Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρώην πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Τα Σκόπια έχουν εδαφικές βλέψεις


Προειδοποίηση σε περίπτωση τυχόν αναθεώρησης της βουλγαρικής θέσης για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσιοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, τονίζοντας ότι κάθε αλλαγή της πολιτικής θα είναι επιβλαβής και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.

Ο Μπορίσοφ με την ευκαιρία της συνάντησης των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας και του νοτιοσλαβικού κράτους στη βουλγαρική πόλη Κιουστεντίλ τόνισε ότι όποια επιστροφή στην πολιτική του συμβιβασμού και των παραχωρήσεων θα είναι σε βάρος των πολιτών των Σκοπίων με βουλγαρική συνείδηση, θα εξάρουν τα λόγια μίσους κατά της Βουλγαρίας και θα δώσουν τροφή για εδαφικές διεκδικήσεις.


«Η Βουλγαρία δεν πρέπει να στηρίζει άνευ όρων την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση του νοτιοσλαβικού κράτους και την πορεία του προς τις ευρωπαϊκές αξίες. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να η θέση μας να είναι σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και να διακυβεύεται η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας», είπε ο Μπορίσοφ.

Ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι, πρέπει να καταστήσει σαφές ότι έχει προτεραιότητα η σύμβαση καλής γειτονίας και μετά η όποια υποστήριξη προς την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με το βουλγαρικό Focus.




-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]