Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρ' ολίγο επεισόδιο στον Έβρο

Τούρκοι στρατιώτες διέκοψαν εργασίες στον ποταμό Έβρο

Διπλωματικό επεισόδιο απειλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον ποταμό Έβρο, όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας στην ελληνική πλευρά, Τούρκοι στρατιώτες, που περιπολούσαν στην απέναντι όχθη, ζήτησαν από τα συνεργεία, με προτεταμένα τα όπλα τους, την διακοπή των εργασιών και την άμεση απομάκρυνση από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τεχνικά συνεργεία που εκτελούσαν τις εργασίες επιδιόρθωσης και ενίσχυσης των αναχωμάτων, στην παρέβρια περιοχή του Πυθίου, κοντά σε αμμονησίδα του ποταμού Έβρου, κλήθηκαν από τους στρατιώτες να σταματήσουν και να εγκαταλείψουν το σημείο. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες των εργατών, οι Τούρκοι στρατιώτες τους κάλεσαν να φύγουν, προτάσσοντας τα όπλα τους.

Το θέμα της ξαφνικής διακοπής των εργασιών και του αδόκιμου τρόπου με τον οποίο έγινε, αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντηση της μικτής ελληνοτουρκικής επιτροπής, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες διευκρινήσεις και να συνεχιστεί το έργο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό χαρακτηρίζεται ως "ιδιάζον", αφού τόσο η στάση των στρατιωτών να απαιτήσουν την διακοπή των εργασιών, όσο και η απειλή για χρήση των όπλων τους, είναι ένα φαινόμενο που δεν συνάδει με την γενικότερη στάση των τουρκικών περιπόλων. Σαφέστατα οι τούρκοι στρατιώτες εκτελούσαν διαταγή ανωτέρου. Το ζητούμενο είναι εάν ο αξιωματικός που τους διέταξε είχε κάποια προσωπική "έμπνευση" ή εάν του ζητήθηκε από ανωτέρους του να προχωρήσει σε μερική πρόκληση προς την Ελληνική πλευρά...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. κάποια αναφορά για την πηγη του ρεπορταζ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεταφέραμε όπως ήρθε στο e-mail μας και συμπληρώσαμε τον δικό μας σχολιασμό. Με μικρή έρευνα, θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα (και προφανώς έμπιστα για εσάς) δημοσιογραφικά πρακτορεία και ιστοσελίδες

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]