Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΣτΕ νομιμοποιεί την "φίμωση" των πολιτών

Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το ΠΔ Δένδια 
Χρειαζόμαστε επειγόντως Συνταγματικό Δικαστήριο 
 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι συνταγματικό το σχέδιο ΠΔ του κ. Δένδια για την απαγόρευση στην ουσία των διαδηλώσεων των πολιτών. Ο Αστυνομικός Διευθυντής πλέον θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα διαδηλώνουν οι πολίτες και πως θα στήνονται στους δρόμους. Νομίζουμε ότι ήρθε πλέον η ώρα να περάσει ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων σε ανεξάρτητο κληρωτό Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη που σέβονται τους πολίτες τους.

Είμαστε από τα λίγα κράτη που δεν διαθέτει Συνταγματικό Δικαστήριο. Μην ξεχνάμε ότι, ακόμα και στην Αίγυπτο, το Συνταγματικό Δικαστήριο ήταν εκείνο το οποίο πρώτο αντιστάθηκε στο θεοκρατικό καθεστώς που ήθελε να επιβάλει ο Μόρσι. Αυτό έδωσε θάρρος στο λαό να βγει στους δρόμους και να απαιτήσει την ανατροπή του καθεστώτος. Ακόμα και ο στρατός που ανέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία στην Αίγυπτο δήλωσε χθες ότι επιτρέπει ελεύθερα τις διαδηλώσεις φτάνει αυτές να είναι ειρηνικές.

Χρειαζόμαστε λοιπόν επειγόντως, ένα ανεξάρτητο κληρωτό Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα είναι ο φρουρός της νομιμότητας, όταν αυτή παραβιάζεται από την εκτελεστική ή την νομοθετική εξουσία. Αυτή τη στιγμή οι ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού είναι παντελώς απροστάτευτα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του ΣτΕ. Δηλαδή επειδή δε μας αρέσουν οι αποφάσεις του, να το καταργήσουμε ;
    Και μιας και αναφέρετε ως παράδειγμα τις άλλες χώρες, γιατί δεν κάνετε το ίδιο και για τις διαδηλώσεις; Τί ισχύει στο εξωτερικό γι'αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μη οργισμενοι εφ'οι δει,ηλιθιοι δολουντες ειναι , κατα τον Αριστοτελη .
      Μαλλον Scepticus ω , θα πρεπει νασαι...

      Διαγραφή
  2. Δηλαδή, οι τοπικοί αστυνομικοί διευθυντές θα αποφασίζουν για το πως και εαν θα γίνει μία κινητοποίηση - διαδήλωση, παραβιάζοντας ελεύθερα το Σύνταγμα που αναφέρεται στην ελευθερία της διαμαρτυρίας.
    Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα νίπτει τας χείρας της, στέλνοντας το μπαλάκι της ευθύνης -για πιθανή παραβίαση του Συντάγματος- στον αστυνομικό διευθυντή.
    Έτσι, η κυβέρνηση είναι δημοκρατική, αλλά τα κρατικά όργανα εφαρμόζουν δικτακτορία!!!
    Όμορφα πράγματα...!
    Ελληνικά πλασμένα... Έτσι δεν είναι;
    Και που είσαι... Συνταγματικό Δικαστήριο ξέρεις τι σημαίνει; Ανεξάρτητη Αρχή, αποτελούμενη από ειδικούς νομικούς και όχι κομματικούς προωθούμενους, που αποφασίζει για την τήρηση του Συντάγματος και ελέγχει και τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή... Τώρα, εσύ που τα ξέρεις όλα τόσο καλά, ψάξε να βρεις πόσες φορές παραβιάστηκε το Σύνταγμα της Ελλάδας από τους πολιτικούς και πόσες φορές το ΣτΕ εξέδωσε καταδικαστική αμετάκλητη απόφαση... Ψάξε λοιπόν και να είσαι βέβαιος πως οι εκπλήξεις σου δεν θα είναι λίγες. Εγώ ένα έχω να σου πω κι αυτό με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Μία χώρα λειτουργεί πολύ διαφορετικά από μία επιχείρηση υπό πτώχευση. Το κατάλαβες; Αν όχι να σου το γράψω αλλιώς. Μία χώρα ΔΕΝ είναι επιχείρηση. Κατανοητό; Όλα τα άλλα περιττεύουν. Ακόμη και το Διεθνές Δίκαιο προστατεύει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μόνο που (κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις) κανείς πολιτικός δεν βρέθηκε να καταφύγει σε αυτό. Να κάνει μία προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μέσω της γενοκτονίας που σήμερα γίνεται στην Ελλάδα. Βαριές κουβέντες; Ίσως. Αλλά οι δικοί μας εδώ βγάζουν αφρούς όταν ακούνε για "Γουδή"... Μήπως έχουν πολύ σοβαρούς λόγους που τους πιάνει τρέλα στο άκουσμα της τιμωρίας; Για σκέψου... Για σκέψου... Κάτι θα βρεις εκεί στο βάθος του τούνελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο έγινε από τις κ.κ.Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου για τη γενοκτονία που συντελείται στην Ελλάδα, αλλά κι εκείνο φαίνεται πως λειτουργεί σαν το ΣτΕ, αξίζει πάντως να παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

      Διαγραφή
  3. "Ανώνυμε", μιας και τα ξέρεις προφανώς καλύτερα από μένα, δε μας είπες τελικά τί ισχύει στις άλλες χώρες για τις διαδηλώσεις των 5 ατόμων που κλείνουν λεωφόρους. Να αρχίσουμε να παραδειγματιζόμαστε και φτιάχνουμε και το Συνταγματικό Δικαστήριο μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]