Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι γίνεται όταν καταγγείλουμε κάτι;

Γράφει ο Κλεισθένης

Όταν γίνεται μια καταγγελία για μια παράνομη πράξη όπως υπέρβαση εξουσίας, κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, μίζες κτλ πρέπει να ακολουθηθεί η ακόλουθη διαδικασία.
Έρευνα για το αληθές της καταγγελίας, έρευνα για τους υπεύθυνους που καταγγέλλονται, προσωποποίηση των ευθυνών και τιμωρία όσων παρέβησαν κατ' οιονδήποτε τρόπο τον νόμο.
Η αλήθεια, για το πως λειτουργεί η διαδικασία στην Ελλάδα εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, είναι σκληρή.
Ο καταγγέλλων αντιμετωπίζεται με μεγάλη καχυποψία. Μπορεί να βρει ακόμη και τον μπελά του.
Η έρευνα για το αληθές είναι μακρόχρονη. Η έρευνα για τους καταγγελλόμενους εξαρτάται απ' την θέση που κατέχουν στην Ελληνική κοινωνία. Αν τύχει και είναι πολιτικοί τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.
Στην προσωποποίηση των ευθυνών, αν ποτέ φτάσει η υπόθεση εκεί, συνήθως η ευθύνη μετατίθεται σε υπαλλήλους των καταγγελλομένων.
Όσο δε αφορά την τιμωρία αυτή δεν έρχεται σχεδόν ποτέ ή αν έρθει είναι χάδι στα μάγουλα.
Γιατί όμως συμβαίνουν όσα προανέφερα;
Η απάντηση είναι απλή. Οι έχοντες εξουσία γνωρίζουν ότι αν τιμωρήσουν κάποιον σήμερα τότε στην πρώτη αλλαγή των προσώπων της εξουσίας θα κινδυνεύουν και οι ίδιοι να τιμωρηθούν. Καθυστερούν ή εμποδίζουν λοιπόν τις διαδικασίες έτσι ώστε να μην τιμωρηθεί κανείς προσμένοντας ανάλογες κινήσεις απ' τους ερχόμενους εξουσιαστές.
Αυτή η διελκυστίνδα συνενώνει τους σημερινούς με τους επόμενους εξουσιαστές κατά το “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”.
Έτσι το σάπιο και διεφθαρμένο κατεστημένο διαιωνίζει την εξουσία του και την παραμονή του. Φυσικά έχει δημιουργήσει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο έτσι ώστε και να θελήσει κάποιος δικαστής να επιταχύνει ή να διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος, αδυνατεί. Δυστυχώς οι καταγγελίες αντί να φθείρουν το σύστημα το ενώνουν και το ισχυροποιούν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταγγέλλονται οι παράνομες πράξεις ή μέθοδοι αλλά μην περιμένει ο καταγγέλλων ότι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Μην διαμαρτυρηθεί κάποιος λέγοντας “τι κάνει η αντιπολίτευση”; γιατί είπαμε, η σημερινή αντιπολίτευση θα είναι αυριανή κυβέρνηση.
-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]