Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κόκκινος συναγερμός για λαθρομετανάστευση

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους. Η αναταραχή στη Βόρειο Αφρική, η αποσταθεροποίηση της Τουρκίας και η αποστροφή των Αιγυπτίων για το ισλαμικό μοντέλο που θέλει να επιβάλει ο πρόεδρος Μόρσι μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς την καθημερινότητα των Ελλήνων! Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει τη δημιουργία ενός κύματος λαθρομεταναστών που θα θελήσουν να διαφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα των χωρών τους και να καταφύγουν στην υφεσιακή αλλά συνάμα «ασφαλή», ειρηνική και ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Φυσικά, η υπάρχουσα κατάσταση στη χώρα μας καθιστά απαγορευτική για τις αντοχές της κοινωνίας, της οικονομίας και της δημόσιας τάξης την υποδοχή και άλλων λαθρομεταναστών. Θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν και δεν είναι πιθανό να δημιουργηθούν στο σύντομο μέλλον.

Η έκνομη δραστηριότητα πολλών παρανόμως εισελθόντων μεταναστών δοκιμάζει διαρκώς τους μηχανισμούς τήρησης της τάξης στην πατρίδα μας, ενώ στις φυλακές σημειώνεται το αδιαχώρητο.

Οι πολίτες έχουν απηυδήσει με το φαινόμενο και θεωρούν υπεύθυνο συνολικά το πολιτικό σύστημα για τα «ανοιχτά σύνορα», την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη διάδοση ξεχασμένων μολυσματικών ασθενειών, την αλλοίωση των αστικών τοπίων και την εγκληματικότητα που ακολούθησαν την είσοδο των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Η αντίδρασή τους εκδηλώνεται με τη στήριξη ακραίων επιλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο επικράτησης της μη ισλαμικής πλειοψηφίας στην Αίγυπτο πάλι δεν ευνοεί την Ελλάδα, διότι είναι πιθανό να φύγουν από τη χώρα τα πιο ακραία στοιχεία, τα οποία θα ηττηθούν, και να κατευθυνθεί τμήμα των φονταμενταλιστών στην πατρίδα μας!

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν θετικά σενάρια για την περιοχή. Αλλωστε τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει από εμφύλιους πολέμους και θρησκευτικές διαμάχες. Ο,τι κι αν συμβεί στην περιοχή μας, κάθε αναταραχή, πόλεμος και σύγκρουση, εμείς γινόμαστε οι υποδοχείς των καραβανιών των απελπισμένων.

Γι' αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση, αντί να μας κάνει υποδείξεις, καλό θα ήταν να μας βοηθήσει να ανακόψουμε το κύμα της λαθρομετανάστευσης, που μας ταλαιπωρεί.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλο θατανε να αναλαβει ο Στρατος , δηλαδη η ψυχη του Εθνους , την εξουσια μπας και θρηνουσαμε λιγοτερα αδελφια .
    Αλλα δεν θα γινει .
    Γρηγορειτε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]