Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Επιτέθηκε σε διαδηλωτές με χασαπομάχαιρο κι αφέθηκε ελεύθερος

Από Δ. Πορφύρη και Π. Σταφυλά 

Ελεύθερα αφέθηκαν τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί στις 6 Ιουλίου με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαρειάς σωματικής βλάβης και αντίστασης κατά της αρχής, όταν επιτέθηκαν με μασέτες σε διαδηλωτές του Gezi Park.
Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους υπόπτους σε δίκη.Η στοιχειοθέτηση της υπόθεσης στηρίζεται σε βίντεο που ταυτοποιεί τους κατηγορουμένους σε πλήρη δράση.

Ένας εξ αυτών ο S.C εθεάθηκε να κραδαίνει ένα τεράστιο χασαπομάχαιρο και να καταφέρει πισώπλατα χτυπήματα σε γυναίκα.Ο δράστης βρισκόταν σε κατάσαση αμόκ και καταδίωκε αδιακρίτως διαδηλωτές ,τουρίστες και κάθε ανυποψίαστο περαστικό. Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στην περιοχή Talimhane δίπλα στην πλατεία Ταξίμ όπου υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και είναι τουριστικός προορισμός.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης κ. Hüseyin Avni Mutlu είπε απ΄τον λογαριασμό του στο Twitter ότι ήδη κρατούνται 2 άτομα που εμπλέκονται στις επιθέσεις με τις μασέτες και ότι η αστυνομία θα συνεχίσει να εκτελεί το καθήκον της με πυγμή απέναντι σε ανάλογες επιθέσεις.Ο κ. Mutlu έγραψε αυτά στις 6 Ιουλίου αφού είχε ασκηθεί μεγάλη κριτική στις δυνάμεις ασφαλείας για μη επέμβασή τους σ΄αυτές τις επιθέσεις.

Ο βασικός πρωταγωνιστής των επεισοδίων είναι ένας καταστηματάρχης της περιοχής που φώναζε ότι ζημιώθηκε οικονομικά από τις κινητοποιήσεις στο Gezi Park.Ο ίδιος στο παρελθόν είχε συλληφθεί για την απαγωγή μιας γυναίκας ενώ είχε ανακριθεί και από τη Δίωξη ναρκωτικών.Οι αρχές απαγόρευσαν οποιαδήποτε εκδήλωση στην περιοχή του Ταξίμ ενώ οι διαδηλωτές είχαν αποφασίσει να συγκεντρωθούν στις 7 Ιουλίου στο Gezi Park παρά τις σχετικές απαγορεύσεις.

Πηγές Hurriyet, Occupy Turkiye


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]