Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να σώσουμε το σπίτι μας

Αυτή τη φορολογία στα ακίνητα πρέπει να την προσέξουν. Από την κυβέρνηση εννοώ.
Και δεν μιλάω συνθηματολογικά για το επαναλαμβανόμενο «μότο» πως «έλεγαν ότι οι κομμουνιστές θα πάρουν τα σπίτια και να που τα παίρνουν τώρα οι δεξιοί» ή ότι «ακόμα κι ο Στάλιν πήρε τις περιουσίες και τις έδωσε στο κράτος, αλλά άφησε την κάθε οικογένεια να μένει σε κάποια τετραγωνικά».

Αυτά έτσι κι αλλιώς θα ειπωθούν. Η ουσία, όμως, είναι κάπου πιο μέσα χωμένη, κάπου βαθύτερα κρυμμένη, γι’ αυτό και η κυβέρνηση όχι μόνο καλείται να το προσέξει, αλλά οφείλει και να αντιδράσει ως ελληνική κυβέρνηση απέναντι στις ξένες προτάσεις, στο βαθμό που αυτές προέρχονται από το εξωτερικό. Διότι, προσωπικά, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ δεν φταίω εγώ που κρατώ τις επιφυλάξεις μου, αφού «έμπνευση Βενιζέλου» ήταν τα χαράτσια στα ακίνητα.

Ως κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει και να μην το δεχτεί ή να μην το προχωρήσει, διότι εδώ δεν μιλάμε για φορολογικό σύστημα, αλλά για δήμευση περιουσίας. Οριστικώς κι αμετακλήτως. Εφόσον ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει εσαεί νοίκι για να μένει στο σπίτι που αγόρασε, ειδάλλως οι «δανειστές» θα του κάνουν έξωση. Ως κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει και να βγει και μπροστάρισσα.

Πρώτον, για το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας που προβλέπει προστασία της ιδιοκτησίας, αλλά και των «ευρωπαϊκών αρχών» που δεν νομίζω πως έτσι κι αρχίσουν να καταφεύγουν οι πολίτες στα δικαστήρια, με βάση το Σύνταγμα και τα ευρωπαϊκά κεκτημένα, για να σώσουν το σπιτάκι τους από τη δήμευση, θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

Δεύτερο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της η κυβέρνηση είναι η ασφάλεια των πολιτών. 
Εντάξει, ρήμαξαν μισθούς, κατέκοψαν συντάξεις, οι λίστες Λαγκάρντ δεν κυνηγήθηκαν, Δημόσιο ακούμε, Δημόσιο δεν βλέπουμε, αλλά κι όταν ακούμε βλέπουμε αντιδράσεις και κυβερνητικών βουλευτών, όπως ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος χτες το πρωί στον ΣΚΑΪ έκανε μια σοβαρότατη τοποθέτηση σχετικά με το ότι σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα η αποκομιδή των σκουπιδιών δεν είναι σε χέρια ιδιωτών.
Η ασφάλεια των πολιτών έγκειται στο ότι υπάρχει ένα κράτος που τους προστατεύει. Μεγαλύτερο προστάτη από το κράτος λογικά ο πολίτης δεν έχει.
Λογικά!
Όταν χάνεται κι αυτό, όλα μπορεί να παιχθούν στα ζάρια.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τωρα να προσεξουν ; Οταν υπογραφαν ας προσεχαν .
    Τωρα μοιραια θα υπακουσουν στο αφεντικο και οσο...παει .
    Ξεκινησαν βεβαιως και τα εμφυλιακα τους σχεδια .
    Βροντες πολλες ακουω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]