Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η επανάσταση που θα έκανε ο κ. Τσίπρας πήγε περίπατο

«Η επανάσταση αποδείχτηκε ένα όνειρο
μια βολεμένη και ευφυής δικαιολογία
διατηρούμε την εσώτερη τη βρώμα μας
μ’ επαναστατική φρασεολογία».
Διαβάζοντας τα τεκταινόμενα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, μου ήρθε αβίαστα το εκπληκτικό αυτό τραγούδι του Νικόλα Άσιμου. Περιθωριακός μεν, αλλά σίγουρα με πολύ περισσότερο μυαλό και περισσότερο επαναστάτης από τους δήθεν, τους γιαλαντζί επαναστάτες του ροζουλί συνονθυλεύματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσα χρόνια μας πιπιλάνε το μυαλό για ανατροπή, για επανάσταση του λαού έναντι στη δικτατορία των δανειστών. Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει για μια «αριστερή» διακυβέρνηση που θα αλλάξει τα πάντα στην Ελλάδα, θα διώξει τους φαύλους, τους «μνημονιακούς», τους πουλημένους στη Μέρκελ.
Ο Τσίπρας δεν εμφανίζεται σαν νέος Τσε Γκεβάρα;
Αυτός δεν πλασάρεται από τους Αμερικανούς επικοινωνιολόγους τους και τους επιχειρηματίες που τον σπονσονάρουν ως ο πολιτικός που θα φέρει άνεμο αλλαγής στην Ελλάδα;
Που θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, θα διαγράψει τα χρέη, θα πατήσει πόδι στους ξένους, θα κάνει τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε να κατουρηθούν από το φόβο τους;
Αυτός δεν είναι ο πολιτικός που θα στείλει τον Σαμαρά και τους άλλους «προδότες» στα… γκουλάγκ;

Αμ, είναι δύσκολη η καλογερική που λέει και ο λαός. Μόλις ο Λαφαζάνης και η Αριστερή Πρωτοβουλία του πέταξαν το γάντι, ο Τσίπρας έκανε τη μεγάλη κωλοτούμπα. Τόσο συστημικός, ούτε ο… Βενιζέλος που λέει ο λόγος.

Δείτε τι έβαλε ο Αλέξης να ψηφίζουν οι δικοί του, κάνοντας στην άκρη την εσωτερική αντιπολίτευση.

- Το σώμα των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απορρίψει την τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας για μονομερείς ενέργειες και διαγραφή του χρέους. Ωστόσο, η Αριστερή Πλατφόρμα κατέγραψε σημαντική παρουσία κατά την ψηφοφορία, μετά την κατάθεση στο συνέδριο της τροπολογίας. Κατά τη διαδικασία, τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο κ. Στάθης Κουβελάκης, ο οποίος υποστήριξε τη συγκεκριμένη πρόταση και ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ζήτησε να απορριφθεί. Ο κ. Κουβελάκης υποστηρίζοντας την τροπολογία είπε πως είναι αναγκαίες οι μονομερείς ενέργειες, η στάση πληρωμών και η συνολική διαγραφή του χρέους, εφόσον οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν αποδώσουν, όταν θα τις αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσακαλώτος, γνήσιος υποστηρικτής του κ. Τσίπρα, ξέχασε τι έλεγε μέχρι πριν μερικούς μήνες και υποστήριξε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν θα λύσει η διαγραφή του χρέους, αλλά η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου. Επίσης, πρότεινε το χρέος να το πληρώσουν οι πλούσιοι και κατέληξε λέγοντας πως «δεν μας κάνει αριστερούς το ποσοστό του χρέους που θα διαγραφεί». Τελικά, η τροπολογία δεν πέρασε όμως εντύπωση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός των συνέδρων που μειοψήφησαν.

- Επιπροσθέτως, απορρίφθηκαν άλλες δύο τροπολογίες και μία προσθήκη της Αριστερής Πλατφόρμας. Πρόκειται για την τροπολογία που σχετίζεται με τις εθνικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την τροπολογία που σχετίζεται με τις συνεργασίες και την προσθήκη που προβλέπει την έξοδο από το ευρώ, στο πλαίσιο των αντιδράσεων στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ευοδώσουν. Συγκεκριμένα, σε σχέση με τις εθνικοποιήσεις, η Αριστερή Πλατφόρμα στο κείμενο της τροπολογίας υποστηρίζει την επανακρατικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιούνται και την υπαγωγή του τραπεζικού τομέα σε κρατικό έλεγχο.

Ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος κ. Μηλιός είπε πως το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας στην καλύτερη περίπτωση πλατειάζει και στην χειρότερη κάνει τα πράγματα να φαίνονται αντιστατικά και συγκεχυμένα.

Σε σχέση με την τροπολογία για τις συνεργασίες η Αριστερή Πλατφόρμα ζήτησε να απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικούς χώρους που εκφράζονται τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ αντίθετα από την πλευρά της πλειοψηφίας ζητήθηκε να μην υποδειχθεί συγκεκριμένα ποια κόμματα πρέπει να απορριφθούν.

- Τέλος, αναφορικά με την προσθήκη για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, οι ομιλητές από την πλευρά της πλατφόρμας υποστήριξαν την άποψή τους λέγοντας πως το ευρώ δεν είναι μόνο νόμισμα, είναι οικονομικές σχέσεις, και πως εντός της ευρωζώνης δεν υπάρχει λύση, όπως έγινε στην Κύπρο. Οι διαφωνούντες υποστήριξαν πως πρέπει να αποσυνδεθεί η απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια με την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Όλες οι παραπάνω τροπολογίες απορρίφθηκαν από το σώμα των συνέδρων, όμως καταγράφηκε η σημαντική παρουσία της Αριστερής Πλατφόρμας μέσω των συμμετεχόντων στο συνέδριο που στήριξαν τις προτάσεις της.

Κι έτσι, η επανάσταση που θα έκανε ο κ. Τσίπρας πήγε περίπατο. Διότι δεν είχε ούτε τα κότσια να κάτσει να ακούσει την αντιπολίτευση στο κόμμα του, επανάσταση θέλει; Όμως, δε γλιτώνει εύκολα από τον Λαφαζάνη. Έχει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ και θα του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Για να δείτε πόσο συστημικός έγινε ο Αλέξης, ακόμη και με την ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, επικράτησαν τακτικές… ΠΑΣΟΚ. Μόνο χρωματιστά ψηφοδέλτια δεν υπήρξαν. Ενιαία λίστα ζήτησε ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης έγινε έξαλλος λέγοντας ότι θα αρχίσουν να κυκλοφορούν χαρτάκια με «σημαδεμένους» υποψήφιους. Ο Μανώλης Γλέζος εξέφρασε τη διαφωνία του με την υιοθέτηση Καταστατικού του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας “Άλλο ενιαίος φορέας, άλλο ενιαίο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται έναν κανονισμό λειτουργίας αλλά όχι καταστατικό“.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ανέφερε “….με κάνουν να επαναστατώ, οι συνιστώσες είναι εγγύηση για τον ΣΥΡΙΖΑ“, ενώ επισήμανε πως “αν εμείς διαπιστώσουμε ότι κατοχυρώνονται, θεσμοθετούνται τα δικαιώματα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία έχουμε συμφωνήσει, τότε και εμείς θα προχωρήσουμε, αλλιώς μην περιμένετε!”.

Αριστερός Ψάλτης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ασχοληστε με κομματα ; Και τι κομματα ανεμομαζεματα , διαολοσκορπισματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]