Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από πού διαρρέουν τα έγγραφα που καίνε την Άγκελα Μέρκελ;


Σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν από τη συνεχή διαρροή εγγράφων τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, χώνουν όλο και πιο βαθιά την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ στο σκάνδαλο με τη δραστηριότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε βάρος των ευρωπαϊκών χωρών, μηδέ της Γερμανίας εξαιρουμένης.

Τα έγγραφα που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας πλήττουν συνεχώς τη δημόσια εικόνα της καγκελαρίου και εν όψει εκλογών, η αντιπολίτευση «σηκώνει» το θέμα σφυροκοπώντας τη Μέρκελ. Οι τελευταίες αποκαλύψεις αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι και η γερμανική μυστική υπηρεσία BND γνώριζε και συνεργαζόταν στενά με τους Αμερικανούς, εκπαιδεύοντας στελέχη της στις ΗΠΑ και είχε λάβει ειδικό λογισμικό υποκλοπών για την πραγματοποίηση δοκιμών.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Ο προσωπάρχης της καγκελαρίας, πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της Άγκελα Μέρκελ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συνεργασίας και τη λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών, έχει τεθεί στο στόχαστρο, με το απόλυτα λογικό επιχείρημα, ότι δεν μπορεί παρά να γνώριζε. Κι εάν γνώριζε, οι πιθανότητες συντείνουν στο να γνώριζε και η Μέρκελ, οπότε το ατόπημα είναι μεγάλο και οι δυνητικές πολιτικές συνέπειες ακόμα μεγαλύτερες…

Εάν δεν είχε ενημερώσει την καγκελάριο, προφανώς και δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της εκδίωξης ή/και της παραίτησης από τη θέση. Ωστόσο, το ερώτημα που θα μείνει ακόμα και στην περίπτωση απομάκρυνσης να πλανάται, ελλείψει τεκμηρίων για την επιβεβαίωση ή την απόρριψη της υποψίας, είναι εάν και κατά πόσον ο προσωπάρχης θα έχει θυσιαστεί για να διασωθεί η πολιτική προϊστάμενος, ένα το δεχθεί φυσικά να μετατραπεί σε «Ιφιγένεια», ή εάν όντως υπερέβη τις αρμοδιότητές του και απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες.

Κι όμως, το πώς θα λυθεί το ζήτημα στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος της Γερμανίας είναι σχεδόν αδιάφορο, πέραν της παρατήρησης ότι είναι χρήσιμο για να διαπιστωθεί πόσο μπορεί να επηρεάσει την εκλογική συμπεριφορά των Γερμανών, διότι και αυτό είναι αμφίβολο. Όταν το κορυφαίο θέμα είναι η οικονομική κρίση και η μεγάλη πλειοψηφία εμφανίζεται ικανοποιημένη από τη σκληρή στάση της καγκελαρίου, τότε οι ψηφοφόροι στην πλειοψηφία του, ίσως αποδεχθούν έτοιμοι για μεγαλύτερους «συμβιβασμούς» με το ηθικό μέρος της εξίσωσης και η Μέρκελ αποφύγει τη «βουτιά» στις δημοσκοπήσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητική εκλογική δυναμική και εκπλήξεις.

Το κορυφαίο θέμα είναι λοιπόν, εάν πίσω από τη διαρροή των εγγράφων κρύβεται (γεω)πολιτικό παίγνιο, δηλαδή η διαρροές δεν προέρχονται από τη Γερμανία, αλά από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Διότι εάν αποδεικνυόταν ότι αυτό έχει συμβεί, τότε θα μιλούσαμε για «αμερικανικό στοίχημα για να κοντύνει εκλογικά η Μέρκελ» και να τεθεί φραγμός στην ανεξέλεγκτη ηγεμονία της στην Ευρώπη, αφού οι διαφορές με τις ΗΠΑ σε μια σειρά από ζητήματα μόνο αμελητέες δεν είναι. Εάν ισχύει, τότε πολύ πιθανόν θα δούμε πολύ περισσότερα, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου…


Πηγή: Defence Point




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]