Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: "Ο δρόμος που έχετε επιλέξει οδηγεί στην καταστροφή"

«Ο δρόμος που έχετε επιλέξει, είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή - κι εκείνοι που σας στηρίζουν με ψευτοδώρα, είναι εκείνοι που θα πάρουν όσα μπορούν από σας, που έχουν του χεριού τους, μέχρι να έρθει μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία στη χώρα», τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε την ειδοποιό διαφορά του πολυνομοσχεδίου από τα προηγούμενα, στο ότι προβλέπει πλέον ρητά απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Απολύσεις χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος. «Η Έκθεση του ΟΟΣΑ διαψεύδει το success story και προβλέπει ύφεση για έκτη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για την ιδεοληψία αλλά και το μίσος αυτών των ανθρώπων που φτιάχνουν αυτό το πρόγραμμα, που την ίδια στιγμή που παραδέχονται ότι είναι λάθος και έχει αποτύχει, μπήγουν το μαχαίρι στην πληγή», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καλεί τους βουλευτές της να στηρίξουν το πολυνομοσχέδιο και σε δύο μήνες θα απειλήσει και θα εκβιάσει ξανά τη Βουλή για να ψηφιστούν νέα μέτρα.

«Την προηγούμενη Κυριακή ο Πρωθυπουργός ρώτησε σε συνέντευξή του αν θέλουμε νοσηλευτές ή σχολικούς φύλακες. Από πού κι ως πού μπαίνει το δίλημμα αυτό; Γιατί δεν βάζετε το δίλημμα στο λαό να διαλέξει ανάμεσα στους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες και τους καθηγητές από τη μία πλευρά, και απ΄ την άλλη τους βουλευτές ή υπουργούς που θα παίρνουν παχυλούς μισθούς και δώρα από τη Ζήμενς για να ψηφίζουν Μνημόνια και να αθωώνουν τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ;" αναρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

Σε παρατήρηση δε, βουλευτού της συμπολίτευσης, πως την ίδια επιχειρηματολογία χρησιμοποιεί και η Χρυσή Αυγή, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε:

«Τις συγγένειές σας με την Χρυσή Αυγή τις γνωρίζουμε πολύ καλά - όμως εσείς οδηγείτε την ελληνική κοινωνία σε έναν εκφασισμό, παίρνοντας μέτρα που καταργούν τη Δημοκρατία και καθιστούν την ίδια την πολιτική έρμαιο των αποφάσεων τρίτων».

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να υποβαθμίσει την εξασφάλιση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, υπενθυμίζοντας πως «δόθηκε με αστερίσκο, ότι θα παρθεί πίσω αν συνεχιστεί η φοροδιαφυγή και τα κακά αποτελέσματα στα έσοδα».

«Μην χαίρεστε για τα μικρά δωράκια που σας φέρνει ο κος Σόιμπλε. Θα σας πάρει όσα μπορεί, γιατί ξέρει πως πρόκειται να αρχίσει μια σκληρή διαπραγμάτευση και δεν θέλει εκκρεμότητες στο τραπέζι. Το ερώτημα είναι έως πότε θα κυβερνάτε και θα εξαντλείτε διαπραγματευτικές δυνατότητες; Δεν θα πέσετε απ΄ τις αποφάσεις μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά απ΄ την πίεση του λαού έξω. Θα πέσετε απ΄ τη λαϊκή αντίθεση και ο πάταγος θα είναι ισχυρός», εκτίμησε ο Αλ. Τσίπρας.

Απαντώντας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα πως «δεν είπε την αλήθεια» και πως παραβλέπει αισιόδοξα οικονομικά δεδομένα, όπως η αύξηση των εξαγωγών κατά 8% και η μείωση του ειδικού τέλους ακινήτων κατά 15%, ή οι εξαιρέσεις των πολυτέκνων και των αναπήρων από τις δυσμενείς προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου.

«Συνεχίζετε να μην μας λέτε τη δική σας πρόταση. Ένδειξη της πολιτικής που θέλετε να εφαρμόσετε, είναι αυτή που προσπάθησε να ασκήσει η Κύπρος πριν λίγο καιρό και το αποτέλεσμα το είδαμε. Επειδή, όμως, μας κατηγορήσατε ότι με τα δανεικά που λαμβάνουμε αποπληρώνουμε δάνεια, ομόλογα και τόκους, πείτε μας: Γιατί δεν εκφράσατε αντίρρηση για την αποπληρωμή ομολόγου του Μαΐου του 2012 μετά τις εκλογές;».

«Το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι το χρέος να επιβιώσει ο ελληνικός λαός και όχι το χρέος σε δάνεια που λήγουν και σε ομόλογα», απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.

«Από κει και πέρα, ο κόμπος είναι τόσο μεγάλος, που δεν λύνεται. Οι αυξήσεις στις εξαγωγές που αναφέρατε, δεν ανέβασαν το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων, ούτε μπορούν να αναστρέψουν την καθοδική πορεία της οικονομίας. Διεκδικούμε ευρωπαϊκή λύση, γιατί το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά συστημικό και ευρωπαϊκό - αλλά διεκδίκηση, δεν είναι το "ναι σε όλα". Οι δανειστές σάς έχουν στο χέρι και γι΄ αυτό θα πάρουν ό,τι μπορούν, τώρα που είστε εσείς στην κυβέρνηση. Γι΄ αυτό και δεν έχετε πολιτικό χρόνο μπροστά σας. Ο πολιτικός σας χρόνος, έχει τελειώσει», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανταπαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης χρέωσε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «μικροψυχία, ψεύδη, αοριστίες, φληναφήματα, ψευδοσυναισθηματισμούς, υπεράσπιση των πιο παρωχημένων ιδεών. Ακόμα και μιαν επιτυχία που αφορά τους επιχειρηματίες, τη μείωση του ΦΠΑ, δεν μπορούν να την ανεχθούν και να χαρούν. Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επένδυση στη δυστυχία του ελληνικού λαού», υποστήριξε.

