βαθύ» παρακράτος της γείτονος, έχουν στήσει ένα παιχνίδι αποσταθεροποίησης της Ελλάδας. Έναν ύπουλο πόλεμο.

Κυριολεκτικά, η ΜΙΤ βρίσκεται πλέον παντού. Στους λαθρομετανάστες, στους διακινητές τους, στο «σπρώξιμο» ναρκωτικών, στον τουρισμό, στις «φυσικές» καταστροφές, στα επιχειρηματικά deals. Η δήλωση … ολόκληρου Τούρκου πρωθυπουργού ότι πράκτορές της Τουρκίας, «σπέρνουν» φωτιές στα ελληνικά νησιά και την ενδοχώρα, η παραδοχή του ότι η ΜΙΤ έβαζε φωτιές στην Ελλάδα (κάποιες από αυτές που κατονομάστηκαν είχαν και νεκρούς), είναι μόνο ενδεικτική. Γιατί υπάρχει σωρεία καταγγελιών για τη δράση πρακτόρων σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι φωτιές

Ο (επίσημος) χορός των αποκαλύψεων άνοιξε από την κυνική ομολογία του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Κι όμως. Ήταν γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την “μητέρα Τουρκία”.

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες το γνώριζαν αυτό, εδώ και χρόνια. Και μάλιστα, το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης, είχε προτείνει να σταλεί στην Τουρκία Έλληνας εισαγγελέας για να ανακρίνει συγκεκριμένο Τούρκο που είχε ομολογήσει για τις δασικές πυρκαγιές, ή να ζητηθεί η έκδοσή του. Πρόκειται για τον Γιασάρ Οζ, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι με εντολή της Τανσου Τσιλέρ, όταν εκείνη ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας, έβαζε φωτιές στην Ελλάδα.

Κάτι παρεμφερές, είχε παραδεχθεί ένας ακόμα Τούρκος, ο Αμπντουλάχ Τσατλί. «Συμπτωματικά» και οι δύο ήταν «πρωτοπαλίκαρα» των Γκρίζων Λύκων και είχαν σχέσεις με παραστρατιωτικές οργανώσεις, πολιτικούς και τη ΜΙΤ…
Πάμε τώρα στις πυρκαγιές του 2007, μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες τραγωδίες της χώρας. Τότε, ο Βύρων Πολύδωρας είχε μιλήσει για “ασύμμετρη απειλή”. Είχε δίκιο; Ο Σάββας Καλεντερίδης, έχει δηλώσει πως ναι. Και, προφανώς, ο κ. Πολύδωρας το είχε πει αυτό (παρότι αναγκάστηκε να το γυρίσει στον “στρατηγό άνεμο”) με τα στοιχεία που είχε από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Το προηγούμενο, άλλωστε, υπήρχε.

Οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν ότι οι Τούρκοι έβαζαν φωτιές σε ελληνικά δάση. Όμως αυτό, δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει προς ένα τέτοιο (έστω και αυθαίρετο) συμπέρασμα. Ούτε και οι πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα που έδειχναν συντονισμένο σχέδιο εμπρηστών. Ας δεχτούμε ότι οι οικοπεδοφάγοι έβαλαν όλες αυτές τις φωτιές.

Υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που έχει αποκαλύψει ο Σάββας Καλεντερίδης: Η αποδόμηση της Πυροσβεστικής. Τις ημέρες της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική δεχόταν τηλεφωνήματα από “απεγνωσμένους πολίτες” που κατήγγειλαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία. Οι πυροσβέστες με τα οχήματα έσπευδαν στα σημεία και διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε φωτιά. Το πλέον περίεργο είναι ότι για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα έγινε ανάκριση και έρευνα στην οποία ενεπλάκη και η ΕΥΠ.

Το γεγονός ότι η χώρα μας κάθε χρόνο κυριολεκτικά “αιμορραγεί” λόγω των πυρκαγιών που καταστρέφουν όχι μόνον τον φυσικό της πλούτο, αλλά πλήττουν και τον τουρισμό της, αλλά και τις δυνατότητες αμύνης της σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου σίγουρα θα πρέπει να μας προβληματίζει.

Και κυρίως θα πρέπει να μας προβληματίζει το ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να εισρέουν με κάθε τρόπο. Μπορεί η Τουρκία αυτή την στιγμή να έχει πολλά μέτωπα ανοικτά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε σε κάποια καλύτερη κατάσταση. Οι δε ασύμμετρες απειλές, σε αυτή την νέα εποχή συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή είναι πολύ πιο επικινδυνες από ό,τι παλαιότερα.

Λύση; Φυσικά η σθεναρή υπεράσπιση των συνόρων μας, όχι μόνον από τα σκάφη του τούρκικου λιμενικού αλλά και από τα τούρκικα δουλεμπορικά. Εάν βυθιστούν ένα-δύο από αυτά, είναι βέβαιο ότι οι ... επισκέψεις τους θα αραιώσουν!


Πληροφορίες από Νάντια Αλεξίου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.......Στο real στην Μακρη,εδωσε συνεντευξη ο Αλεξιαδης των εφοριακων σημερα.Η Συνεντευξη δεν αναρτηθηκε ουτε στο ΕΝΙΚΟΣ,ουτε επαιξε στο δελτιο.Σας παρακαλω καντε κατι να την βρειτε για να ακουστη.Δεν μπορω να στειλω μυνημα στο ΕΝΙΚΟΣ.Παρακαλω πιεστε αν ειναι δυνατων να την αναρτησουν------- ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΡΜ------

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]