Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα "φοβάται" την ανατροπή του Μορσι στην Αίγυπτο

Oι εξελίξεις στην Αίγυπτο προκαλούν σκεπτικισμό στην κυβέρνηση Ερντογάν. Καθώς ο Μορσι είναι ο εκλεκτός της Άγκυρας και η τουρκική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της ανατροπής του Χοσνι Μουμπάρακ είχε στηρίξει τους Μουσουλμάνους αδελφούς για να έρθουν και να παραμείνουν στην εξουσία.

Η Τουρκία έχει δώσει δάνειο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση της Αιγύπτου για να στηρίξει την οικονομίας της. Δεκάδες τουρκικές επιχειρήσεις έχουν εγκατασταθεί στην Αίγυπτο και κερδίζουν πολλούς διαγωνισμούς με τη βοήθεια της κυβέρνησης.

Μια ανατροπή του Μορσι δηλαδή των Μουσουλμάνων αδελφών με τη δύναμη των διαδηλωτών δεν θα είχε θετικό αντίκτυπο στην Τουρκία όπου και η χώρα αυτή συγκλονίστηκε με τις διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων με αφορμή το πάρκο Γκεζί. Δυο χώρες πάντως που προβάλλουν ως πολιτική τους το μετριοπαθές Ισλάμ ταλανίζονται με τις διαδηλώσεις του κόσμου.

Πάντως η κυβέρνηση Ερντογάν μέχρι στιγμής προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις απο τα γεγονότα καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον της Αιγύπτου.

Πηγή OnAlert
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]