Ο κος Βορίδης, υποστήριξε πως αποτελεί «ψεύδος» η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μένουν 15000 φτωχά παιδιά χωρίς την τεχνική εκπαίδευση που είχαν επιλέξει, καθώς «οι ειδικότητες παρέχονται από τα ΙΕΚ». (Σχετικά, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε σχολιάσει πως τα 91 ΙΕΚ της χώρας αδυνατούν να απορροφήσουν τον αριθμό). Όσο για την κινητικότητα, «όταν θα αποφασίσετε την επέκταση των δημοσίων δαπανών, δεν θα πρέπει να κλείσουν επιχειρήσεις; Αυτούς δεν τους σκεφτήκατε; Η δική μας πολιτική, του περιορισμού του δανεισμού, αυξάνει την εθνική κυριαρχία...», εκτίμησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σκληρή υπήρξε η ανταπάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος χαρακτήρισε «υπουργό Παραπαιδείας» τον Κ. Αρβανιτόπουλο, τονίζοντας πως «κλείνει ΕΠΑΛ και εγκαινιάζει ιδιωτικά ΙΕΚ».

«Καταργείτε συλλογικές συμβάσεις, διαλύετε τον συνδικαλισμό και λέτε πως ο κατώτερος μισθός των 580 ευρώ μπορεί να δίνονται για απεριόριστο αριθμό ωρών την ημέρα και ημερών την εβδομάδα - με μια μονοκονδυλιά καταργείτε πενθήμερο και οκτάωρο», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κος Λαφαζάνης.

Ειδικά δε για την απόσυρση της διάταξης για τις αποζημιώσεις των απολυμένων στην ΕΡΤ (την οποία υπερασπίστηκε με σθένος ο Μάκης Βορίδης), ο κος Λαφαζάνης κατηγόρησε τον υπουργό πως «παίζει άθλια παιχνίδια πάνω σε απολυμένους - τους απολύσατε σε μια νύχτα με μαύρο και τώρα χαίρεστε γιατί τους κόβετε την αποζημίωση», για δε το Μάκη Βορίδη διέκρινε «παραλήρημα ακροδεξιάς έμπνευσης που θυμίζει άλλες εποχές».

«Ο διπολικός καυγάς επανέρχεται, με άλλους συνεταίρους και άσφαιρα πυρά», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης. «Η θέση του κου Τσίπρα ότι η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο με ιδεοληψίες και εκδικητική λογική και για να κρατήσει τις καρέκλες της, αποτελεί σύγκρουση για το ποιος θα διαχειριστεί το σύστημα. Είναι δυνατόν να αλλάξει μια πολιτική δύναμη την κοινωνία χωρίς να πάρει την οικονομική εξουσία ο εργαζόμενος; Το σχέδιο που θέλει σωρούς ερειπίων, δεν γίνεται από μίσος αφηρημένα, αλλά για να απελευθερωθούν τομείς και να επενδυθούν κεφάλαια...», παρατήρησε ο κος Παφίλης.

«Αν έχει κάτι να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει τη λογική του ώριμου φρούτου, ας έμπαινε ο κος Τσίπρας στον κόπο να πει κάτι», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ο κος Κουκουλόπουλος υπενθύμισε πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ «αντέδρασε στις καταργήσεις κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης, όπως και στην τυχόν κατάργηση των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, καθώς το θέμα είναι βαθύτατα ταξικό - και δεν άκουσα τίποτε από τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο κος Κουκουλόπουλος έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να ξαναδεί το θέμα του Παρατηρητηρίου για τον έλεγχο των οικονομικών των ΟΤΑ, δηλώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει επιφυλάξεις εάν όντως αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, «ή αν κάποιοι μανδαρίνοι που έχουν το ονοματεπώνυμο του υπουργείου Οικονομικών το έβαλαν στο τραπέζι».

Προηγούμενα, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, είχε υπογραμμίσει την κατάθεση τροπολογίας του κόμματός του για την φορολόγηση των βουλευτών από το πρώτο ευρώ, καθώς «το 66% των χρημάτων που εισπράττουν οι εθνοπατέρες είναι αφορολόγητα». Ο κος Παππάς κατηγόρησε την ΝΔ πως «είναι έτοιμη να υπακούσει και στο διάολο αρκεί να μην χάσει την εξουσία» και προέβλεψε πως «θα τα βρει και με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, όμως, με αφορμή την επικείμενη επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε την 24η Ιουλίου «πραξικόπημα» και «απαρχή των σημερινών δεινών, καθώς η διαπλοκή και η διαφθορά από τα πολύχρωμα τέκνα της γενιάς του Πολυτεχνείου, έγινε πραγματικότητα».

- «Εδώ έχουμε ορκιστεί όλοι στο Σύνταγμα αυτής της χώρας. Ωραίος ο δημοκρατικός διάλογος, αλλά το να συζητάμε πως η αποκατάσταση της Δημοκρατίας ήταν πραξικόπημα, είναι αχαρακτήριστο» απάντησε ο υπουργός Υγείας ΄Αδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]